Pád ročného dieťaťa z vlastnej výšky
Ahojte padlo dietatko na hlavicku na beton s hlinou spinavou z vlastnej vysky viac mala zafulany chrbatik ale aj tak po hodine trosku grcla ako sa predklonila a predtym jedla kasu a asi sa prejedla .....a cely den este pred padom ju prehanalo ....blba zhoda nahod si ja myslim ze ak viroza....ale aj tak pisem ci nemate niekto radu? Isto ju budem sledovat ale nwm ci letiet k lekarovi s tym ....po tom pade chcela plakat ale gned som ju zakecala tak len zcervenala zamrmkala a bolo dobre no... Pred tyzdnom sme mali horsi pad na hlavu a bola ok ....len ten mini grc ako ked si babo odgrcne ma postrasilo.
k lekárovi! Ale že hneď!
ani ja nerozumiem postupnosti padu a zvracania a uz vobec nie stavu dietata - chod na pohotovost lebo radsej preverit ako podcenit
🤯 ach .... ak dieťa nebolo v bezvedomí, nezvracia a nieje spavé, tak len sledovať 24 hodín.
Píšeš ako ... kto sa v tom má vysomáriť ?
Ahojte vystrasili ste ma viac vy ako moje dietatko 😂 volala som na pohotovost ze nemam chodit ze bude mat daku virozu a ze pad nesuvisi s vracanim ked ju od rana aj prehana 🙂 ale mam ju sledovat a ak by sa mi daco nezdalo mam ist🙏
@alex5896 tak ja od veci, asi jej nic nie je. Ale decko s virozou, ako pises, hnacka, atd. nema chodit medzi ludi! Tieto veci su velmi nakazlive. Deti padaju a my ozaj nevidime, ako padlo. S kazdym padom sa nechodi na pohotovost. Ale to musis posudit ty, my sme nevideli charakter padu.
@lenqua_12325 ja viem teraz to citam ze jak debil....v rychlosti pisane bolo a nejde mi to opravit
Veď sa nič nedeje 😄 pohoda a k ďalšiemu pádu si to pamätaj.
@alex5896 neboj sa, toto asi bude ok. Nas maly sa mi strepal tak, ze sa smykol na mokrej dlazke a dolaova letek na hlavu, no bolo to doma v panelaku na linoleu. Dcera, uz pomerne velka 6 rocna letela z gauca a krcnou chrbticou okolo 7 stavca si narazila na roh stolika, mala tam podliatinu obrovsku. A to som bola tehotna s tymto malickym, locdown a vsade sa len covid riesil, ja som myslela, ze v tej chvili porodim predcasne od strachu. Nastastie to dopadlo dobre. Ako to popisujes, tak to bude asi ok. Len to skomplikuje to zvracanie, jasne, clovek sa boji...
No ja mam zas opacnu skusenost....maly mi spafol ked bol maly podkol sa ale xsbrzdil sa rukwmi na hlave nemal ani odreninu ale maaalinko sa tukol prisli sme dom a dovracal sa...volala som mudr..a ta ze na pihotovost....aj ked bol pad maly...detto na pohotovosti ze dobre ze sme prisli...mna by drblo od stresu ze ci viroza alebo z padu
@alex5896 zbytocne stresovat na pohotovost, ked negrca, nie je malatna, nic ju neboli. Kludne zjedla vela a pri predklone sa jej to proste vratilo.
Co je podla mna horsie, ze si ju nenechala vyplakat sa. Pri strese ked dieta zazije je nejlepsie, aby sa emocie uvolnili...ci strach, bolest, hnev...nie je dobre deti ucit potlacat emocie
@euka210 Aj ja tak robim, ze necham nech sa dieta nauci zvladat aj tu bolest... nech si poplace a uvedomi si ze ta bolest casom prejde. A velakrat ide skor o to zlaknutie ako o bolest. Alebo je to aj hnev, napriklad ze sa mu zase nepodarilo preskocit tu jamu.
@alex5896 Podla mna tieto pady dozadu cez zadok a chrbatik nie su nejak velmi nebezpecne, ale chapem ze to nasledne grcnutie ta vylakalo. Nas syn sa po case naucil otocit dozadu ako padal, cize po tom ako spadol na zadok uz nepadol na chrbatik, ale sa rychlo otocil a stlmil to rukami. Ale on padal jak hnila hruska v zaciatkoch.🙂
@alex5896 , rad tu je dost ohladne rany..no "zakecat" dieta aby neplakalo ho uci potlacat to co citi. Nech si to preciti a ma skusenost ze mama je pri nom (a znesie to),a praveze je v poriadku plakat, to patri k zivotu. Nie popierat ho len aby sa rodic necitil nekomfortne, lebo dieta place..odporucam knihu "ako prezit rodicovstvo". A naucit sa nieco o empatickej reakcii.
@alex5896 My sme to pochopili tak ze dieta chcelo plakat po pade ale ty si odputala jeho pozornost na nieco ine zaujimave a tym padom neplakalo. Toto by sa nemalo robit. Ak dieta chce plakat, treba ho nechat, ale byt tam s nim.
Jasne ze ak sa dieta trosku urdie a nie je to nic vazne netreba ho ofukovat a mojkat ak to dieta nevyzaduje... ja som vzdy cakala aka bude jeho reakcia. Niekedy sa mi zdalo ze sa riadne udrel, ale mozno bol tak zazraty do to co robil, ze kaslal na bolest a rozhodol sa neplakat a niekedy plakal aj koli malemu buchnutiu, lebo asi bol unaveny, alebo hladny a tak aj trosku bolesti bolo pre neho privela.

Napísala si to ako Maďar. A to nechcem maďarov uraziť.😁 Ja by som asi šla na pohotovosť skontrolovat. Ale ja som stresak .