icon

Opakujúce sa bolesti brucha u 7-ročného dieťaťa

katkab14
12. nov 2025

Ahojte, chcem sa opytat ci ma niekto podobnu skusenost. Pred dvoma mesiacmi syna bolelo brusko, nie cely den ale v takych navaloch, mal aj kolisavo zvysenu teplotu (nie cely den len poobede a nie stale cca 37,5), boli sme u dr robila mu aj crp mal 40 a vyhodnotila to ako brusnu virozu. Po 5 dnoch to preslo. Nevracal ani nehnackoval.

Po dvoch mesiacoch sa to opakovalo, bolest bruska, kolisavo teplota do 37,5, doktorka ze opat brusna viroza, potom sa cely vyhadzal (krupicovy vysyp), doktorka ze to vyzera ako 5 choroba, po 5-6 dnoch bolest bruska uplne ustupila o par dni neskor aj vysyp. Opat bez nejakeho zvracania ci hnackovania.

Ma s tymto nejaka mamicka skusenost ze sa vratila bolest bruska pripadne teplota zvysena? Opakovalo sa to castejsie taketo virozy? Len sa informujem keby sa to znova opakovalo. Dakujem

katkaseiner
17. nov 2025

Ak by to bolo bez virozy a teploty tak u nas sa takto prejavoval reflux. Viac učiteľov mi pisalo, vraj bolest brucha, za chvilu jej nic nebolo...uz sme si mysleli ze to bude nieco psychicke, nakoniec alergo nam v tom velmi pomohla.