Pamäť 6-ročného dieťaťa
Prosim vas syn 6r ked mu nieco zopakujem aj 3x tak si to nezapamata.Vcera si robili ulohu prava strana lava plus pocty napr.
Zakruskuj vajice 3z prava x krat si vysvetlili strany a aj tak kruskoval a cisloval inak 🤷♀️🤦♀️.Mam pocit ze ma problem s pozornostou a potom si nevie fixovat co sa mu hovori 🤷♀️.Aj testy zrelosti napisal 5,5 bodov mal z 13 .Bude mat odklad ale toto ma trapi ako mu pomoct aby si lepsie pocuval a sustredil sa.Pocitat do 10 vie ked sa ho opytam lava prava vie ale preniest to na papier tam sa vzdy strati
Nemate skusenost co s tym? Ci len cvicit
Podla mna mu ten odklad pomoze. Moj syn je tuez predskolak a on sa dokaze spytat,kde ma teplaky a sedi vedla nich. A nie, nevidi ich,aj ked mu poviem,ze su pri tebe na gauci 🙈 ale odklad zatial nikto nenavrhol 😀
@pukanec123
@zorkahorka tak to ste ma ukludnili lebo ja uz som si aj poplakala skrz toho 😢tak cvicit budeme neham to zatial tak.Odklad bude mat kedze on ma aj oneskorenu rec ktoru dobieha super ale este stale neni 100%
vies co nasi mali v januari 6 a povedala ze odklad obidvom..ze neposedia..a grafomotorika ze je slaba..inac ok..su dvojicky..chodime na logo a ta zase ze ona by odklad nedala..jeden je velmi sikovny ale flakac..druhy je taky ze musi pritom sediet..ale sa mu chce...do septembra este pol roka..
@ajajaj00 a davas odklad ci nedas im? Len na zapise do skoly musim uz povedat ci odklad bude mat alebo pojde ci?
dam ich do skoly
Ahoj baby, ja ked som zapisovala syna do skoly, tak som bola tak, ze dobre zapisem, ale aj tak bude mat odklad.
Bol sice mudry, poznal vsetky cisla a pismenka, pisal tlacenymi pismenami, ale nepocuval a nevedel sediet na zadku.
Mesiac po zapise, mi vsak zacal hovorit, ze po skolke nebude moc ist na ihrisko, lebo sa najprv musi naucit apod.veci.
Nakonec do skoly isiel a s vedomostami problem nebol, sice poznamky mal, ze behal cez prestavku, ale co uz dieta.
A ma 15 rokov a nevidi teplaky, ktore ma pri sebe 🙈🙉
Inac na taketo sa nepamatam, ze z lavej strany nakresli hento alebo ono, ale v skolke to mal, v skole nie a aj ucitelka bola nahnevana, ze sa "ucia"dopredu a popritom nemusi vediet nic, lebo to je jej praca, aby ho naucila.
Napr.moj syn zle drzal ceruzku, a ciaru tahal z dola hore a treba ju tahat z hora dole.
@mira0611 heheee, teplaky su vazny problem 😀 aj nas syn pise zdola hore, tiez drzi zle ceruzu, tlaci nou, ale aj ked sa ho to snažím spravne naučiť, nechce. Ja sa spolieham na skolu, ze sa to ta nauci
@zorkahorka nauci sa neboj, aj moj sa naucil.
Ked vidi, ze 20 deti to robi spravne tak ho to motivuje.
Nie, nemusíš hneď na zápise riešiť odklad. Mas právo sa rozhodnúť do 31.8.

Z vlastnej skúsenosti by som to nejako extra neriešila, teda jasne cvic s ním, vypracovávajte pracovne zošity atd, ale tie deti vedia urobiť za rok neskutočný pokrok. Môj išiel do školy skoro ako 7 ročný, odklad nemal jemu len nevychádzali roky. Ale v predškolskej bol ešte taký všelijaký, neobsedel, nechcel sa učiť čísla, písmena, bol ešte veľmi hravý. A za rok urobil taký obrat, všetko dobehol. Teraz v škole obsedi bez problémov, píše a číta krásne, domáce úlohy mu vôbec nerobia problém. Jeden z najlepších v triede. Takze naozaj, rok a pól do septembra je ešte veľmi dlha doba, on to dovtedy všetko môže ľavou zadnou dobehnúť že sa budeš čudovať že máš doma iné dieťa.