Odpadnutie tínedžera pri strese
Je normálne,aby teenager odpadol pri psychickom strese?
Chcem od syna,aby sa učil...Je lajdak....neučí sa.Hrozne známky,bity nikdy nebol.Zvysim hlas s tým,že a už stačilo a budeš sa učiť a jemu sa podlahu nohy a spadne??S tým,že je pri vedomí,no chvíľu je slabší a potom normálne funguje????To co je?
To aby rodič nepokračuje na vlastné dieta??
Kde je problém?Nechápem.Podotykam,nikdy nebol bity.Co mam robiť????
@anonym_autor ty si fakt matka roka… očividne sa ťa boji.
Zrejme sa ťa tak bojí, že na neho príde slabosť a odpadne.
Ak je z teba tvoj vlastný syn v strese do takej miery, že odpadáva, to je najmä tvoja vizitka anonym. To že si na neho nepoužila fyzické násilie neznamená že z teba nie je zdeptaný psychicky, miesto toho že sa "nechce" učiť a je "lajdák" treba riešiť čo to spôsobuje že nemá záujem, či nemá problém s pozornosťou, nerozumie učivu, nevie sa učiť (áno, učiť sa učiť je tiež zručnosť) alebo potrebuje iný prístup než mu poskytuješ.
Pokiaľ to nie je prvák na základnej škole, tak snáď toto je niečo čo už prebieha dlhšie, to si si až teraz všimla že neprosperuje ako študent a že by to bolo fajn začať riešiť?
Pytas sa ci je "normálne,aby teenager odpadol pri psychickom strese?" Cize inymi slovami rozumies, ze mu posobis psychicky stres. Teba viac trapi, ze nanho nemozes bez nasledkov naziapat ako to, co tym sposobujes jemu. Dlhodoby psychicky stres nieje o nic nevinnejsi ako fyzicke bitky. Nasledky mozno niesu hned viditelne, su ale zato dlhodobe, castokrat celozivotne. Si si ista, ze syn je len "lajdak"? Uz len s tycho par riadkov to vyznieva ako ovela komplexnejsi problem ako len lenivost. Je mozne, ze to tak pre teba naoko vyzera, ale to co moze vyzerat ako lenivost moze byt v skutocnosti paralyza zo stresu z roznych pricin. Problem v skole, doma, nezvladanie uciva z roznych dôvodov...
@anonym_autor vieš poviem ti jednu vec. Mala som na strednej spolužiaka, ktorý mal ( podľa tvoju opisu) takého otca. Už nežije..zabil sa na strednej, lebo to už nezvládal. ano aj toto môže spôsobiť psychika
Lepšia otázka je, či je normálne, aby rodič vyvíjal na teenagera taký tlak a vystresoval ho takým spôsobom, aby odpadol? Už len tá otázka, že aby rodič nepokričal na vlastné dieťa. No nie, nepokričal, problémy sa dajú riešiť aj inak, obzvlášť keď ide o niečo takéto. Tiež si nemyslím, že to je iba lenivosť. Bitka nie je jediná vec, ktorá môže dieťa poznačiť, ale to si ty zjavne neuvedomuješ, ak si myslíš, že to že nikdy nebol bitý znamená, že je všetko v poriadku. Ja by som poradila návšetvu psychológa, najskôr možno ty sama, aby si sa poradila ako s ním pracovať, neskôr môžno aj on, aby sa naučil spracovávať stres.
Hlavne ze neni bity!!!!!
Pytas sa ci je "normálne,aby teenager odpadol pri psychickom strese?" Cize inymi slovami rozumies, ze mu posobis psychicky stres. Teba viac trapi, ze nanho nemozes bez nasledkov naziapat ako to, co tym sposobujes jemu. Dlhodoby psychicky stres nieje o nic nevinnejsi ako fyzicke bitky. Nasledky mozno niesu hned viditelne, su ale zato dlhodobe, castokrat celozivotne. Si si ista, ze syn je len "lajdak"? Uz len s tycho par riadkov to vyznieva ako ovela komplexnejsi problem ako len lenivost. Je mozne, ze to tak pre teba naoko vyzera, ale to co moze vyzerat ako lenivost moze byt v skutocnosti paralyza zo stresu z roznych pricin. Problem v skole, doma, nezvladanie uciva z roznych dôvodov...
@anonym_02467e
@cyneric
@haley7897
Žijeme v normálnej harmonickej rodine-to,že pokricim,ešte neznamená,že psychicky terorizujem svoje dieťa...Vy nikdy nekricite?
Co sa školy tyka-detaily opisovať nebudem.Proste sa odmieta učiť za každých okolností.Vsetko je prednejšie,ako škola.No,aby odpadol keď od neho chcem,aby sa učil a chcem vedieť,prečo to tak je-ci mate skusenost...no vy ma idete hneď ukamenovat,aka som zlá matka q pod.Zeny spamätajte sa.Napisala som všetko v skrátenej verzii-lebo nemienim tu rozpisovať cely nás súkromný život.
Ako matka sa bojím o svoje dieťa,lebo aj ja som bola dieta-rovnako ako vy-a aj ja som sa stretávala v živote s rôznymi stredujucimi situaciami-no nikdy som sa s tým nestretla,nezažila,aby som z toho odpadla.Ssmozrejme,nie som zjavne dokonalou matkou-vy ste?Áno,ja pokricim,no nekricim 24h denne,tak ak mi neviete povedať,či je toto normálny stav,tak mi prosím nepíšte o tom,aká som matka.
K psychiatrovi chodí? Lebo toto je fakt labilná psychika
Super matky ešte nepočuli revat mňa 🙂 alebo nemajú deti v puberte.
@anonym_02467e
@cyneric
@haley7897
Žijeme v normálnej harmonickej rodine-to,že pokricim,ešte neznamená,že psychicky terorizujem svoje dieťa...Vy nikdy nekricite?
Co sa školy tyka-detaily opisovať nebudem.Proste sa odmieta učiť za každých okolností.Vsetko je prednejšie,ako škola.No,aby odpadol keď od neho chcem,aby sa učil a chcem vedieť,prečo to tak je-ci mate skusenost...no vy ma idete hneď ukamenovat,aka som zlá matka q pod.Zeny spamätajte sa.Napisala som všetko v skrátenej verzii-lebo nemienim tu rozpisovať cely nás súkromný život.
Ako matka sa bojím o svoje dieťa,lebo aj ja som bola dieta-rovnako ako vy-a aj ja som sa stretávala v živote s rôznymi stredujucimi situaciami-no nikdy som sa s tým nestretla,nezažila,aby som z toho odpadla.Ssmozrejme,nie som zjavne dokonalou matkou-vy ste?Áno,ja pokricim,no nekricim 24h denne,tak ak mi neviete povedať,či je toto normálny stav,tak mi prosím nepíšte o tom,aká som matka.
@anonym_autor ten jeho stav má nejaký spúšťač a tým si ty. Možno by nebolo odveci ist psychológičke. Alebo sa zamyslieť ako k nemu pristupuješ.
A čo od nás čakáš? Ak si myslíš, že je to psychické treba navštíviť psychológa, ak myslíš, že je to fyzické tak lekára. Prestaň ziapať keď je citlivý ešte sa viac uzavrie. Sadni si k nemu a vysvetľuj, hľadaj kde je problém, potrebuje doučovanie?
Super matky ešte nepočuli revat mňa 🙂 alebo nemajú deti v puberte.
@anonym_83da53 Sú situácie, kedy nikoho zdvihnutý hlas neprekvapí, ale autorka píše, že toto sa stalo 3x. To naozaj medzi tým nepochopila, že v tomto prípade to naozaj nie cesta? Na to netreba byť supermatka.
@anonym_autor ten jeho stav má nejaký spúšťač a tým si ty. Možno by nebolo odveci ist psychológičke. Alebo sa zamyslieť ako k nemu pristupuješ.
@anonym_02467e aha,čiže nechať pubertiaka si žiť vlastný zivot-bez školy atď.
Lebo zvýšiť hlas je neospravedlnitelne.Mas deti?
@anonym_02467e aha,čiže nechať pubertiaka si žiť vlastný zivot-bez školy atď.
Lebo zvýšiť hlas je neospravedlnitelne.Mas deti?
@anonym_autor nechápeš. Začni to riešiť inak a nehulakaj po svojom decku, keď sama vidíš že mu to robí zle. A ano mám 2 už dospelé deti, no nikdy nemali zo mňa strach. Tiež sa im v puberte nič nechcelo no išlo to aj inak.
nerob to, moja matka po mne blačala cely zivot a v dospelosti si neviem rady s depresiou a uzkostami, to, ze nieco nerozumie tvoj krik nepomoze a ano nemas co vrieskat po svojom dietati, zacni sa spravat normalne, ak to nevies, alebo ta to nenaucili rodicia ako komunikovat chod za psychoterapeutom a vezmi aj syna
@anonym_02467e
@cyneric
@haley7897
@anonym_autor a keď odpadne,ako je to ďalej? Ak mu pár krát vyšlo,že po odpadnutí si k nemu iná...buď sa nahneváte na mňa,či nie,poviem to narovinu, nehrá chalan iba divadlo,aby sa vyhnú svojim povinnostiam? Ak je naozaj tak citlivý,dalo by sa to normálnym napomenutím,no ale keď fláka svoje veci-školu,či si náhodou takto "nezvyknú" buď na seba upozorniť,alebo zmeniť zaužívanú reakciu rodiča. Opýtam sa, odpadáva aj pri iných vypätých situáciách?
Pytala si sa co mas robit. Pohlad z vonku na tvoju situaciu ti bol dany. Mozes to vziat do uvahy a zariadit sa na zaklade toho alebo pokracovat vo vasej "harmonickej domacnosti" kde tvoj syn od samotnej harmonie odpadava. Kazdy mame rozny level sensitivity a reagujeme na stres inak. Bud toto vezmes do uvahy, alebo pokracuj a nadalej svojim spravanim a ignoranciou ublizuj (uplne zbytocne) vlastnemu synovi. A to cele len preto, ze niesi ochotna vzdat sa vlastneho komfortu a radsej si vysledky vyziapes akoby si mala najst cestu ktora by bola mimo tvojej komfot zony ale pracovala pre tvoje dieta...
PS. Ano mam deti, mam aj teenagers a nekricim. Pre vlastny klud a aj preto, ze to jednoducho nefunguje. Akurat to vytvara barieru.
Ja som aj dostala bitku za trojku a bála som sa ísť domov, ale neodpadavala som z toho 🤷♀️ buď filmuje alebo by som šla k psychologovi, ak teda je pravda že inak ste v pohode a nekricis pri každej príležitosti na neho.
nerob to, moja matka po mne blačala cely zivot a v dospelosti si neviem rady s depresiou a uzkostami, to, ze nieco nerozumie tvoj krik nepomoze a ano nemas co vrieskat po svojom dietati, zacni sa spravat normalne, ak to nevies, alebo ta to nenaucili rodicia ako komunikovat chod za psychoterapeutom a vezmi aj syna
@anonym_02467e
@zobaka ženy,ja nekricim 24h denne.Pisete už mimo tému...pýtala som sa na niečo iné.No podľa vás je chyba v matke,lebo kričí.
Bože.Viete co,ten modrý koník by mali aj zrušiť.Kazdy je tu psychológom,psychiatrom atď a hlavne dokonalou matkou,ktorá nikdy nezvysila hlas na svoje dieťa.
Sama dokonalosť na každom " kroku".
Nemusíte mi už radiť co a ako.Poradim sa inde,kde viem,že dostanem normálne rady.Nie hneď mňa zatvoriť na psychiatriu,lebo som si dovolila pokricat na vlastné dieťa.
🙊🙉🙈
nikto ta neposiela za psychiatrom, si to precitaj este raz...psychoterapeut je ine ako psychiater, terapeut ta nauci zvladat hnev efektivne a poradi aj mlademu
a u lekára ste neboli? môže mať zdravotný problém, nielen z tvojho hulákania.
btw mam doma 18 rocne dieta, ale viem ako sa spravala matka ku mne a nebolo to v poriadku, nikto nie je dokonaly, ale keby decko po mojom kriku odpadavalo, zmenila by som urcite retoriku a urcite aj zasla na neurologiu, niekedy moze byt neurologicka citlivost na zvuky a spustat kolapsy spolu so stresom
Inak všetky čo tu píšete že ma proste po ňom prestať kričať, si myslíte že sa ten problém vyrieši? Lebo nie, odpadavanie keď matka zvýši hlas na dieťa nie je v poriadku.. doma sa s ním bude maznať a bude kvôli tomu chodiť po špičkách a čo sa stane keď vyjde chalan z domu a tam len začne naozajstne stresy prežívať? A šéf na neho zvýši hlas? Netvrdím, že krik v domácnosti je správny a neospravedlňujem autorku, ale tiež mi nepríde v poriadku takáto reakcia dieťaťa..
A ako reaguje ked pri tom sedi?
Tiez akože odpadne?
Ešte som sa s týmto ozaj nestretla, v škole nedopadne ak ho skúšajú, on nič nevie a vyvola mu to stres?
Ak sa doteraz neučil, neviem či odrazu dosiahneš to, že sa začne.
Je este na ZŠ alebo učňovke?
@anonym_autor " jemu sa podlahu nohy a spadne??S tým,že je pri vedomí,no chvíľu je slabší a potom normálne funguje????To co je?"
pri odpadnutí človek upadne do bezvedomia.Po prebratí určite nefunguje normálne.
Robí si z teba prdel.
@anonym_autor a nemá stres z toho, že sa má ísť učiť? Pri myšlienke na učenie, na povinnosť? Nema ADHD, poruchu pozornosti, dislexiu, disgrafuu? Nie je nediagnostikovany autista? Môže ísť o záchvat paniky z faktu, že sa má ísť učiť, že to nezvláda v škole. Možno mu treba nejaké antidepresíva, alebo niečo na uvoľnenie. Spi dobre? Nepoti sa? Na noc dajte magnézium na spanie a psychiatra by som volala.
Akože odpadne? Nie je pri vedomí? Nerobí to naschvál? Lebo vidí, že si v strese? Odpadnutie je, že ho skláti na zem.
@anonym_autor takto sa opytam, naco mu vyrabas psychicky stres?

@anonym_autor *nepokrici
Je veľmi citlivý,rýchlo sa rozplače,ale toto??Už sa mu to stalo 3-krat.To co je?