Očný kontakt u 10-mesačného dieťaťa: Je všetko v poriadku?
Pekný deň prajem, stretli ste sa s tým, že by dieta nemalo rado pohľad z blízka do oci a je v poriadku? Keď ho chytím na ruky, tak sa na mna ani z nič nepozrie. Keď leží alebo z väčšej vzdialenosti, tak problem nie je. Často mi sleduje aj pohyb pier, keď rozprávam. Na meno reaguje.
Mám strach z autizmu.
Nepozrie sa na teba …..čo zaujímavé má na tebe vidieť? Za 10 mesiacov tá má opozeranu zo všetkých strán.
Proste ma záujem o svet okolo
A ešte je tu možnosť, že si škaredá a preto na Teba nechce pozerať
Deti sú rôzne... Predpokladám, ze pediatricka sleduje aj zrak. Ak hej a nic ti ohľadom toho nepovedala, tak by to malo by to ôk.
nestrachuj sa, ocny kontakt maju aj autisti, nie je to priznak autizmu. to treba sledovať ine suvislosti s ocnym kontaktom
Vďaka za odpovede. Naozaj som z toho nesvoja, okolie tvrdí, že ma očný kontakt v poriadku a že úplne z blízka sa pozerat nemusí. No ja si myslím, že by sa mal 🤷🏼♀️
@skaja_111 všetko sa zmenilo, pozitívne ❤️ mala je úžasná a kuká a kuká 🙏🏻🥰 naozaj to bolo len obdobie . Máte podobne teraz?
Ano :( ešte si aj rucky obzerá keď lezi, a kýve hlavkou nie nie keď sa tesi tiež sa bojim autizmu :(
@skaja_111 všetkým sme si prešli, sú to obdobia, potom to prešlo. aké staré je dieťatko? Ak to nerobi 2-3 rocne dieta, neobavala by som sa (ako ja vtedy 🤦🏻♀️)
Aj ja by som rada mala nejake otazky na autora ale neukazuje meno vedeli by ste ma kontaktovat ? Dakujem 🙂