icon

Okuliare a 5 ročná dcéra

lily14
22. nov 2018

Ahojte od dnes nosi dcérka okuliare+1 a +1,5 a máme aj astigm.len dcerka tvrdí že lepšie vidi bez nich...môže byť že sa dr pomýlila alebo skreslený výsledok lebo pred vyšetrením sme kvapkami toberax kvapky

gabika0825
22. nov 2018

Tak 5 ročna dcérka môže povedať že lepšie vidí bez nich keď ich nechce nosiť 😃 ja som bola taká istá, mala som nosiť okuliare na dialku, keď som mala cca 11 rokov a jasné že som mame hovorila že bez nich vidím lepšie, aby som ich nemusela nosiť do školy a prakticky stále, lebo som sa bála že sa mi v škole budú smiať. No a tak to aj dopadlo.... zrak sa mi veľmi zhoršil.

eriksonka1234
22. nov 2018

@lily14 moze to byt,mne namerali podobne hodnoty cca pred 20 timi rokmi,hovorilasom ocnej,ze mi dioptrie robia zle,tapala som ked som isla po schodoch,bolela ma z nich hlava,nakoniec mi v inej ambulancii potvrdili,ze mam zrak dobry,len som mala krc v oku.Do dnešného dňa nepotrebujem okuliare a to mam zajtra uz 36 r.

lily14
autor
22. nov 2018

@eriksonka1234 pôjdem to preveriť,a keď ich má vkuse krci nos jak grimasy

lily14
autor
22. nov 2018

@gabika0825 neviem fakt

gabika0825
22. nov 2018

Jasné že to môže byť aj inak, netvrdím že nie, môže naozaj cez ne vidieť zle, lebo nie každý očný lekár dá dobré dioptrie. Môhli jej dať kludne silnejšie, ako reálne potrebuje. Vtedy sa ale zrak môže ešte viac skaziť, ako keby okuliare nenosila vôbec. Takže určite íst inde k očnému, ja mám dobrú skúsenosť bohužial len v súkromných centrách. Ak sa ti dá tak skús popozerať či nemáte v blízkosti, oni používajú aj úplne iné moderné prístroje, kde človek iba dá tvár a oči ani mať otvorené nemusí 😃

lily14
autor
23. nov 2018

@gabika0825 tak v sprave má namerané že +3 a dala jej +1,5 chce ich mať len robí grimasy a krci nosom aj vaše detičky tak zvykali...pôjdem aj inde len tie cakacky

titla
23. nov 2018

@lily14 Ak sa nemýlim + dioptrie znamenajú ďalekozrakosť, čiže dcéra nevidí do blízka. A tým pádom potrebuje okuliare len na čítanie, keďže má 5 tak na činnosti ako kreslenie a pod. Takže ak má jedno-ohniskové sklá, na bežné činnosti nie je okuliare nosiť vhodné a lepšie vidí bez nich. Aby ich mohla používať aj do diaľky aj do blízka potrebovala by bifokálne, prípadne multifokálne.

lily14
autor
23. nov 2018

@titla áno presne ako píšete ale má aj astagmizmus či ako takže vraj ich má nosiť stále okrem športu

titla
23. nov 2018

@lily14 V tom prípade by tomu okuliare mali byť prispôsobené. Na vašom mieste by som s dcérou navštívila viacero odborníkov a vypočula si aj iný názor.
Ale tiež nie je dobré okuliare nenosiť, ak ich potrebuje. Ak sa to nepodchytí včas môže sa zrak ešte zhoršiť - to bol môj prípad, i keď ja mám - dioptrie.

lily14
autor
23. nov 2018

@titla áno práve to riešim no ťažko to na SR všade čakať aj 2-3mesiace ...u tej čo som bola je vraj dobrá...no idem to preveriť

de_monka
24. nov 2018

Dcera dostala okuliare v 4 rokoch.. a prvypolroktiez tobila grimasy a krcila nosom a tvarou... Uz som z toho ja mala neurozu 🙂 stale som ju na to upozornovala... a cca po polroku jej to preslo... Uz to chvalabohu nerobi...

lily14
autor
24. nov 2018

@de_monka takže to je asi normalne

lubi40
29. nov 2018

@lily14 este mi napadlo, ze dioptrie mozu byt dobre, ale mohli jej zle spravit skla - zle vymerat ohnisko, alebo jej nesedi ram...

ivuska6
1. dec 2018

Musí si na ne zviknut moja dcéra tiež začala nosiť okuliare v staršom veku a nechcela ich decká v škole jej niečo povedali a konec chodili sme na kontroli oči mala horšie a horšie doma nosila v škole nie a iné som nerobila len peniaze vrazala do skiel potom mi tvrdila že ona chce iný ram a tie bude nosiť dali sme iný ram a zase niekto úžasný jej niečo povedal zbytočne vyhodené peniaze keď už sa chylilo k 18narodkam tam čo jej dala recept výmena skiel ani som to neriešila máš 18chod si zarobiť vymen si a ako začala pracovať chýbali jej tie oči druhé tak si kupila novy rám aj to hľadela na cenu že sú drahé ale financovala si to sama a stonala tak som jej hneď splechla do očí aká som bola ja zbytočne stratová na jej okuliaroch už teraz ich nosí poctivo a syn ten má tiež skulky ale nosí poriadne ten si dá aspoň vysvetliť že musí aj keď mu povedia niečo v škole ja som mu hneď vopred povedala že deti sú zle budú mať narážky nevšímaj si ony len závidia aj to tak prijal a vždy keď kúpim nový rám vždy sú narážky od detí a teraz tiež som kupovala a došiel zo školy a už mi hovorí mami zase mi závidia okuliare niektorý tak som mu povedala nech si ich nevšíma a aj prestali na dcéru to neplatilo ona si nedala povedať radšej nenosila ale dioptrie môže mať dobre tvoja mala len to oko nieje na to naučené musí si zviknúť aj dcéra hovorila že zle vidí v tomto zo začiatku lebo to nenosila a oko musí sa prispôsobiť sklam to aj v optike nám povedala a ja chodím len do jednej optiky už roky skúsila som viaceré ale táto pani je úžasná ona tak super poradí raz ju zastupovala jedna a to už nieje ono lebo tá mi povedala na každé skulky že pasujú a pritom nepasovali malému táto tak vie super vybrať narovinu povie toto nie dá iné

sense
1. dec 2018

Od 22.11 je kratka doba a.na.okiliarky si musi zvyknut, aj nasa ma a uz 1,5roka a sice tiez obcas krcu nos alw jej prva reakcia.bola ze mami mam velku nohu....a dovtedy sa nikdy nestazovala ze ju hlava boli alebo ze nevidi ale nemala rada vinnosti ako hadzanie loptou, kreslenie a navliwkanie koralkov a vzdy ked poErala tv al knizku strasne nizko resp blizko davala hlavku....odkedy ma.okuliare tak vsetko co predtym nwrobila rada al jej neslo robi...

Nam aj.lekarka povedala (dokonca 2nezavisle od seba) ze zo zaciatku mame "davkovat" nosenie okuliarov aby si.zvykla lebo ze ju aj.hlavka moze boliet...nastastie ten probkem sme nemali...

Ak nie si si ista spravnostou lekarku skus este ibeho, ....nam potvrdili tie iste hodnoty 2 lekari z dvoch.krajin... tiez mame jedno ocko viac druhr menej plus astigmatizmus

A este sme mali kontrolu ci okuliare spravili v optije tak a boli sme teraz na.kontrole,dnes ideme pre okuliare a o mesiac opat kontrola ci su okuliare dobre spravene a a ci je

sense
1. dec 2018

To tak ako ma byt (predtym mi to odoslalo skorej)

nika82
1. dec 2018

to kde cakas tolko k ocnej ze 2-3m, ja som vzdy mala termin do tyzdna a to nosim okuliare od 2 rokov

lily14
autor
1. dec 2018

@nika82 keď nemáš akútny stav...zápal atď tak čakáš hroza

nika82
1. dec 2018

@lily14 tak ja mavam asi stastie vacsinou termin max tyzden, ale ja chodim do BA

lily14
autor
1. dec 2018

@nika82 tak my v ke

crazinka
Odpoveď bola odstránená