Ochorenie - Epilepsia
@sisa_s ahoj rada by som vedela ako to mamičky zvládajú lebo radu ako to zvládať. My máme túto diagnózu jeden mesiac a ja som už na práškoch od strachu😞nikam nechodíme lebo sa bojím😪
Ahoj je tu aj skupinka epilepsia skus sa opýtať tam určite ti poradia a keď si prečítaš príspevky sa kopec veci aj dozvieš. A aký typ epilepsie mate? Nam zistili epi tiež pred mesiacom
@rebeka321 Ďakujem
@beatka2806 to nesmies robit!ako je velke dieta?nazenies mu obrovsky strach!musite zit normalne ako vzdy hlavne neprepinat sily, nie vela aktivit naraz, oddych...nesmie byt choroba temou cislo jedna v rodine.Ked ho nastavia dobre na lieky bude to dobre.kamaratkin syn ma zachvat raz za 2 roky uz ma 12 r.
@eliska13 ja sa veľmi snažím byť kludná ale vôbec to nefunguje😞 schudla som za mesiac 3kg a vôbec neviem v noci ani spať. Vždy som v strehu a bojím sa ho nechať aj chvíľku samého. Nikam nechodíme sme len doma a na dvore. Syn má 4,5r a záchvaty mal zatial raz minulý rok a a teraz asi cca raz za týždeň. Naposledy mal za sebou tri naraz tak nám k Timonilu doktorka nasadila Keppru. Vraj tá Keppra má dobré ohlasi u mamičiek tak hádam bude fajn. Bohužial u nás to najhoršie zvládam ja 😭
@beatka2806 aj ja sa bojím o malého a ísť s nim von ďaleko od domu ale snažím sa prekonať mam ďalších dvoch chlapcov doma a nemôžme byť furt len doma to by sme nevydržali a ani pre filipka by to nebolo dobre. Vždy sa prekonam a ideme orálne na výlety ako pred tým len Filipka vôbec nepustam z očí a zisťujem postupne co mu vadí čomu sa mame vyhýbať a kam môžme skludom ísť. Musíš sa aj ty prekonať kvôli tvojmu malému aby ste normálne žili tak ako predtým keby ste boli stále doma to by pre nho vôbec nebolo dobré.
@rebeka321 ahoj no dnes sme boli pozrieť trochu zvieratká, ale ten strach zostal😞cítila som sa veľmi zle v strese a vôbec som si to s rodinou neužila. Asi to trochu u mňa potrvá kým si zvyknem
Verím ti i mňa prvé dni po zistení diagnózy boli zle filipko ma malé záchvaty a potom je dezorientovany a ide preč celý vystrašený chápeš kým sa venujem menšiemu otočím sa a on už si ide preč a to nevie poriadne rozprávať mame ešte aj dysfaziu nevie povedať ako sa vola... Takže prvé dni som sa bála aj na ihrisko s nim ísť. Ale potom som si povedala ze nemôže kvôli epi byť iba doma a ukrateny a chalani tiež kvôli nemu nemôžu byť doma tak postupne skúšame ísť čoraz ďalej od domu a vselikam tak ako predtým. A postupne zisťujem ze mu nerobí dobre veľa detí pokope a veľký hluk a tak tak sa už zhruba viem zariadiť kam môžme a kam nie. A vy tiež tak pomaly postupne tiež skúšajte. Hlavne nech malý necíti že je obmedzený kvôli tomu. A vy máte tiež malé záchvaty alebo veľké?
@rebeka321 zatial sme mali jeden veľký a potom malé kde bol vždy privedomí. On začne aukať a po chvíli to príde😞skôr teda vrieskať ako by sa mu niečo stalo
Juj to mi je ľúto tabletky vám nezaberajú? My máme malé iba a dali nám ospolot ale nezaberá nám ešte aj strašne zadychcany je z nich a budú mu meniť. Ono treba prekonať ten strach aj keď je to ťažké ale hlavne kvôli nemu a treba si odsledovat co mu môže vyvolávať tie záchvaty a najme teraz keď je teplo je to horšie zle to na nich vplýva vždy sme chodili v lete na obed vonku no teraz nemôžeme môžme ísť len ráno a na večer lebo slnko mu nerobí dobre. Aj ty musíš si odsledovat a aj keď ten strach zostane to je samozrejme ale treba to prekonať.
@beatka2806 je to uplne prirodzene, ze sa bojis, zle spis ...len nech nema pocit, ze je chory, nic nemoze, lebo mu pokazis detstvo a zacne sa pozorovat a byt uzkostlivy.Zachvatu tak ci tak nezabranis iba riadit sa radami od lekara.Lieky su dobre len bude chvilu trvat kym ho nastavia
@eliska13 Ja veľmi dúfam,že nám zaberú lieky. Teraz nám pridali sirup tuším Keppra a zatial sa držíme piaty deň

A co by si rada vedela?? Otazka chyba