icon

Orto-K šošovky pre deti

Dobrý deň, máte niekto skúsenosti s nočnými ortho KA šošovkami u deti? Konkrétne so značkou, ktorú ponuka očne centrum UVEA - LEXUM. Po akom čase sa napravila dioptria a nemali ste problém so zhoršením videnia do blízka?

anonym_b88136
12. aug 2025

@katarina_kovasicova my sme boli teraz s dcerou na vyšetrení a pýtala som sa na to, a že tam je podmienka do -4 ( ale doktorka si nebola istá), mali sme sa informovať v optike..dcera ma -6 a ma len 9 rokov.Jej kamaratka ich ma a nepoužíva ich, lebo si ich nevie sama nasadiť a robí jej to zle..takze nosí stále okuliare, len ona ma -2,5..

katarina_kovasicova
autor
12. aug 2025
@anonym_b88136

@katarina_kovasicova my sme boli teraz s dcerou na vyšetrení a pýtala som sa na to, a že tam je podmienka do -4 ( ale doktorka si nebola istá), mali sme sa informovať v optike..dcera ma -6 a ma len 9 rokov.Jej kamaratka ich ma a nepoužíva ich, lebo si ich nevie sama nasadiť a robí jej to zle..takze nosí stále okuliare, len ona ma -2,5..

@anonym_b88136 dcéra ma -4,5 vraj to je do -5. S nasadením nie je problém, ale po čase čo to nosí a stále nevidí dobre do dialky a do blizka sa jej zhoršil zrak. neviem či to je OK. najbližšie na kontrole sa musíme spýtať. Vy ste boli v UEVA?