icon

Pes a porucha pozornosti u 6-ročného syna

biba
12. júl 2020

Ahojte,moj syn na zaklade mojho podozrenia bol pretestovany v specializovanych centrach a doporucili mu nastup do pripravneho rocnika. Je velmi zivy no vraj adhd to uplne nieje. No sustredenie je na bode mrazu. Trpi aj obcadnymi stavmi uzkosti. Viem co a ako robit,no myslite,ze keby mal psika,by mu to pomohlo? Uvazujem,predsa len,psikovia ukludnuju,pomahaju. Mal by za nieco zodpovednost a staral by sa o neho. (Ano viem,ze nakoniec sa budem sj tak starat ja) Nepoznate niekoho,kto podobnym sposobom riesil takyto stav dietata? Dskujem za nazor

Strana
z2
kacena4
12. júl 2020

animoterapia je liecba zvieratami 🙂 osobne odporucam macku - nemusite ju vencit ani moc starostlivosti okolo nej nie je a je viac ukludnujuca pre dieta ako pes, ten je aktivny - odporucam z vlastnej skusenosti s detmi. ale potom skor od 6mesacnej, nie uplne maciatko, kvoli stresu pre maciatko, aby sa nebalo dietata, alebo si musite ustrazit dieta, aby mu neublizilo a adaptovali sa na seba.

biba
autor
12. júl 2020

@kacena4 dakujem,no macku urcite nie. Macky pistaju chlpy,psa by sme mali s vlasmi,vecenie by bola aspon dalsia povinnost a spat v posteli spolu mozu aj tak.

kacena4
12. júl 2020

@biba macky su aj bezsrste 🙂 a rataj s tym ze aj psi pustaju chlpy!! aj kratkosrste ci vlasate 🙂 mame osobnu skusenost

askimbibi
12. júl 2020

@biba nás má tiež podozrenie na adhd a aspergera tiež ide od septembra do pripravky. Mame sa objednať u doktorky janosikovej. A psov mame dvoch a verte mi že to nepomôže. Môj sa s nimi naháňa od rana do večera ( dnes zhodou nahod pes osina hlboko vďaka naháňačke- ponahlam s roboty k veterinarovi.)a skôr to vyzerá že ich ústve niekedy.doporucujem rybycky tie ukľudňuju nie pes. Pokial nieje špeciálne cviceny na toto.

kacena4
12. júl 2020

vies co je este zaujimave jezko alebo agama ale tam musis ratat s nocnym ruchom alebo s cvrckami pre agamu 🙂 nerataj moc s tym, ze adhd dieta a pes idu dokopy akurat tak mozes riesit spory medzi nimi

askimbibi
12. júl 2020

@kacena4 presne tak a ešte viac behá a už vôbec neobsedi mali. Na rybycky by sa kukal a sedel v klude. Nekupujte psa bo o rok o dva ho budete posúvať ďalej.

kacena4
12. júl 2020

@askimbibi presne! mame aj rybky cichlidy su uzasne na pozeranie!! krajsie ako klasicke rybky tie ich pohyby su uzasne a su masozrave 😀 pisem len z vlastnej skusenosti

biba
autor
12. júl 2020

Syn nema adhd no poruchu pozorkosi a vraj trpi stavmi uzkosti. Zijeme sami dvaja,tak ma napadlo ci by v tomto stave zvieraci kamarat nebol dobre riesenie. Mame skrecka,no toho si nemoze zobrat a potulkat ako by chcel. Moj byvaly priatel (nie otec dietata) mal maleho psika a syn si ho velmi oblubil. Spolu prituleni pozerali rozpravky,spaval s malym pod perinou. Rad ho vencil. Mala som pocit,ze keby mal toho psika kazdy den,lepsie by sa na seba vyladili a bol by to pre neho partak.

jankaovecka
12. júl 2020

Podla mna je to dobry napad, pes je vyborny partak pre deti😍 jasne ze sa s nim bude blaznit, ale aj maznat ako pises. Len je to velka zodpovednost aj na 15 rokov. Ja som za👍

mogaa
12. júl 2020

@biba na poruchu pozornosti mu pomôžu skôr činnosti kde je nútený sedieť a sústrediť sa - čiže kreslenie, strihanie, hry , pexeso....pes je super hlavne na tie úzkosti....neboj ten prípravný ročník mu pomôže, vekom sa aj to sústredenie zlepšuje....

biba
autor
12. júl 2020

@mogaa dakujem,viem,ze to je docasne a v dospelosti to nebude take evidentne. No hladam dalsie moznosti ako mu pomoct. No v spolupraci zo psychologmi najdem smer ako mu pomoct.

lilke
12. júl 2020

@biba syn mal problémy s koncentráciou. Spočiatku pomohol biofeedback, časom mozog dozrieva, zlepšilo sa to vekom.

mogaa
12. júl 2020

@biba ak začne chodiť do prvej triedy a tá nesústredenosť bude pretrvávať, vyskúšaj to Esprico...

sara07
12. júl 2020

@biba bez chlpovy pes je jedine josrshir a to teda fakt nie, skôr sa proste zmierit s chlpmi, napr, cavalier king vie sa užasne prispôsobit rodine, prostrediu a to je neskutočny mazel , a teda povahovo znesie viac než dost iny by kusol ale toto nie

biba
autor
12. júl 2020

@sara07 sj maltezsk,bison a pod. Je viac plemien vhodnych pre alergikov 😉 ak to bude tak maltezak. Uvidim ako nyde zvladat ten skolsky rezim a mozno o rok by sme mohli byt traja 😏🐶👩‍👦

3009
12. júl 2020

@biba určite by pes pomohol k celkovému vývinu dieťaťa.

sara07
12. júl 2020

@biba ale ty nevyberaj podla srsti ale doslova podla povahy dietata, ty nerieš srst ty rieš aké je to plemeno a ma vztah k detom,ako sa mu vie prispôsobiť, ty nemáš doma klasika v pohode dieta ale dieta s uzkostami, ono potrebuje doslova mazla dobráka od kosti nie čo vie nervozne reagovat ked dieta niečo prepiskne alebo nechce sa už dat hladkat
ano nemalo by sa to stat ale stane sa a dieta to ani neurobí naschval
a kde si bola na testoch v cppš ? tak to je síce špecializované ale občas sa slušne kopnu , ako môže mat sustredenost na bod mrazu a nič , tak bud tam je niečo alebo nie ,bud treba s niečim pracovat a zlepšit alebo nie,
na 6 rokov musia presne vediet už zistit a dat ulohy a riešit aby sa to zlepšilo
aké testy mu robili ? skus za inou psychologičkou alebo sukromného centra a uvidíš

laila22
12. júl 2020

@biba ja neviem. Mala ma tiež úzkosti, veľmi chcela psíka, bavilo ju to týždeň a o psa sa starám ja. .. Ide ho vyvenčiť, kŕmenie musím ja dohliadať, musí po ňom upratovať, čistiť mu volierku.. Ja zabezpečím veterinára, krmivo, samozrejme hladného ho nenechám, ale trvám na tom aby sa starala aj ona, ale na úzkosti to podľa mňa nepomáha.. Aj keď jej je zle nemá na neho ani myseľ. My ho mame na dvore, ale koťuha zvykol si na hojdačku 🙂

biba
autor
12. júl 2020

@sara07 dakujem za maxor. Toto vsetko viem,no taktiez musim prihliadat na velkost bytu v akom zijeme,tak sem nemozem dat labradora,ved by tu trpel. Povahu psa riesim,no moja otazka bola ina. No dakujem aj za takuto odpoved.

biba
autor
12. júl 2020

@laila22 ved aj toho sa obavam,ze ho to prestane bavit. No na druhej strane,bude to aspon daka povinnost. A preto uvazujem nad psikom tulkacikom. Syn by si prial surodenca,vidim,ze vsade si hlada “surodenca” no to nie je mozne. Preto aspon na obdobie skoly,puberty,daku povinnost. Zatial je to len moja myslienka a uvidim ako sa to bude vyvyjat. A ci to psycholog doporuci. Riedim teraz vsetko naraz, no postupne sa to utrasie. Hlavne,vela,vela lasky a istoty

sara07
12. júl 2020

@biba nik nepíše labrador, pozri si cavalier king čo je vyslovene bytovy pes, po kolená vyška, hra sa ked sa chce hrat majitel, ked majitel ma povinost nevšima si ho spi, nevynucuje si pozornost lebo ak jemu sa chce hrat a pán musí písat tak ten pes si to hranie proste vynucuje a to je presne čo nepotrebuješ u cavaliera to nemáš leží dva metre a spi alebo ticho čaká kym sa dorobia ulohy
je to neskotočny mazel doslova
a ked pride chalan domov vitaci typ neskutočny kym sa vyhladkaju domojkaju stres zo školy je preč
má ho kamoška pri pas dietati lahkom a tam ten pes už splnil čo mal aj prekračuje
ked su vonku a iny pes do neho doskakuje , nevšima si skontroluje majitela a ide dalej bez toho aby vyštekaval brechal trhal sa a podobne
samozrejme mal vycvik doma ma jeden pelech a tri hračky celé

montemotherone
12. júl 2020

@biba fakt ale rataj s tým, že pes je záväzok. Vzdy na neho musíš myslieť. Dovolenky, výlety, choroba ... Vzdy musí byť niekto kto s ním aspoň pôjde von a to 3 × denne! Len v krízovom režime 2x Plus rátaj náklady na krmivo, veterinárnu starostlivosť. To všetko budeš riešiť ty. Ovplyvní a zmení celý váš spôsob života 😏 Tiež ho treba vychovávať, naučiť ho základné veci... Neuvažovala si skôr že by ste chodili niekde venčiť psíkov do útulku? Tak si to odskúšate na nečisto a ešte aj pomôžete psíkom 🤷‍♀️

luccija
12. júl 2020

@biba áno kúpiť psa😀chlapec bude rád za blízkosť niekoho, ak si pýta súrodenca bude mať zvieracieho kamarata

montemotherone
12. júl 2020

@sara07 to čo popisuješ u španiela, mám ja doma s DVOMA jorkšírmi 😉 Keď potrebujem robiť, oddychovať... ľahnú a spia pri mne. Keď ideme do lesa, frčia na plné obrátky 😉 Áno štekajú ako všetky teriéri 🤷‍♀️ ale mne ako alergičke tá bezchlpová prevádzka veľmi vyhovuje 😁

daisylucky
12. júl 2020

Náš 5rocny syn je veľmi úzkostny, teda ešte to nemáme potvrdene odborníkom. Pred mesiacom sme si adoptovali psa z útulku a myslím, že synovi to pomáha, je taký vyrovnanej si ani tváričku už nemáva takú strpnutu. Ale my bývame v dome, takze nemusíme chodiť venčiť, psa iba v pustím do záhrady, tak aby ste si toho na seba veľa nenalozili, ak bývate v byte.

sara07
12. júl 2020

@montemotherone ano ale pre pas dieta štekanie ako štekaju oni nie je možné, hned si chytaju uši , toto snád ani nevie brechat
a tiež som to zažila pri adhd mojom dietati roztekané také z nich pritom fakt zlaté pekne psy

daisylucky
12. júl 2020

@laila22 na úzkosti podľa mňa pomáha skôr pes vo vnútri, taky co pri dieťati leží na gauči a hocikedy, keď je dieťa rozhodene, môže ísť po hladkat psíka a upokojí sa, u nás to funguje. Ja mam úzkostnu poruchu a mne to hľadanie tiež pomáha. Aj psychoterapeutka odporúčala psíka, aj pre syna aj pre mňa. Takže pes je určite super nápad, ale netreba očakávať, že sa deti o neho budu dáko velmi starať.
@biba

laila22
12. júl 2020

@daisylucky ja si to neviem predstaviť mat psíka vo vnútri, keď máme dvor. Môže s nim sedieť v hojdačke, ležať na lehatku, ale aby mi pes lezal na gauči, alebo v posteli...

daisylucky
12. júl 2020

@laila22 no ved takého malého hladkavého, také aj tak nie sú prispôsobené na život vonku. Ako aj vonkajšie psy sú super, sama som mala nemecké ovčiaky kedysi, ale ten vztah je ovela bližší so psíkom, ktorý žije vo vnutri. Teraz to viem aj porovnať, keďže takého mame a pomáha to aj proti úzkostiam, teda hlavne to hladkanie, ktoré je oveľa častejšie, keď je pes vo vnútri.

Strana
z2