icon

Opuch čriev a bolesti u 11-mesačného syna

saskajurekova1
3. aug 2025

Dobrý deň, vedel by mi dakto poradiť ak mal podobného skúsenosti mám 11 mesačného synčeka a už dlhú dobu sa trápime a neviem si už rady. Malí mal invaginaciu vsunulo sa mu tenké črievko do hrubého boli sme hospitalizovaný v BB v nemocnici tam mu robili zakrok cez konečník a pomohlo lenže od vtedy máme stále ťažkosti začal veľmi krvácať z konečníka kakal veľa krvy čistú krv zvrcal mal bolesti ustopilo to a poslali nás domov keďže sa nenašlo ani nič v krvi, moči a ani v stolici dali mi len lieky proti krvacaniu a to je všetko o tyzden na to ako nás poslali domov mali začal mať bolesti nechcel piť jesť napinalo ho za každým keď som mu davala stravu alebo mliečko začal nám kakať krvavé až čierne stolice tak sme išli na urgent kde nás poslali na sono tam sa ukázalo ze ma opuchnuté črievko ale že o invaginaciu nejde. Vraj môže mať zapal dáky vírus alebo baktérie a preto mu to cievkou upuchlo alebo mohol prekonať invaginaciu sam že sa mu to črievko zase vsunulu do druhého ale napravilo sa na to samo tak nás nechali zase na hospitalizacii robili mu krvné testy poslali a o vírus že vraj nejde že muselo ísť o invaginaciu v nemocnici bol na infuzii aby mu to črievko oddychlo konečne to ustálo bolo už lepšie stolice mal pekne začal prijímať tekutiny aj stravu poslali nás domov s tým že sa mame objednať na sono k páni doktorke z gastra. Kým sme čakali na termín malému sa to vrátilo zase cierna stolice bolesti išli sme na urgent znova tam nás už odbili že to nie je problém ich ale gastroenterológia že máme počkať kým sa nedostaneme tam. U páni doktorky z gastra sme boli pred troma dňami urobila sono mal zase opuchnutu stenu črievka ale že to nie je nič vážne povedala nám že ma citlivé črievko veľmi vraj keďže je veľký alergik papame mliečko neocate infant keďže ma alergie na kravskú bielkovinu, pšeničnu múku, vajíčko, zemiaky. Povedala nám že sa máme vyhýbať kupovaný vyživkam, príkrmom že mu stačí kúsok keď dačo zje co nemá a preto to dopadá takto lenže mi malému varíme len domáce nepapa nič kúpené a keď som povedala že on nejedol nič co by nemal aby sa mu to stalo tak nepočúval a išla len svoje. Prešiel deň ako sme boli u páni doktorky z gastra a s malým je zase zle bolesti ma zvracia keď dačo zje už nevieme co robiť v nemocnici to neriešia keď nás tam vidia už prevracajú oči že sme tam znova nijak mu nepomôžu len čakajú kým prejde aby sme mohli ísť domov a takto je to dokola už nevieme čo s tým a na koho sa obrátiť. Ak ste mali dakto podobný problém budem rada ak mi poradíte lebo toto není normálne aby sa to malému vracali každý týždeň a len v bolestiach aby bol.

oriesocek
3. aug 2025

Dcérin spolužiak ma nejaky typ ochorenia, že ma alergie na extrémne veľa veci. Ako viete, že to, čo mu dávate je pre neho ok? Oni chodia za nejakou lekárkou, ktorá ich rieši z BA až do Prešova, že ona jediná na Slovensku ma s týmto typom choroby skúsenosti… nehovorím, že je to vás prípad, ale nájsť odborníkov - skúsiť v Ba, ak BB nepomáhajú a zistiť príčinu

saskajurekova1
autor
3. aug 2025
@oriesocek

Dcérin spolužiak ma nejaky typ ochorenia, že ma alergie na extrémne veľa veci. Ako viete, že to, čo mu dávate je pre neho ok? Oni chodia za nejakou lekárkou, ktorá ich rieši z BA až do Prešova, že ona jediná na Slovensku ma s týmto typom choroby skúsenosti… nehovorím, že je to vás prípad, ale nájsť odborníkov - skúsiť v Ba, ak BB nepomáhajú a zistiť príčinu

@oriesocek papá len to čo môže veľmo pestrý jedálniček nemá keďže papáme do kola to isté ako ryža, bezlepkové cestovný, kuracie mäsko, mrkva,hrášok, špenát ryžové kaše s banánom toto isté dokola len keďže na tieto jedlá mu alergia nevyšla, neskúšame nič nové aj na odporučenie doktorky lebo ako sme všetko vysadili čo mu robilo zle tak mu zmyzol aj atopický ekzem ktorým sme sa trápili od malička. Takže som si istá ze tieto veci mu neškodia lebo vždy keď dačo spapal čo nemal vždy sa mu to ukázalo ekzemom. A už dlho nás netrápi tento problém ako papáme len tieto veci a pijeme neocate

khirali
3. aug 2025

Hľadala by som inú nemocnicu, iného gastro, ale tak rozmýšľam či mu neorobia zle tieto drobné potraviny , má ešte mixovanu stravu? A z takého obsahu ryže ho nezapeka?

januska12323
3. aug 2025

Išla by som do inej nemocnice a trvala na ďalších vyšetreniach. Očividne má nejaký problém.

zuzi0911
3. aug 2025

Toto mal môj muž a teda operovali ho normálne. Odstránili mu cast čreva v ktorej bolo to druhe .
Taketo ťažkosti potom nemal .
Trvalá by som na MR alebo nejaké vyšetrenie cez kontrastnu látku ci je to crievko cele priechodné. On nemá prečo takto krvácať a podobne . A ísť do inej nemocnice na pohotovost .a trvať na riadnej hospitalizacii s vysetreniami .

Ešte mi napadlo moja dcéra mala teraz zápal hrubého čreva
To crevo bolo zhrubnute .
Malá diétu,ale na gastro sa nič také nezistilo . U nej išlo asi o vírus..no u vás keď máte alergie môže byť problém tam,ze spapa vzdy niečo co to crievko zapáli. Robili mu na gastro tie všetky možné testy aj zo stolice atď?

xxemma
4. aug 2025
@saskajurekova1

@oriesocek papá len to čo môže veľmo pestrý jedálniček nemá keďže papáme do kola to isté ako ryža, bezlepkové cestovný, kuracie mäsko, mrkva,hrášok, špenát ryžové kaše s banánom toto isté dokola len keďže na tieto jedlá mu alergia nevyšla, neskúšame nič nové aj na odporučenie doktorky lebo ako sme všetko vysadili čo mu robilo zle tak mu zmyzol aj atopický ekzem ktorým sme sa trápili od malička. Takže som si istá ze tieto veci mu neškodia lebo vždy keď dačo spapal čo nemal vždy sa mu to ukázalo ekzemom. A už dlho nás netrápi tento problém ako papáme len tieto veci a pijeme neocate

@saskajurekova1 ja ti odporucam tuto, treba doporucenie od gastro, tak mu urobia total kompletku...
https://nudtarch.sk/nase-pracoviska/ambulancie/...