icon

Oranžový jazyk dvojročného syna

zubrienka77
31. júl 2013

Dobry den chcem sa poradit ohladom mojho syna ktory ma dva roky uz rok a pol sa trapime z jedenim odmieta stravu ale je hladny on si pyta papat ale ked citi hocico na jazyku place a palcekmi si jedlo vybera z ust toto nam robi konkretne pol roka ale biely az oranzovy jazyk zo stalymi aftami mame uz rok a pol tak isto ma aj zapach z ust. chcem sa poradit lebo krv je okej stery tak isto nechapem co to moze byt. Ak viete nam nieco poradit budem velmi rada lebo okrem caju a mlieka ked ideme spat sa stava ze nepapame nic len tak jednu dve lyzicky a dost je plac a nervozita

lalinko2010
31. júl 2013

@zubrienka77 ahoj, moc neporadím, ale navštívila by som Gastroenterológa a riešila s ním, ak má problém drobec aj so zápachom z úst a afty treba tiež riešiť, je to infekcia a tá z niečoho bude. z krvi výsledky ak sú len základné nezistia nič. treba konkrétne vyšetrenie! a ak detská lekárka nerieši, tak zmeniť!

zubrienka77
autor
31. júl 2013

@lalinko2010 no ano lekar nic neriesi ze deti tak nejedavaju ale moja babka ma 80 rokov a povedal uz ze to nie je normlane ze to este nevidela
nepomaha ani malinovy sirup ani kadejake pikovity a cebiony a neviem co soda bikarbona a propolis sme tiez skusali som zufala ved aj ja som strasne chuda mam iba 47 kil ale vidim ze jem chuti mi ale moje dieta nic sladke hej ale keby aspon ten keks ziedol cely ale on zahrizne a vypluje som uplne sklamana a neviem kde mam utekat stymto

lalinko2010
31. júl 2013

@zubrienka77 tvoja babka má pravdu!!!! viem čo to je keď dieťa neje, mne drobec ani nepil, tak sme skončili v nemocnici, ale zbavili sme sa zápalu v ústočkách! na afty sú krémy a nedaj sa odradiť tým že pre deti do troch rokov nevhodné a podobne. malý mal tiež a použili sme "kamistat", aj tam na letáčiku napísané v tenkej vrstve, aj tak som natierala, čo bolo zle, lebo v nemocnici mu krásne ďasienka natreli na hrubo a po dvoch dňoch pohoda, kamistat mám stále doma. vyskúšaj!
vyhoď - malinový sirup, pikovit, cebion a podobne, sme používali a malý vyhádzaný z toho, proste sú tam prídavné látky a tie škodia, prestali sme a máme pokoj!!! môže byť že má prebytok určitého vitamínu / nemusíte so mnou súhlasiť /, ja som vysadila všetky vitamíny a ani pupáčik okolo ústočiek....
mne bolo povedané raz, že afty, kútiky a podobne je to vlastne "choroba špinavých rúk", dieťa čokoľvek chytí do ruky, ruky do úst a už ti ide!!!
za lekárkou a nech ťa pošle na vyšetrenie, trvaj na tom, nedaj sa odbiť!

hradnapani
31. júl 2013

@zubrienka77 vymen pediatra. Lebo toto nie je normalny stav. Ano, deti maju fazy, ze vymyslaju s jedlom, ale nie takto. On nepapa kvoli tym aftam v pusine. Je to velmi neprijemne, raz v zivote som to zazila a bolo to utrpenie.
Zaklad je zbavit sa tych aft. Ked nepomoze jeden lekar, treba hladat druheho. Doveru voci tomuto lekarovi by som uz nemala. Nech sa skusi najest s aftami...

zubrienka77
autor
31. júl 2013

kamistat sme vyskusali nepomohlo na afty sme skusali vsetko z lekarne dali nam vodicku na krcnom a nic z tlmiacimy ucinkami. Ja ked mu vytieram usta tak mu idu az take sulky z ust zlto oranzove a afty su ale malo jazyk ma taky oranzovo biely ze uz to ma aj na spicke jazyka co pred pol rokom nemal uz to tam ma 😒

hradnapani
31. júl 2013

@zubrienka77 rozbor krvi ma v poriadku? treba odhalit pricinu tych aft. Moze mu nieco chybat, ci uz zelezo alebo cokolvek ine, co mu oslabuje imunitu. Aj po psychickej stranke, (je doma vsetko v poriadku? nemate nejaky stres? deti su velmi citlive aj na nevypovedane reci a mozu reagovat aj svojim zdravim).
a hladala by som dobreho homeopata...

zubrienka77
autor
31. júl 2013

mame malo zeleza ale nato berie lieky
a doma no ako bola som skolopovinna mamina ale uz som tento rok promovala takze tak no stres bol ale neako sa prejavoval skor v skole ako doma

monika2712
31. júl 2013

@zubrienka77 na afty je najlepsie nadopovat sa vitaminom B.. najlepsie B komplex. urychluje hojenie. a samozrejme riesit preco sa tvoria.

katyd
31. júl 2013

Určite treba upraviť črevá - je na to najlepšia asi biogaia (z vlastných skúseností) a nám lekárka povedala, nech cmúľa tantum verde na dezinfekciu jazyka, čo nám tiež pomohlo, tiež mu to trvalo dlhšie. A keď má problém s papaním, tak má určite aj nedostatok vitamínu C, v dm drogérii majú čistý vitamín C v prášku, stojí do 2 €, bolo by dobré, keby bral určitú dobu vyššie dávky - aj 500 mg denne a viac, to sa dá rozpustiť vo vode alebo čaji, v cebione je ho strašne málo. A neboj sa toho, že niekto povie, že toľko nepotrebuje, lebo je veľa takých, čo má tento názor. Treba mu ho dať priebežne počas dňa na viackrát, lebo nepotrebný aj tak vyciká. Je veľa článkov na internete o zázračných účinkoch vitamínu C 🙂. Toto sme vyskúšali my a pomohlo, tiež som už bola zúfalá čo s tým. A možno mu nerobia dobre ani tie lieky na nedostatok železa, neviem, ktoré berie, ale existujú aj také, po ktorých nebude mať zlú chuť v ústach, takže možno aj tie lieky treba vymeniť. Prajem veľa trpezlivosti a skoré vyriešenie vášho problému 🙂

sendy182
31. júl 2013

@zubrienka77 ahoj časté afty majú príčinu v imunite dieťaťa.....skús odpozorovať či si nedáva stále niečo do úst, lebo aj pršteky stačia.. 😉 ..ja by som zašla za imunoalergológom........existujú preparáty čo načas pomôžu afty vyliečiť..napr. isoprinosine......., ak vie žuvať žuvačku môžeš mu kúpiť v lekárni sú také probiotické žuvačky Lactotlor a zníž mu dávku na jednu denne........neviem či ste používali na afty nizoral tabletky tie sú však na predpis............a čo tá fialová vodička genicianová violet..?.........treba mu doplniť hlavne vitamíny skupiny B, C............ak nemôže jesť tak mu zmixuj polievku aby niečo spapal a hlavne diétnejšie jedlá nakoľko afta riadne boli 😢 ☹........

zubrienka77
autor
6. aug 2013

ahojte dneska som kupila vitamin B a C v kvapkach cisty vytazok dufam ze nieco pomozu ak mi viete este neako poradit budem rada