icon

Platia deti za PCR test?

11. feb 2022

Prosim vam platia deti prc test keď antigent vyšiel malej pozitívny?dakujem

renka30
11. feb 2022

Nie

diamond007
11. feb 2022

Smiem sa iba spýtať, prečo deťom dávate robiť testy? Neviem aká je stará, len sa pýtam. Ja pozerám trošku na to tak, že šak ochorieme, vyliečim sa a ide sa ďalej. Rada by som počula len druhu stranu na takuto vec. Ďakujem

lesana25
11. feb 2022

Prc testami sa asi zisťuje iná diagnóza než covid 😄👌

autor
11. feb 2022

@diamond007 mala ma 8 rokov

lesana25
11. feb 2022

@diamond007 napríklad že chceme vedieť na com sme, či má covid alebo nie, takisto keď mu vyjde pozitívny, bude mať doklad o prekonaní a tak pri každom ďalšom pozitívnom decku v triede nestrávi celý školský rok v karanténe ale môže normálne chodiť do škôlky

lesana25
Autor odpoveď zmazal
mikadooo
11. feb 2022

Nie, nikto kto má pozitívny antigen, nemusí platiť za pcr testy. Je jedno či je to dieťa alebo dospelý. Len sa treba prihlásiť cez oficiálnu stránku (korona.gov).

samkolea
11. feb 2022

@lesana25 a kde beru prekonane deti do skolky? Lebo u nas sa kvoli jednemubzavrela komplet 🙄. A moj syn prekonany a ajbrak cuci doma. Tiez mi to uz pride cez ciaru a dokedy toto budeme este riesit. Ci pri kazdej chorobe sa bude vyplnat bezpriznakovist a vsetci idu do karanteny…

lesana25
11. feb 2022

@samkolea u nás normálne, čo som rada keďže sme obaja pracujúci a nemôžeme si dovoliť vkuse kvôli tomuto vymeškávať.

samkolea
11. feb 2022

@lesana25 ved ja by som bola tiez rada, ako co mi pomoze, ze posielaju do mailu instrukcie a napisu prekonane deti maju vynimku z karanteny… uz mi lezie na nervy. A pekne dlho.

nadazdi
11. feb 2022

@samkolea u nás sa tiež trpí na diagnózu zdravé dieťa.. nakoľko dcéra covid nemala a každý týždeň je v karanténe kvôli spolužiakom, ktorí si zbierajú asi papiere o prekonaní.. najlepšie je, že práve tie slabšie kusy teraz môžu do škôlky chodiť a ona sedí doma úplne zdravá, pritom je nonstop v kontakte s nejakym pozitívnym.. ja som kedysi dostávala pochvalu triednou učiteľkou za dochádzku vďaka mojej imunite a moja dcéra teraz dostáva 4 steny.. krasa..

diamond007
11. feb 2022

@lesana25 tak keď mu vyjde pozitívny antigen tak asi vie človek na čom je 🙂 myslím zdravotné
Ja ak ochoriem tak sa na pcr nechystám... Nemám dôvod.
Nemám školákov, preto sa pýtam. Neviem aké sú nariadenia vlády na túto dobu, myslela som že do 12r to neriešia, preto som sa zaujímala 🙂 dakujem za odpoveď...chápem že im je lepšie v škole 🙂

samkolea
11. feb 2022

@nadazdi ano, uplne naopak. Ved aj v praci mate dochadzkovy bonus 😀. Verim, ze max este 2tyzdne a budeme von z toho.

nadazdi
11. feb 2022

@samkolea v práci by som určite vyhrala, lebo som očkovana len kvôli tomu aby som sa vyhla tejto šikane, škoda že moje zdravé deti sú každý týždeň v karanténe a do očkovania ani vekovo nespadajú..