Opakujúci sa problém s vyrážkami na chodidlách dieťaťa
Chcem vás poprosiť o radu.Synovi sa na chodidlách asi pred 4 mesiacmi urobili také vyrážky,v strede je bodka,okolo červený fľak. Bola som s tým u lekára, použili sme mastičky fucidin,stratilo sa to . Opäť sa to vrátilo dostali sme novú masť locoid,tiež na čas zabralo. Opäť sa to vrátilo išli sme na kožné,tam mi povedali že je to svrab,dostali sme ďalšiu masť,dezinfikovala som všetko v dome,vyzehlila som všetko, bosí nechodí a opäť sa to vrátilo. Má to len na chodidlách a na jednej dlani. Nemá niekto s týmto skúsenosti?

Žiadne stery ani odbery nerobili. Nikto iný to doma nemá a to mám ešte 2 dievčatá ( 4 a 5 ročne) . Malý má rok a pol a stále dookola,len na chodidlách. Keby to bol svrab tak by to mali aj ostatní,môj názor.
To mi nepripadá ani ako pleseň, možno nejaké bradavičky mi to pripomína, vidím tam akoby pupienok , tvar. Bez sterov a podobne nasadiť naslepo lokoid a dovi.... sa mi nezdá od lekárky spávne. Dcérky môžu mať silnejšiu imunitu, takže to nechytili zatiaľ
Žiadne stery ani odbery nerobili. Nikto iný to doma nemá a to mám ešte 2 dievčatá ( 4 a 5 ročne) . Malý má rok a pol a stále dookola,len na chodidlách. Keby to bol svrab tak by to mali aj ostatní,môj názor.
@agent22 nemá to také vodnaté? môj mával niečo podobné, postupne sa to presúvalo na kraje chodidiel ako začal chodiť, až to zmizlo, nemá na niečo alergiu? aj z jahôd také býva
@agent22 Moja dcéra má takyto vysyp na nohách aj v ústach, keď zje čerstvé jahody a od jahodoveho nurofenu
@agent22 Ja by som to riešila vymočením v octe. Keďže je to dieťa, ocot by som zriedila. A potom by som to natrela sudokrémom, alebo aspoň tekutým púdrom s mentolom, aby ho to nesvrbelo. A na svrbenie mne najlepšie zabralo aloe vera. List rozrezať a potrieť. Ale to som mala nejaký alergický záchvat na rukách. Išla som sa zblázniť. Ani čajovníkový olejček, ani tekutý púder s mentolom nezaberali. Vyslobodilo ma len aloe vera.
To je nejaká alergická reakcia, ako som už hore písala dcéra takto reaguje na jahody. Treba podať, nejaké antihistaminikum, nám zaberá ditiaden.

Robili nejaké odbery alebo aspoň stery? Skúšať či zaberie mastička na pleseň alebo kortikosteroid je podľa mňa odvážna lotéria. To je ako skúšať či zaberú širokospektrálne ATB, hoci príčinou môže byť vírus. ☹ Bolo by lepšie nájsť príčinu a tú vyriešiť, nielen následky a vedľajšie príznaky (vonkajšie prejavy)...