icon

Odstávajúce uško 10 týždňového synčeka

ullka
28. dec 2011

Dobry den.Potrebovala by so poradit v taketoj veci.Mojmu 10 tyzdnovemu syncekovi zacalo odstavat usko na tej strane na ktorej zvycajne lezi lebo ho se tam prllahne pokrcene.aj ked davam pozora usko mu napravujem a aj ho davam spat na druhu stranu.skusam aj ciapky na noc.nemate s tym niekto podobnu skusenost a nevite mi niekto poradit?chcem sa ist opytat aj k detskemu lekarovi.

hradnapani
28. dec 2011

Moj syn si vypestoval tymto sposobom odstavajuce uska na oboch stranach 🙂 resp. odstavaju mu iba tie vrchne casti usiek a vyzera s tym uplne rozkosne, ako skriatok 😀
myslim, ze lekarka povie, ze treba polohovat a napravat a napravat, ale v zasade je to asi take ako v pripade zlezanych hlav - ked to nejde, tak to nejde... 😎

lypka
28. dec 2011

@ullka naša malá si ich tiež stále krčila a ja som naprávala a naprávala a zdalo sa mi, že má uši ako slon, teraz ked podrástla tak má normálne uška 🙂

riamim
29. dec 2011

Ale nemusí to byť len tým, že si uško priľahne. Kopec detí sa narodí s uškami "pricapnutými" k hlavičke a ako rastú, pomaličky menia svoj tvar, aj odstávanie. Preto niektorí lekári radia dať prepichnúť dievčatkám uši až po 1. roku života, kedy má ucho už svoj definitívny tvar.

aliza
29. dec 2011

@ullka odstavajuce usi su geneticka zalezitost, nema to nic spolocne s tym, ze si ich dieta 'krci'. A ciapky na noc rozhodne nie!!! moze sa ti akurat prehriat, ale uska mu to urcite nenapravi.

veronikam
29. dec 2011

Nasemu malemu po narodeni odstaval kusok uska, a lekarka mi povedala, ze to ma este z bruska, ze mu to mame normalne prilepovat. Aj sme to robili asi mesiac a uplne sa mu to vyrovnalo. Tu nejde o genetiku, ale o to, ze sa to prilahnutim moze stat. 😉

agjg
29. dec 2011

Ahoj.Moja švagriná obidvom dievčatám lepila ušká tým leukoplastom čo sa odlepuje z takého toho červeného kotúčika a pri kúpaní to pekne vždy odlepila.A majú ušká pekné.Tak neviem,skús vyskúšať,drobčekovi to nijako neublíži a buď sa vyrovná,alebo nie,ale za vyskúšanie nič nedáš. 🙂 Držím palčeky.

luciferkax
29. dec 2011

odstávanie uší je čisto genetika, môj drobec predčasne narodený, mával ušká v inkubátore niekedy až "zrolované" a vôbec mu neodstaávajú.. zato ten druhý si ich nijako nekrčil a má ich ako škriatok, ale je rozkošný 🙂 isto by som nelepila uši ani nedávala čipapku , je to blbosť .... 🙂 odstávajúce uško je len detail, budte radi, že bábo je zdravé 🙂

ullka
autor
30. dec 2011

....dakujem vam vsetkym za rady.dakujem pekne.

li_la
30. dec 2011

Aj nám odstávalo uško, keď si na ňom spinkal... striedala som preto strany, ale vždy keď sa zobudil a neležal si na ňom, tak sa to upravilo, nezostalo odstávať. Ak by to malo byť iba kvôli tomu, že si na ňom ležká, tak sa to upraví a možno nejaké prilepovanie by aj pomohlo... Ak má ale naozaj nábeh na odstávajúce uši, tak potom prilepovanie nepomôže...