icon

Orofaciálna stimulácia: Aké sú skúsenosti rodičov?

27. nov 2023

Ahojte, mate niekto skusenost s orofacialnou stimulaciou? Syna tam poslala logopedicka a zaujima ma, co snim vlastne budu robit, ako to prebieha, lebo syn ma paniku u kazdeho doktora, vrieska, mece sa a chce utiect. U logopedicky bol v pohode, kedze ju nepovazoval za doktorku, vsetko prebiehalo formou hry a cize aj ked sa ho dotkla (aby mu pomohla na stolicku), tak mu to nevadilo. Bojim sa ale, ak sa mu niekto bude hned chciet chytat tvare, ze dostane hysak a skoncili sme.tiez to nie je lacna zalezitost.

kacena4
28. nov 2023

po prve priprav ho na to, po druhe je to vlastne stimulacia svalov ust. naucia vas rôzne cviky masaze a budete doma trenovat. ja odporucam gulate lizatko dtimuluju sa nim svaly ktore nepouziva, ma stuhnute. fukat do gulicky na stole, pierka, vyplazovat jazycek ako macicka. spickou jazyka sa dotknut stien lica.... na nete je kopa podnetov. urcite ho bude vysetrovat podobne ako logo. kedze musi zhodnotit stav a nastavit terapiu. drzim palceky

autor
28. nov 2023

@kacena4 dakujem za objasnenie. Pripravit ho nanto neviem, place u kazdeho lekara a je to len horsie a horsie, aj ked mu dopredu vysvetlim, co sa bude diat, myslim si, ze je este prilis maly