Orezávanie nosných mandlí
Po nekonečnom kolotoči chorôb, vyskúšania všetkých možností sme sa dostali do stavu,kedy sa operácii nevyhneme. Dcérka má 5rokov a od nástupu do škôlky striedala jedna choroba druhu a viac bola doma ako v škôlke .máme termín na orezavanie laserom vraj aby mandle naďalej plnili fukciu. Moja otázka mamičky znie: sú tu detičky čo to majú za sebou? Ako to zvládali? Aká bola rekonvalescencia a v neposlednom rade či to pomohlo na problém,ktorý ste riešili. Mám z toho veľké obavy ,mala je citlivá a už škrabanec je pre ňu problém. Bojím sa aj toho,že aj banálna operácia sa môže zvrtnúť ,čo všetko sa deje v zdravotníctve. Ako ste to zvládli vy mamičky? Strach a neistota čo bude.... Za každú skúsenosť budem vďačná ☺️
Syn bol v máji na zmensovanie nosnej mandle laserom. Operáciu zvládol fajn. Asi na 3. deň ho začala bolieť hlava z narkózy a krk vzadu, ťažko ním pohyboval, to vraj preto, lebo pri zakroku je zaklonena hlava.
Prestal chrapat a nehovorí nosom konečne.
@ankare aj takéto nežiaduce sú? A potom to prešlo? Koľko mu trvali tie bolesti?
@patka06 teším sa,že hneď prvá odpoveď je tak pozitívna. Ďakujem za odpoveď a prajem všetko dobré ☺️
Synovi vyberali nosné mandle, po operácii pri odoznievani narkózy to bolo ťažšie, deti nevedia čo to s nimi je, ale po pár hodinách žiadny problém, ako keby ani na operácii nebol, fungoval úplne normálne, žiadne bolesti, nic
Ano, je to bežné.
Hlava ho bolela asi 5 dní a krk aj dlhsie, chudák. Prebudzanie zvládol super.

Dcére vyberali nosnú mandľu a laserom zmenšovali krčné krátko pred 5tymi narodeninami, jednoduchý zákrok na 1dňovej chirurgii v celkovej anestéze cca 20 minút, zvládla bez problémov, na druhý deň bola fit akoby jej nič nerobili. Potom nastalo 100% zlepšenie, už vôbec nebývala chorá.
Ja ako matka som dôverovala lekárovi - bol to naozaj odborník, ktorý mi všetko vysvetlil, takže som vôbec nemala strach.
Verím, že rovnako dobre to zvládneš aj ty s dcérkou.