Päťmesačný syn odmieta jesť
Dobrý deň mamičky idem k vam z prosbičkou neviem čo už uvarít malému aby mi to ziedol doma varenú stravu jedine čo zie a mu chuti sú ovocné výživy okrěm toho mi nezie nič máte niejake taký istý problém malý má 5 a pol mesiaca DakujěM za každú radu
Veď to je maličké babo, väčšina deti ešte len od 6 mes., skúša papať, zjedia pár lyžičiek
Navyše je veľmi teplo
Netráp ho zbytočne
samozrejme, že ti nechce zeleninu, keď ochutnal ovocné výživy, ktoré sú podstatne sladšie. Ale je to ešte malé bábo, treba len ponúkať a skúšať. Začať znova zeleninou a ovocie pridávať až neskôr.
@pribinak on mi už papa od 4 mesiaca lebo on je na UM ale ďakujem za radu
@tinkakasubova preto sa zacina zeleninou, lebo nie je takchutna ako ovocie. Treba ponukat po troskach.
@matovicova ďakujem za radu
Aj keď papa od 4 mesiaca, to vôbec neznamená, že už ma zjesť celé dávky. Aj celé mesiace môže byť tak, že ti zje tri lyžičky príkrmu a bude chcieť hlavne mlieko.
K tomu horúčavy, zuby, rastové zmeny, to všetko vplýva na Jedenie. Mne do roka zjedol dve lyžice polievky, dve lyžice zemiakov, jednu chrumku, jednu výživu a len mlieko. Potom sa stal pspkacom a jedol, čo mezjedlo jeho.A potom opäť nejaký čas len minimum
Vôbec sa tým nestresuj, rozje sa, keď bude chcieť a potrebovať. Nenut ho, ponúkaj, ale netráp sa, keď zje ozaj len pár lyžíc. Stále je to "nové",pre neho
Do kazdeho zeleninoveho prikrmu pridaj batat alebo mrkvu. Striedaj to. Tieto zeleniny mierne prisladia jedlo a dietatku budu viac chutit.
@tinkakasubova v tomto veku stačí ak z prikrmov zje par lyziciek. Nečakaj, že hneď zbastí plný tanier polievky.
Kupuj hotove masovo-zeleninove prikrmy. Obvykle su chutnejsie ako varene doma(a nedochutene). Moja fici na kupovanych, moje doma varene nechcela.
5 mesacny ti pokojne moze zjest lyzicku denne alebo len olizat a je to uplne v poriadku. Ano aj ked je na um od 4m. Nerob si starosti. A s ovocim si zacala priskoro, na zelenine si mohla zostat dlhsie prave pre to, co spominaju vyššie. Skus ten batat, mrkvu a hlavne deti sa pokojne rozjedia aj po x mesiacoch.
@roja01 ďakujem už sme skúšali a spapal mi prvý krát skoro cele

@tinkakasubova asi mu idú zuby + tie teplá k tomu, to prejde, buďte trpezlivá. Stále ho ponukajte, ale na silu ho nenúťte jesť 🍀