icon

Opuch na prste u ročného dieťaťa

katkaa661
12. jún 2025

Dobrý deň. Viete mi prosím poradiť čo by najlepšie zabralo na takýto opuch pravdepodobne zo zarastajúceho nechtíka? Dieťatko má rok. Objednaní sme na pedikúru ale až o mesiac.

Opuch na prste u ročného dieťaťaOpuch na prste u ročného dieťaťaOpuch na prste u ročného dieťaťa
janka_266
12. jún 2025

hľadala by som skorší termín a možno repík by pomohol

simca06022011
12. jún 2025

zarastajuci necht, treba to dezinfikovat, normalne dezinfekciou. A termin zohnat hned, ked si s tym sama neporadis. pedikerke to bude jeden prstek trvat chvilku, na to nepotrebuje termin o mesiac... aj poucia ako strihat nestrihat.
pripadne ak mate nejaku kontrolu u pediatra, ukazat/poradit sa tam.

katkaa661
autor
12. jún 2025
@simca06022011

zarastajuci necht, treba to dezinfikovat, normalne dezinfekciou. A termin zohnat hned, ked si s tym sama neporadis. pedikerke to bude jeden prstek trvat chvilku, na to nepotrebuje termin o mesiac... aj poucia ako strihat nestrihat.
pripadne ak mate nejaku kontrolu u pediatra, ukazat/poradit sa tam.

@simca06022011 problém je, že ma väčšina pedikérov odpinkala s tým, že neošetrovali ešte tak malé dieťa a že nerobia. Našla som jednu a tá ma termín o mesiac.

rheia27
12. jún 2025

sprav tamponadu a alpou utieraj, aj kazde 2 hodiny (resp.betadine), ale ja som za alpu

katkaa661
autor
12. jún 2025
@rheia27

sprav tamponadu a alpou utieraj, aj kazde 2 hodiny (resp.betadine), ale ja som za alpu

@rheia27 tamponádu viem urobiť aj doma?

oriesocek
12. jún 2025

moja to nedávno mala - klasicky som jej to dezinfikovala kazdy den, odmocit, vysusit, vydezinfikovat,. prelepit leukoplastom - dávala som klasicke leukoplasty take na strihanie hnede, kedze detske nedrzia. a stále som to opakovala - denne aj 2-3x po par dnoch jej to pekne preslo a uz nemala. Kupila som v lekárni este Vishnevskeho balzam, to vytahuje hnis z takýchto rán. pokial by sa to zhorsovalo, resp rozsirovalo, tak cez pediatra riesit nejake lokálne atb. ale toto by malo ist aj domácim osetrovanim.

viestta
12. jún 2025

kup ichtyolovu mast a rob z nej obklady. Naplacat na gazu, prilozit, zaviazat, vymienat 2x denne. Ale pre istotu sa spytaj v lekarni, ci to mozu aj deti v jeho veku, ale pytiol tiez obsahuje ichtyol a pouziva sa na plienkove dermatitidy

kvietok1233
12. jún 2025

@katkaa661 možno by nebolo na škodu ísť k dr a možno na detskú chirurgiu nech to vyčistia ak je tam hnis. Ja by som zašla za dr

rheia27
12. jún 2025
@katkaa661

@rheia27 tamponádu viem urobiť aj doma?

@katkaa661 urcite ano, ak vies ako na to, no a ci bude babatko spolupracovat, pretoze to bude boliet...na zaciatok alpou, aby ustupil zapal

katkaa661
autor
12. jún 2025
@kvietok1233

@katkaa661 možno by nebolo na škodu ísť k dr a možno na detskú chirurgiu nech to vyčistia ak je tam hnis. Ja by som zašla za dr

@kvietok1233 na chirurgii sme boli, povedali že len čistiť benzylalkoholom nič viac. Bohužiaľ ma to stále

elz1920
12. jún 2025

Ja som deckám čistila čajovníkovým olejom, vytiahol hnis, pekne sa to hojilo. Zalepiť, nech to neolizuje, ak vie dať nohu do úst.

katkaa661
autor
12. jún 2025
@elz1920

Ja som deckám čistila čajovníkovým olejom, vytiahol hnis, pekne sa to hojilo. Zalepiť, nech to neolizuje, ak vie dať nohu do úst.

@elz1920 nestalo sa, že to spálilo pokožku? Riešili ste ho alebo dali tak ako je?

elz1920
12. jún 2025

Nespálilo. Ja ten olej používam roky. Olej už je zriedený od výrobcu.

simca06022011
12. jún 2025
@katkaa661

@kvietok1233 na chirurgii sme boli, povedali že len čistiť benzylalkoholom nič viac. Bohužiaľ ma to stále

@katkaa661 tak ono to bude trvat kym sa to zahoj... chirurgia taketo veci velmi neriesi, ked tak starsim proste strhnu necht, pokial viem..
treba davat pozor pri strihani, ale napr. vraj aj tesne ponozky/zla obuv dokazu toto sposobit (ale to u vas na babatku dovod asi nebude)

co sa tyka alpy, bude to stipat, alebo inej dezinfekcie. Betadin nestipe a funguje. ALe neviem ako to s jodom a malym babom... pedikerka podlozi, vytiahne ten necht zarasteny, ak treba vytlaci hnis, ale ak tam nic take nie je, tiez s tym vela neurobi podla mna. Uvidite. Ono bude fakt trvat kym sa to zahoji. Dezinfikovat, cistit, nestrihat.

senta_sofia
12. jún 2025

@katkaa661 macat v hypermangane viackrat denne

katkaa661
autor
12. jún 2025
@elz1920

Nespálilo. Ja ten olej používam roky. Olej už je zriedený od výrobcu.

@elz1920 aký je to olej prosím?

elz1920
12. jún 2025

Čajovníkový - TTO. Aj v dmke majú.

janamakva
13. jún 2025

Od doktorky pýtať Framykoin masť, antibioticka. Vynikajúca.

smilingwoman
14. jún 2025

@katkaa661 vycistit a potom natriet framykoin (na predpis) + gafrova mast a gazou zakryt. pripadne spomínaný ichtyol. Ale teraz vôbec netuším ci to môžu tak male detičky.