icon

Pád dieťaťa z postele

Dnes o 14:55

Ahojte, malý ma 13,5m a stala sa nam taka nepríjemná vec, že malý nam v noci spadol na zem, ale nevieme ci z postele alebo postieľky. Keď sme išli spat tak bol v postieľke a ja som zaspala tak tvrdo, ze neviem ci som ho zobrala z postieľky ku nam (zvykne sa v noci zobudit a plakať a už ho beriem ku nam na manželskú postel a spíme všetci spolu) alebo nejak sa vyštveral z postieľky a tak spadol. Každopádne rýchlo sa ukludnil, celý deň bol ok ale vecer jednorazovo zvracal, vrátil asi polovicu mlieka cca 50-60ml. Volala som 155, tam povedali že pre nas pokoj a kľud mame ísť na pohotovosť a sme išli. Na pohotovosti žiadne vyšetrenia, lenže pravdepodobne zvracal zo soplikov, v pripadne hocijakých ťažkosti ísť do detskej nemocnice, inak ďalší deň sa ukázať dr a sledovať stav. Ja som bola celý čas v strese a manžel bol taký, že veď malý je celý deň v poriadku, že načo budeme ísť na pohotovosť a že ja reagujem príliš emočne🤷‍♀️ze moze tam este niečo schytat a tak… tak chcem sa opýtať, ozaj reagujem prehnane a príliš ochranársky? Ako by ste sa zachovali v podobnej situácii?

anonym_1d985f
Dnes o 14:58

@anonym_autor ja by som si vyziadana dalsie vysetrenie ..sono ci rontgen. Radsej raz reagovat prehnane ako si potom nieco vycitat.

autor
Dnes o 15:14
@anonym_1d985f

@anonym_autor ja by som si vyziadana dalsie vysetrenie ..sono ci rontgen. Radsej raz reagovat prehnane ako si potom nieco vycitat.

@anonym_1d985f bolo nam povedané že rtg alebo mr takým malým deťom nerobia. Stačí len sledovať a ísť na kontrolu ďalší deň k našej dr, čo sme aj urobili dnes

anonym_1d985f
Dnes o 15:16
@anonym_autor

@anonym_1d985f bolo nam povedané že rtg alebo mr takým malým deťom nerobia. Stačí len sledovať a ísť na kontrolu ďalší deň k našej dr, čo sme aj urobili dnes

@anonym_autor aha tak neviem ci som to spravne pochopila cize odvtedy ubehol uz cely den aj cela noc?

anonym_9dc0f4
Dnes o 15:16

Nam sa stalo,ze sa nam 1,5r dieta vyskriabalo na postel,z postele na stol a odtial treskol na zem hlavou. Vsetko bolo ok az do vecera kedy zacal zvracat. Sli sme na pohotovost urobili mu vysetrenie,rtg. Mal trosku vraj buchnutu hlavu ale nic viac. Mali sme byt aj v nemocnici ale povedala som ze ho budeme doma sledovat celu noc a budit ci je ok. Ak by sa nam nieco nezdalo dovehneme nazad. Potom bol ok uz.

autor
Dnes o 15:32
@anonym_1d985f

@anonym_autor aha tak neviem ci som to spravne pochopila cize odvtedy ubehol uz cely den aj cela noc?

@anonym_1d985f Ano už prešlo viac ako 36h od pádu

kitycat
Dnes o 15:39

Postel bola vysoka 3 metre?

Ak je uplne v pohode, tak to vracanie bola len blba nahoda

anonym_b9e921
Dnes o 17:05

A zvykne vracat aj inokedy? Považujem sa za schopnú matku, ale aj nám deti popadali z postele viackrát . Pri babatku do roka by som šla na pohotovost, pri staršom ak by bol v pohode a odgrcnutie je u neho normálne, tak by som len sledovala deň/ noc .

anonym_bc7538
Dnes o 17:08

13,5 m??

thirstymonk
Dnes o 17:47

Stalo sa nám to viackrat a chirurg povedal, že "ak je pád z výšky menšej ako je výška dieťaťa, tak sa nechumelí".

Čiže ak má tvoje dieťa povedzme 80cm a spadlo z nižšej výšky, tak sa nechumeli.

autor
Dnes o 18:12
@anonym_b9e921

A zvykne vracat aj inokedy? Považujem sa za schopnú matku, ale aj nám deti popadali z postele viackrát . Pri babatku do roka by som šla na pohotovost, pri staršom ak by bol v pohode a odgrcnutie je u neho normálne, tak by som len sledovala deň/ noc .

@anonym_b9e921 práveže nezvykne grcat už asi od 8-9m, nie je to pre nho bezne

autor
Dnes o 18:12
@anonym_bc7538

13,5 m??

@anonym_bc7538 13,5 mesiaca

autor
Dnes o 18:13
@thirstymonk

Stalo sa nám to viackrat a chirurg povedal, že "ak je pád z výšky menšej ako je výška dieťaťa, tak sa nechumelí".

Čiže ak má tvoje dieťa povedzme 80cm a spadlo z nižšej výšky, tak sa nechumeli.

@thirstymonk Ano to aj ja viem, lenže neviem ci spadol z postele alebo z postieľky

anonym_bc7538
Dnes o 18:16
@anonym_autor

@anonym_bc7538 13,5 mesiaca

@anonym_autor ja chápem, ale koľko je 13,5? Prečo nepíšeš jednoducho ročné dieťa???

autor
Dnes o 18:48
@anonym_bc7538

@anonym_autor ja chápem, ale koľko je 13,5? Prečo nepíšeš jednoducho ročné dieťa???

@anonym_bc7538 myslím si že je jedno ci napisem ročne dieťa alebo 13 mesačne🤷‍♀️ príspevok nie je o tom