Padanie vlasov u 7-ročnej
Ahojbe baby nemáte skúsenosť s padaním vlasov u detí ? Moja dcéra brala po sebe viackrát ATB, bola chorá, teraz berie dalšie ATB a asi týžden pozerám že jej brutálne padajú vlasy. Na krv ísť nemôže kedže berie ATB. Neviete mi niečo poradiť ? Myslíte že sa to samo upraví ?
@janamt Ale padali tvojej dcérke veľmi tie vlásky ? A pomohli jej tie lieky ? A ktoré vitaminy B a zinok si dávala ?
Nemala náhodou covid?
@danielahamar neviem nerobila som jej test. Ale chorá bola viackrát, preto tolko ATB brala.
Padali je dosť, hlavne nikdy predtým jej nepadali. Videla som to na kefe na vlasy aj bežným okom tie uvoľnené každý deň. Naša má ale 12 rokov, takže béčko aj zinok som kúpila bežné, pri 7 ročnom neviem, či treba zohľadniť vek. A pomohlo to. Ale pediatrička hovorila, že to môže byť aj tým, že je jar - no nikdy sa toto na jar nedialo.
@janamt Tak bojím sa, že príde o vlasy, je to extrémne.
Ak mala dlhodobo horučku, vlasy by jej mohli „zaspať“ a začať neskor po horučke vypadávať. Vyzerá to strašidelne, ale po čase to prejde. Toto je reakcia tela na vysokú teplotu, týmto spôsobom šetrí energiu
@taisu Praveže teplotu nemala iba bolesti hrdla a upchatý nos, ale ten upchatý nos mala veľmi dlho teraz sa jej to dáva do normálu.
medzi prvými vylúčiť očné/refrakčné chyby, celiakiu, tiež smer dermatolog, ORL (vylucit fokus )
Nemala vakcínu na HPV?
@cafelatte nie
@nahodnemeno jasne pôjdeme všade, len musí dobrat ATB.
Osobne si myslím, že ešte nerob paniku. Skús jej dokúpiť vitamíny a nech berie aspoň mesiac. Ak sa situácia nezmení, tak potom skús odborníka. Ale vypadávanie vlasov môže byť kľudne reakcia tela na oslabený systém v dôsledku chorôb a liekov. Inak ale ja mám na sebe odosledovane, že na jar a jeseň mi hromadné vypadáva viac vlasov. Takže to môže byť aj obdobím 🙂
Skús zinok. Vraví sa, že je to dobrý vitamín na vlasy. Tiež ho beriem.
Ano dobre vravia nasadiť zinok treba lebo to má oslabenu imunitu stych antibiotik .Teraz treba vitaminy dosadiť ..

Pred časom som to riešila s dcérkou - pediatrička odporučila b vitamín a zinok.