icon

Pásový opar u syna

5. máj 2025

Dobrý deň, boli sme vo štvrtok so synom na pohotovosti v Trnave diagnóza pásový opar. Doktorka predpisala mastičku herpesin a na druhý deň sme sa mali hlásiť u nášho doktora no ako na potvoru mal dovolenku a žiadny zástup. Sestrička nehovorila nič o liekoch len že užívať b komplex. Dnes som volala s pánom doktorom odbil ma že mám ísť do Banky na kožné na to že môj syn nemá od stredy žiadne lieky na preliečenie nereagoval. Povedal ze mam syna izolovať a pre očr si môžem prísť hocikedy. Do banky sa nemám teraz ako dostať. Je to normálny prístup? Ďakujem za odpoveď

unicornlady
5. máj 2025

Toto nevylieči sám. Treba na to antivirotiká. U nás to predpíše aj obvodná (hoci sa platí plná cena liekov). Ja som mala bolesti niekoľko mesiacov. Aj kým sa mi zahojila pokožka (mne sa hojí pomaly) trvalo to niekoľko mesiacov.

autor
5. máj 2025
@unicornlady

Toto nevylieči sám. Treba na to antivirotiká. U nás to predpíše aj obvodná (hoci sa platí plná cena liekov). Ja som mala bolesti niekoľko mesiacov. Aj kým sa mi zahojila pokožka (mne sa hojí pomaly) trvalo to niekoľko mesiacov.

@unicornlady ja viem ze treba antivirotika ale zarazil ma ten prístup a čítala som ze sa majú nasadiť do 3 dní inak to nemá význam my už sme 6 deň

majamat
5. máj 2025

velakrat sa stava, ze clovek ani nevie, ez ma pasovy opar. povodca je tovnaky ako pri kiahnach a tak ako sa dokazu preliecit kiahne vlastnym imunitnym systemom, tak aj pasovy opar.
ma to sovj pribeh, vysyp sa vyvoja prakticky rovnako ako kiahne, ale neikedy moze byt nenapadny. nevyhodou je, ze bez antivirotik je vyssia sanca na pretrvavanie bolestivosti po liecbe, aj ked totomavaju aj ti, co sa liecili.

skus aj dalsi evitmainy, copodporuju imunitu - vit D zinok, tusim aj Selen ( pozor neprehanat to s davkovanim, staci nizka davka )

unicornlady
5. máj 2025

Ja som nešla hneď doktorke, takže určite som nemala lieky ani do týždňa.
Pretože najprv som myslela, že to mám bolesti z obličky (či som neprechladla), a tie pupáčiky vyzerali akoby ma komár poštípal viackrát.. Bolo to zvláštne, ale ako vravím, nebola som si istá, čo to je.

Až keď boli bolesti väčšie a napuchla mi uzlina v slabinách, potom som išla k dr.
Je možné, že práve preto sa mi to hojilo tak dlho a bolelo tak dlho (lebo som nemala lieky zavčasu).
Ale vylieči sa, neboj. Ale tie antivirotiká mu treba. Mne dr. kázala aj vitamín B komplex.
Ja som si aj probiotiká vtedy kúpila.

anna777115
5. máj 2025

Antibiotiká sa majú nasadiť do troch dní po vzplanuti virózy. Potom to už nemá žiadny zmysel. Treba užívať milgamu, zinok . Natierať to , aby sa to vyžadovalo.

autor
5. máj 2025

Takže bolo mi povedané ze lieky niesu treba detský organizmus si s tým poradí a žiadna kožná nás nezoberie úžasný systém chce sa mi plakať

chiarisimo
5. máj 2025

Syn (13 r) mal pásový opar, dr. mi povedala, že to máva u detí ľahší priebeh a zvládnu to lepšie ako dospelí, natierala som propolisovou tinktúrou, užíval b-komplex, céčko a dithiaden ráno polovicu a večer celú tabletku, 10 dní doma a keď mal chrasty išiel už do školy...

nikoletkaa32
10. máj 2025

Tanno Hermal dlhodobo ale zaberie...