icon

Operácia skoliózy u detí

tina7729
11. júl 2025

Ahojte, dnes som sa dozvedela na kontrole ,že musí ísť moja 13 ročná dcéra na operáciu skoliozy 😔 tak sme sa tomu chceli vyhnúť a neminie nás to. Chcela by som sa opýtať kto toto máte za sebou ,kde ste boli alebo vaše detičky operovane a všetko okolo toho pred operáciou a po operácii . Ďakujem prosím podporte ma ,som zúfalá a nešťastná ,aj moja dcéra 😔😔😔😔😭😭😭

Strana
z2
zuzap33
11. júl 2025

@tina7729 moj syn je po operacii skoliozy 1 a pol roka. Boli sme v Ziline. Operoval ho Mudr. Popluhar. Operuju sa tam deti z celeho Slovenska. Sme velmi spokojni s celkovou starostlivostou. Pri hospitalizacii je na izbe dieta a rodic celu dobu, aj na JIS. Nemas byt z coho zufala, synovi vidno len jazvu. Vysledok je ohromny, ziadne bolesti, ziadne problemy s dychanim

luxus10
11. júl 2025

JEDNOZNACNE ODPORUCAM zilinu a mudr.popluhar...

pinkgirl
11. júl 2025

@tina7729 ahoj, pozri stenu adri266 - minulý rok mala operovanu dcéru, pridávala k tomu príspevky.

zuzap33
11. júl 2025
@pinkgirl

@tina7729 ahoj, pozri stenu adri266 - minulý rok mala operovanu dcéru, pridávala k tomu príspevky.

@pinkgirl ano, velmi nam s tymi prispevkami pomohla. Aj jej dcera bola v Ziline. Ked bol syn po opke v Kovacovej, 3/4 deti boli zoperovane v Ziline

tina7729
autor
11. júl 2025
@zuzap33

@tina7729 moj syn je po operacii skoliozy 1 a pol roka. Boli sme v Ziline. Operoval ho Mudr. Popluhar. Operuju sa tam deti z celeho Slovenska. Sme velmi spokojni s celkovou starostlivostou. Pri hospitalizacii je na izbe dieta a rodic celu dobu, aj na JIS. Nemas byt z coho zufala, synovi vidno len jazvu. Vysledok je ohromny, ziadne bolesti, ziadne problemy s dychanim

@zuzap33 môžem sa opýtať koľko stupňovu mal skoliozu? Od koľkých rokov ? Nosili ste aj korzet?

zuzap33
11. júl 2025
@tina7729

@zuzap33 môžem sa opýtať koľko stupňovu mal skoliozu? Od koľkých rokov ? Nosili ste aj korzet?

@tina7729 liecil sa 4 roky. Vyskusali sme vsetko, plavanie, fyzio, sm system, korzet. Nic. Stavce zacali rotovat okolo miechyba dychanie velmi problematicke. Predtym syn bol sportovec, futbalista, chodil do sportovej triedy. Operovany v 18.rokoch. 6 tyzdnov po operacii uz soferoval a o 5 mesiacov letel na dovolenku k moru

zuzap33
11. júl 2025
@tina7729

@tina7729 poslala som spravu s fotkou

tina7729
autor
11. júl 2025
@zuzap33

@tina7729 poslala som spravu s fotkou

@zuzap33 ďakujem.moja ma asi takto tiež len nevidno že koľko stupňovu nám dnes 44 rapídne sa to zhoršilo 😭

zuzap33
11. júl 2025
@tina7729

@zuzap33 ďakujem.moja ma asi takto tiež len nevidno že koľko stupňovu nám dnes 44 rapídne sa to zhoršilo 😭

@tina7729 to nie nic strasne, su omnoho horsie stupne. Ma 12, kosti makke, pekne sa zoperuje

tina7729
autor
11. júl 2025
@zuzap33

@zuzap33 koľko bol v nemocnici po operácii? A kedy začal fungovať po operácii škola a tak

laila22
11. júl 2025
@tina7729

@zuzap33 koľko bol v nemocnici po operácii? A kedy začal fungovať po operácii škola a tak

@tina7729 ahoj. Moja dcéra bola operovana v BA v januári, teraz je v kúpeľoch. V júni stihla už výlet vlakom do Prahy. Funguje úplne normálne až na malé obmedzenia... Ako motýľ, jazda na koni, trampolína a rotačné pohyby. Operoval ju primár Liscak. Vynikajúci lekár a človek vek. So starostlivostou som bola veľmi spokojná

summer23456
11. júl 2025

Baby a od koľkých stupňov je nutná operácia?

tina7729
autor
12. júl 2025
@laila22

@tina7729 ahoj. Moja dcéra bola operovana v BA v januári, teraz je v kúpeľoch. V júni stihla už výlet vlakom do Prahy. Funguje úplne normálne až na malé obmedzenia... Ako motýľ, jazda na koni, trampolína a rotačné pohyby. Operoval ju primár Liscak. Vynikajúci lekár a človek vek. So starostlivostou som bola veľmi spokojná

@laila22 koľko ste boli v nemocnici ? A doma po operácii?

zuzap33
12. júl 2025
@summer23456

Baby a od koľkých stupňov je nutná operácia?

zuzap33
12. júl 2025
@tina7729

@tina7729 v nemocnivi tyzden. 1 den na JIS. Koncom februara operovany, od zaciatku juna v skole, medzitym 28 dni este v Kovacovej

zuzap33
12. júl 2025
@tina7729

@tina7729 v nemocnivi tyzden. 1 den na JIS. Koncom februara operovany, od zaciatku juna v skole, medzitym 28 dni este v Kovacovej

zuzap33
12. júl 2025
@tina7729

@tina7729 tohto roku maturoval a normalne uz nastupil do prace. Ani nevie, ze bol na opke. Akurat sa neotoci v bokoch, otaca sa cely, nehrahe uz futbal. Ostatne sporty, plavanie, bedminton ok. Na zahrade normalne kosi, robi bezne veci, beha s furikom... To robil uz 5 mes po opke. A na letisku nepipa, lebo titan nepipa

laila22
12. júl 2025
@zuzap33

@tina7729 tohto roku maturoval a normalne uz nastupil do prace. Ani nevie, ze bol na opke. Akurat sa neotoci v bokoch, otaca sa cely, nehrahe uz futbal. Ostatne sporty, plavanie, bedminton ok. Na zahrade normalne kosi, robi bezne veci, beha s furikom... To robil uz 5 mes po opke. A na letisku nepipa, lebo titan nepipa

@zuzap33 pýtali ste od lekára aj papier, kôli letisku?

laila22
12. júl 2025
@tina7729

@laila22 koľko ste boli v nemocnici ? A doma po operácii?

@tina7729 v nemocnici týždeň, ja som bola doma s dcérou na OCR 90 dní, ale 1. marca sme sa vybrali už na nákupy a pomaly začala skúšať chodiť do školy na pár hodín. Vozila som ju a čakala vždy v meste... Od mája funguje samostatne, chodila na bus 15min chôdzou a potom cestovala do školy do mesta cca 40min busom, škola a späť.. zo školy chýbala 3mesiace.. ale doma sa učila a dorábala veci. Dobehla všetko. V júni bola 3dni v Prahe. Od rána do večera chodili po pamiatkach. Teraz je v Kúpeľoch, nechcela som aby chýbala zo školy..tak preto prázdniny. Jazvu ma tenkú, držanie tela skvelé.

janaspa
12. júl 2025

Mozem sa opytat kedy vam lekar ortoped navrhol operaciu? Synovi v 12r zistili stredne tazku skoliozu 56st odchylka skyfoza, plus rotacia twraz ma 14 a rapidne sa natiahol, je tenky nepribera. Korzet uz 9dmieta nosit, ktm sa plavalo, liezol po lezeckej atene zlepsilo sa to na 48, no ked natastol, zasa sme tam kde ame boli. Pomohlo niekomu nieco? Ba rehabky chodime raz za mesiac Iadna slava uz aj cvicit odmieta v puberte. Uz mi dochadzaju sily ako ho motivovat. Chodil tento 4ok na volejbal no iba raz za tyzden . ... Manzel to ma v pazi.

zuzap33
12. júl 2025
@laila22

@zuzap33 pýtali ste od lekára aj papier, kôli letisku?

@laila22 , mal so sebou spravu z nemocnice, ale vobec bebolo treba. Vobec nepipal a ma jazvu na chrbte. O 3 tyzdne letime zas

zuzap33
12. júl 2025
@janaspa

Mozem sa opytat kedy vam lekar ortoped navrhol operaciu? Synovi v 12r zistili stredne tazku skoliozu 56st odchylka skyfoza, plus rotacia twraz ma 14 a rapidne sa natiahol, je tenky nepribera. Korzet uz 9dmieta nosit, ktm sa plavalo, liezol po lezeckej atene zlepsilo sa to na 48, no ked natastol, zasa sme tam kde ame boli. Pomohlo niekomu nieco? Ba rehabky chodime raz za mesiac Iadna slava uz aj cvicit odmieta v puberte. Uz mi dochadzaju sily ako ho motivovat. Chodil tento 4ok na volejbal no iba raz za tyzden . ... Manzel to ma v pazi.

@janaspa moj syn ma 193 cm. Primar povedal, ze taku dlhu chrbticu este neoperoval 😂

tina7729
autor
12. júl 2025
@janaspa

@janaspa pri 56 stupňoch vám nenavrhli operáciu? Mojej sa to zhoršilo z 34 na 44 a hneď že operovať .moja tiež puberta ťažko je snou ,bojujem snou za každým nos korzet , cvič. No teraz aj keď je už asi neskoro sa snaží všetko robiť aby nebola operovana

laila22
13. júl 2025
@zuzap33

@laila22 , mal so sebou spravu z nemocnice, ale vobec bebolo treba. Vobec nepipal a ma jazvu na chrbte. O 3 tyzdne letime zas

@zuzap33 áno. Ideme koncom júla na kontrolu, tiež si ju dám napísať.

laila22
13. júl 2025
@tina7729

@janaspa pri 56 stupňoch vám nenavrhli operáciu? Mojej sa to zhoršilo z 34 na 44 a hneď že operovať .moja tiež puberta ťažko je snou ,bojujem snou za každým nos korzet , cvič. No teraz aj keď je už asi neskoro sa snaží všetko robiť aby nebola operovana

@zuzap33 áno. Ideme koncom júla na kontrolu, tiež si ju dám napísať.

laila22
13. júl 2025
@tina7729

@tina7729 mojej dcére to dosť pomohlo zvýšiť sebavedomie a vidím, že je spokojnejšia..pred tým mala chrbát do strany a robil sa jej ako keby ,,hrb,, na jednej strane. V lete si to všimlo aj okolie, keď bola iba v plavkách. Jazva jej nevadí. Je rada, že je vystretá.. niekedy leží na bruchu lakťami podopreta... 🤦

janaspa
13. júl 2025
@tina7729

@tina7729 nemam slov od mala sme pravidelne chodili na ortopediu s plochymi nohami a ja ako mama som si to vsimla v 12r....

tina7729
autor
13. júl 2025
@laila22

@tina7729 mojej dcére to dosť pomohlo zvýšiť sebavedomie a vidím, že je spokojnejšia..pred tým mala chrbát do strany a robil sa jej ako keby ,,hrb,, na jednej strane. V lete si to všimlo aj okolie, keď bola iba v plavkách. Jazva jej nevadí. Je rada, že je vystretá.. niekedy leží na bruchu lakťami podopreta... 🤦

@laila22 koľko mala stupňov

tina7729
autor
13. júl 2025
@laila22

@laila22 aj moja ma akoby hrb na jednej strane ,vidno to tiež voľným okom že je vykrivena 😔

laila22
13. júl 2025
@tina7729

@laila22 koľko mala stupňov

@tina7729 neviem 38 alebo 48

Strana
z2