icon

Opakujúce zápaly hrdla

helen4
14. sep 2016

Ahojte maminky.Prosim o radu.Moje 4 rocne dieta vzdy ochorie ked sa spoti trosku sa ponahania s detmi potom pije vodu vzdy vlaznu uz na neho davam pozor aby nebola studena a hned ho boli hrdlo a do troch dnoch ma teplotu musi zacat brat antibiotika.Zacal chodit uz do skolky a je to tu zas, tam na neho nemozem dohliadnut ale aj ked davam pozor vracia sa mu to a neda sa zakazovat mu hrat sa a behat,...co robit?,....mate niektore ten isty problem?,...dakujem pekne,H

domibeyoutiful
15. sep 2016

Nemám osobnú skúsenosť, lebo ešte nemám deti ale skúsila by som sa asi zamerať na podporenie imunity, ktorú má pravdepdobne oslabenú, keď býva často choré, prípadne aj navštíviť imunologičku. Inak ak bolesť hrdla je spojená aj so zápalmi v krku - angínami, tak z vlastnej skúsenosti odporúčam vykloktať 3x denne šalviovým odvarom, nie som žiadna "babka korenárka" ale toto mi hrozne pomohlo, keď som nonstop trpela angínami, treba byť pri tom však svedomitý a neprestať, ked bolesť hrdla doznie, ale dokončiť "kúru" 7 až 10 dní ako u antibiotík - 8 rokov som nemala angínu, držím vám palce 🙂

jaanna
15. sep 2016

ahoj, z vlastnej skusenosti ti mozem napisat: mala som opakovane bolesti hrdla, pravidelne kazde dva mesiace....trvalo to skoro rok....napriek tomu, ze som si davala pozor na studene, bublinkove, na prechladnutie....nakoniec ma obvodna lekarka poslala na orl, kde mi spravili vyter z mandli (podotykam, ze vyter na orl a vyter u obvodneho lekara nie je uplne rovnaky - na orl ti idu do hlbky mandle a teda maju presnejsi vysledok)....z vyteru zistili streptokoka pyogenes....je to dost nebezpecny streptokok pre oranizmus...preto mi nasadili dlhodobo penicilin (3mesiace)....potom opakovali vyter....po tejto liecbe uz streptokoka nemam a prestali aj problemi s hrdlom, anginami a bolestou v krku (a vobec si nedavam pozor, kludne pijem aj studenu bublinkovu kofolu, jem zmrzlinu a vsetko je v pohode).....

helen4
autor
16. sep 2016

@jaanna ahoj no ja mam tak isto problemi presne taketo mne robili teraz vyteri obvodna a isla mi poriadne hlboko aj do nosa aj krku uz mi robila vyteri teraz druhykrat aj z krvy na mononukleozu.,,,mozno ze si to so synom predavame navzajom

valentina5
16. sep 2016

@helen4 Ja sa tiez pridavam k salvii, je to zazracna bylinka. Lekarka mi uz vypisala papier do nemocnice na vyber mandli, mavala som caste silne zapaly hrdla. Prave som vtedy dostala knihu od Marie Trebenovej, Zdravie z Bozej lekarne, kde som si precitala o salvii a zacala som poctivo kloktat salviovy zapar 5-6 krat denne aj ho pit a po 2 mesiacoch som prisla k lekarke. Nebola prijemna a poslala ma na RTG, ked videla vysledok, tak pomaly neverila vlastnym ociam, mandle mam a hrdlo ma boli zriedkavo aj to len slabe bolesti.

veva117
18. sep 2016

Moj maly ma takisto problemy so zapalmi hrdla stale sa mu to opakuje, boli sme u alergologa a ten nam ofporucil vysadit uplne mlieko, najprv sme skusali len to bez laktozy ale nemoze ani to a ani jogurty. Nahradzame to syrmi a kyslou smotanou.

henika40
25. mar 2019

@helen4 ahoj, ako ste napokon dopadli? Ja prezivam nieco podobne s dcerami, chodime sj na ORL, nepomaha, aj mna napadla mononukleoza...

3petka
25. mar 2019

@henika40 môj 3 ročný syn má asi rok problém s tým že má neustále herpeticky vysip. Obvodná s tým nič nerobila že to deti mávajú. A to býval každý mesiac 5 dni v horúčkach a ku koncu už každé dva týždne. Nakoniec to skončilo tým že bol cely vyhádzaný po chorobe takze dostal exem. Som sa nas*ala a objednala som sa k imunoalergo a k nej som si šla len po papiere. Nakoniec je alergik a iste veci mu nerobia dobre. Takze sa snažíme vyvarovať potravinám na ktoré má intoleranciu a uvidíme. Ak to bude pokračovať tak idem smer orl.

henika40
26. mar 2019

@3petka my na alergo chodime, no teraz sme dlhsie neboli, moje maju reflux a caste zapaly dych. Ciest, aj ja to furt mam a uz mi to pride, ze sa to opakuj dokola, zatekanie, zapal.. Nakolko chodime aj na orl, napadlo ma, ci v tom nebudu virusy ako ebv, co viem, ze to minuly rok mali..

henika40
26. mar 2019

@3petka aj moje su alergicky, ale na potraviny nic nevyskocilo..

biankamaria22
6. apr 2020

@jaanna dobrý večer. Chcem sa opýtať ten penicilín čo Vám nasadili ste užívali 3 mesiace denne ??? Ja mám už rok dookola každý mesiac zapálene hrdlo. Od decembra19 každý mesiac antibiotiká lebo sa mi potvrdil streptokok. No tie atb mi da každý mesiac na 7-10 dni a po 3 týždňoch sa to všetko vráti a tak dookola. Okrem toho užívam kapucinkovu tinkturu, tinkturu stop-kok, hlivu s betahlukanmi na imunitu a C-cko... Som zúfalá. Neviem čo robiť. Možno keby mi dali niečo tak na dlho by to pomohlo.

bodka2213
29. máj 2023

@biankamaria22 viem , že to už je dávno ale prešlo vás to za tie dva roky ???? Ja mám presne to isté .... Už som z toho na nervy

triumka
20. jún 2023

@bodka2213 ja takisto,ciste zufalstvo...

biankamaria22
4. júl 2023

@bodka2213 zdravím. Áno prešlo. Po roku dookola zápalov, antibiotík, recidív streptokoka som sa vys💩 na antibiotiká a nasadila som si kombináciu prírodných antibiotík: cesnakove tobolky zn. Allimax a Kapucinku. Už si nepamätám presne pomer ako som užívala ale tie prvé mesiace vyššie dávky, tuším Ali aj Kapu som dávala spolu ráno obed večer. Potom postupne som šla už len ráno večer potom som dávala už len Allimax a hodnoty aslo v krvi pomaly (veľmi pomaly) začali klesať ale zápaly sa už neopakovali takže streptokok bol pod kontrolou a už len tie zapalove faktory pomaly klesali, to som chodila každé 3m ku obvodnej na kontrolný odber krvi. Už mám pokoj pár rokov 🙏🏻🫶 teraz keď cítim že ma začína pobolievať hrdlo tak hneď nasadim salviove pastilky na pár dni a mám pokoj. Ale to tak keď ma ofukne. Zápaly sa neopakuju

dante1
6. sep 2024

Ja mam hrdlo 7 mesiacov zapalene plus mandle vyter orl negativ nic mi nepomaha uz neviem co mam robit