icon

ORL Košice

miroslavanr
4. apr 2018

Skusenosti

miroslavanr
autor
4. apr 2018

Máte niektorá skúsenosť na detskom orl oddelení v Košiciach. Je to poliklinika UNLP na Triede SNP. Malej majú vyberať nosnú mandľu a dávať ventilačné trubičky. 10.4.2018. Na čo sa pripraviť? Vdaka

eva8
4. apr 2018

@miroslavanr so synom som ležala ešte v r. 2010 (?) ale ešte detské bolo vo vysokej budove. Personál milí, bála som sa, ale všetko dobre dopadlo. Trubičky mu nedávali, hrozilo, že mu vložia do uška, ale nebolo treba. Pomohol mu výber nosných mandlí. Ak sa dá, skús ležať s dieťaťom (asi do 6-7r. je to povolené), budeš kľudná. Najlepšie vraj operuje p. primár

miroslavanr
autor
4. apr 2018

Aj mame ísť do tej vysokej starej budovy.prijem na 5. A ležať na 9poschodie. Mala má teraz 3,5roka a určite budem s ňou. Nás vyšetrovala Dr.Krempaska. A mala by jej to aj robiť. Tak sme sa dohodli.ja sa tiež veľmi bojím.sama nemám rada nemocničné prostredie.dufam,že sa tam nezložim a nebudú mat ešte aj so mnou robotu.a ako to prosím prebiehalo?ten deň pred operáciou a ráno pred zákrokom. Pokým si s dieťatkom bola.?az na sálu či?

eva8
4. apr 2018

@miroslavanr až do prípravnej miestnosti, ďalej sa nedá ísť. Potom som von čakala. Preniesli hio v postieľke tam aj späť, šla som sním. Na izbe bolo aj iné dieťa po operácii, už sa nepamätám či mal fúkať noštek, alebo to bolo naopak zakázané. Deti to lepšie znášajú ako rodičia, neboj sa ❤
Večer sme boli prijatí. Nasledujúci deň šiel na operáciu - v plnej narkóze, a tretí alebo štvrtý deň sme šli domov. Podrobnosti už naozaj neviem. Ale mala som veľký strach, no zbytočne.

lipiancanka
4. apr 2018

@miroslavanr a vy idete na viac dni? Nie ste z kosic? My sme boli v lete so 4-rocnym na nosne mandle ale to sme len rano dosli na siedmu a asi o jedenastej mu ich v celkovej narkoze vybrali a o tretej sme isli domov....neboli ame vo vyskovej budove ale normalne v detskej casti....islo to tam ako na pase. Mala som strasny strach ale bolo to velmi v pohode....

miroslavanr
autor
5. apr 2018

Nieje to detská nemocnica.aspon myslím.aj na vyšetrení sme boli v starej vysokej budove. Čo som pozerala na internete ,je to na tej istej ulici ako tá detská. Mame prísť deň pred zákrokom, nasledujúci jej to spravia v celkovej narkoze a další domov.kedze sme z Nitry, nemôže nás pustiť popoludní.co by som sa aj ja veľmi potešila keby tam nemusíme byt. už teraz neviem poriadne spávať čo mám stresy 🙂

eva8
5. apr 2018

@miroslavanr verím ti, ale nestresuj sa, ja som doslova plakala a všetko dobre dopadlo. Boli sme tiež v tej výškovej budove,nie na detskom. A je dobre, že vás pustia až na druhý deň po zákroku. Osobne by som v deň zákroku nechcela odísť, predsalen je dieťa pod dohľadom. Budete v pohode, neboj. Však budete spolu, dve noci to nie je tak veľa.

eeffka
5. apr 2018

@miroslavanr urcite nemaj z toho stresy, co sa tyka hospitalizacie radsej by som tam bola co najdlhsie pre svoj pokoj, ja som kosicanka s autom cize keby najhorsie zbalim dieta a do 7min som na centralnom prijme, ak mate cestovat 3hod radsej kludne o 1noc dlhsie polezat. rataj akurat s tym ze vo FNSP je nafigu prijem internetu vlastneho ( nemocnicny nieje) nakolko je to same zelezo
vo vysokej casti asi nie su herne, ja ked som bola v detskej casti boli aj herne aj nieco ako "denna skolka" @balky3 je sestricka vo FNSp ale neviem v ktorej casti mozno by ti vedela viac poradit

eva8
5. apr 2018

@miroslavanr poslala som IP

miroslavanr
autor
5. apr 2018

Najskôr som mala v pláne ubytovanie pri nemocnici v hoteli. Už to vydržíme. Škoda,že tam nieke niečo pre deti.hracky pobalime aby nám čas rýchlejšie ušiel. Nechodím na mi veľmi,prosím čo je IP?

miroslavanr
autor
5. apr 2018

Aha interná posta

miroslavanr
autor
5. apr 2018

Ako je to tam s posteľou pre doprovod? Dostanem svoju či kreslo? A ako sú toalety a sprchy.vdaka

eva8
5. apr 2018

@miroslavanr posteľ som dostala vlastnú, malý mal postieľku. Toalety a kúpeľňa boli pre mňa nie v uspokojivom stave, možno už prerobili. Sprchy zvykli byť medzi dvoma izbami - spojovacia. Bola aj samotka s vlastnou sprchou. Neviem ako je to v súčasnosti

bibistec
5. apr 2018

@miroslavanr ak idete takto budte len radi. Vacsinou robia jednodnovu chirurgiu a to by som s dietatom neriskla. Ale robia to tam ako na beziacom pase a nepocula som zeby mal niekto problem.je fajn ze vas hospitalizuju

miroslavanr
autor
7. apr 2018

kolko asi trva zakrok mandla a tie trubicky?

eva8
7. apr 2018

@miroslavanr nepamätám si, je to rýchle. Musíš počítať s tým, že po rozlúčke dieťa ešte pripravia, odvedú na sál, podajú narkózu a zákrok sa vykoná čo najskôr, neviem, či ťa zavolajú k nemu hneď po operácii. Mne to pripadalo ako večnosť 🙂 , čas som nesledovala. Opýtaj sa lekárky - cca menej ako pol hodinu? Plánované trubičky sa u nás nekonali, nakoniec stačilo vybrať len nosné mandle. Bude všetko v poriadku, neboj sa

miroslavanr
autor
7. apr 2018

evi dakujem za podporu. si zlata. niekde pisu 20minit inde aj hodinu.tak fakt neviem. keby to trva aj 5minut verim,ze to bude nekonecno.uz nech je to za nami. cim je to blizsie uz sa neviem dockat kedy to budeme mat za sebou

vlastipa
5. mar 2019

@miroslavanr Ahoj ako vám prebehol ten výber nosných mandlí? Aj nám má vyberať Krempaska. Je to na vysokej úrovni? Ako to prebieha? Môžeš mi napísať aj IP.