icon

Paralen - dávkovanie pre skoro 6-ročné dieťa

7. máj 2023

Zdravím, dosť blbá otázka, ale skúsim. Syn ma 28kg a čochvíľa 6 rokov. Môže takéto dieťa už celú tabletu Paralenu 500?

mishach
7. máj 2023

Možno pomoze

doriiis
7. máj 2023
nanka3
7. máj 2023

moja skoro 9 ročná má 24 kg a keď som detskej dr. povedala, že som jej dala 500 paralen - 1 celú tabletu (pričom som dodržala pokyny v návode....)., povedala, že to je veľa a že videla osobne smrť malého dieťaťa po neprimerane vysokej dávke paralenu na zlyhanie pečene.... dosť ma to vyľakalo Dr. vravela, že panadol/paralen sa dávkuje 10 -15 mg /1kg váhy dieťaťa a ibalgin/nurofen 5-10 mg/kg

laurikalalinka
7. máj 2023

Nám paralen vôbec nepomáha,no lepšie je nurofen sirup,tam su ml podľa váhy alebo nurofen 200mg tabletky od 6 rokov.

anavixy
7. máj 2023

@nanka3 tak to pani doktorka dost prehana… 10-15mg/kg je to u malych deti do 20kg, od 21 kg su bezpecna davka 3 tablety a od 26kg az 4 tablety, presne ako sa pise v letaku. Paralen skutocne je zaludny liek, ktorym sa da lahko (v zmysle dostupnosti) predavkovat, ale take 20kg dieta by muselo uzit 6 tbl naraz… takze ano, opatrnost je na mieste, ale ani poddavkovanie dietata pri horucke nie je spravne.

nanka3
8. máj 2023

@anavixy nie som lekár.... neviem, postupovala som podľa odporúčania dr. ty máš medicínske vzdelanie?

anavixy
8. máj 2023

@nanka3 lekarska fakulta to sice bola.. ale som sestra 😃 detska, novorodenecka.. a tieto veci mam nastudovane a potvrdene viacerymi lekarmi. Keby som si nebola ista, tak to nepisem. 🙂
Ale vzdy pri takychto diskusiach pisem, ze ja nejdem nikoho presviedcat, ani necakam, ze niekto bude verit nejakej anonymnej sestre viac ako svojmu lekarovi, a ani to tak nie je spravne, len upozornujem, ze aj lekari vedia poradit nie uplne spravne.

nanka3
8. máj 2023

@anavixy v poriadku, ja som to ani nemyslela nijak zle..... podobne, ani aj som nesla nikoho presviedcat, len som napísala nedávnu skusenost a radu nasej detskej dr. ....

laurikalalinka
8. máj 2023

@nanka3 moj názor je,že nezáleží ci človek je lekár alebo sestra,či obyčajný clovek,ale ak chce druhému pomôcť s úprimným srdcom,je najlepšia rada do života,ja ked beriem lieky ci na bolesť,ci horúčka, musim vziať dve tabletky napr. Paralen,mne jedna nezaberie,no stalo sa ze 65 ročnej žene som dala dve tabletky Paralenu na horúčku a som ju podchladila,zistila som, ze ma imunitu ako malé dieťa