icon

Pleseň u mesačného bábätka

lenka889210
29. aug 2020

dievčatá dnes som spozorovala na rukách nášho bábätká v záhybov na ruke pri palci čiernu škvrnu strasne si to vyčítam stále mal chudák rukavice lebo sa skrisbal a doposial som si to nevšimla co to môže byť neviete prosím? naozaj mal stále rukavice samozrejme každý deň mal nové čisté ale je to na pohľad hrozne v tom zahybe také čierne osobne si myslím, že to je tým, že mal sparenu rúčku ale az čierne žeby to mal? och som hrozna matka

miskooo1987
29. aug 2020

@lenka889210 načo má dieťa rukavice?? A vieš to odfotiť?

lenka889210
autor
29. aug 2020

@miskooo1987 aby sa neskriabal lebo aj keď sme mu ostrihali nechty tak sa doskriabal idem to odfotit spi ale odfotim

lenka889210
autor
29. aug 2020

@miskooo1987 priateľ mu zaviazal rúčky do zavinovačky natreli sme mu to masťou tak sa mi to nedá odfotit

miskooo1987
29. aug 2020

@lenka889210 a o k tomu to obviazal ešte reťazou, zamkol na dva zámky a kľúče prehltol, že?... a plesne nie sú čierne... to bude len začervenané s odlupujucou sa kožou...

ladyvi
29. aug 2020

No naolejuj si tampon s olivacom alebo mastnym kremom a pretri mu tu zajdenu spinu v zahyboch😂 (to len taky moj tip). Aj horsie veci sa stanu 😉

lenka889210
autor
29. aug 2020

@ladyvi ozaaj ja si to strašne vyčítam, ze som to nepostrehla podľa mňa sa mu parilii ručičky... myslíte, že to je zájde a špina 🤔😂 ved ho kúpené každý deň preboha

lenka889210
autor
29. aug 2020

@miskooo1987 takéto reči si nechajte ja potrebujem poradiť a nie si robiť srandu z toho je to moje prvé dieťa tak sa bojiiim!

miskooo1987
29. aug 2020

@lenka889210 tak sa boj dalej a odfot to...

cica8
29. aug 2020

Ako by k tej plesni prisiel.....

andreatytler
29. aug 2020

@lenka889210 Netrap sa... ani chybu si neurobila ved v kazdej knihe sa pise ze rukavice su dobre proti skriabaniu. Vobec nie si hrozna matka.
Ak ho aj kupete, take male deticky si drzia rucky zatate v pastiach a voda sa tam nemusela dostat ak si mu rucky neotvorila. Skusila by som mu to umyt vodou a mydlom alebo tym olejom?
Ak je to stale tam, daj sem fotku.
Ja som musela nechty po ostrihani opilnikovat lebo stale boli ostre a poskriabal sa.

evkakozickova
29. aug 2020

.

miskooo1987
29. aug 2020

@evkakozickova ...- - -...

mondolina
29. aug 2020

@lenka889210
Nie si hrozná matka, pleseň nechytí len tak.

evkakozickova
29. aug 2020

@miskooo1987 ak ťa zaujíma prečo som tu dala tu bodku tak preto lebo ma zaujímajú odpovede mamičiek.

miskooo1987
29. aug 2020

@evkakozickova na to máš hore v právo taký zvoncek

evkakozickova
29. aug 2020

@miskooo1987 aha,to má nenapadlo díki.

pribinak
29. aug 2020

Vyber mu tie ručičky z tej zavinovačky von. Nech sa mu pokožka vetra na vzduchu.

katty2012
29. aug 2020

@lenka889210 no zase ma ruky v zavinovacke, predtym v rukaviciach, nechaj mu ich prirodzene volne a na vzduchu

ruzasipova
29. aug 2020

ja si tiez myslim, ze to je spina v zahyboch. Obe moje deti ako babatka mali cca prvy mesiac tak silno zatate pasticky celu dobu, ze aj napriek kupaniu, som ich musela zvlast otvarat a umyvat.

tulipanicek
29. aug 2020

Aj podla mna spina v zahyboch, Nam uz v nemocnici napriek skrabaniu sa malej neodporucali rukavicky lebo sa zas naopak mozu zacat lamat nechty a to je horsie ako skrabance. Mesiac ci dva sme prezili a zlepsilo sa to. A treba umyvat poriadne vsetky zahyby, Nie len ospliechat vodou ako to ukazuju v nemocnici. A preco ste to natreli mastou ak si myslite ze je to plesen? A natriet mastou, dat rukavice a este do zavinovacky.. No v tomto teple teda nic moc..

lenka889210
autor
30. aug 2020

@mondolina ďakujem ozaj to bola len spinka dnes som mu to poriadne utrela a nic mu nieje 😍

lenka889210
autor
30. aug 2020

@tulipanicek ďakujem za radu veľmi pekne bola to adi len spinka lebo dnes som mu to očistila a nic tam už nema

nini1010
30. aug 2020

Ako rozmyslam tak rozmyslam nedokazem jakziv pochopit ako si moze jedna dospela zena mysliet ze cierne v zahyboh je plesen a vlastne si pomylil plesen so spinou???Toto je bud vymyslene alebo je tu niekto riadne...🤦‍♀️

hariet
30. aug 2020

ale tak stres robi svoje, hlavne ze je male v poriadku. Tiez by som mu nechala trosku tie rucky von na vzduchu a v spanku trosku opilnikuj, aby nemal tie nechtiky take ostre.

miskooo1987
30. aug 2020

@nini1010 preto som hneď na začiatku pýtal foto... ktorú som nedostal... ktovie prečo... lebo čierna môže byt spina, znamienko, alebo nejaký kusanec od hmyzu so začínajúcou gangrenou... nie pleseň....

miskooo1987
30. aug 2020

@hariet No keď ma mamička takýto stres, zároveň to odmietne odfotiť, tak sú len dve možnosti... buď si vymýšľa lebo jej to robí dobre(https://is.muni.cz/th/optdf/Bc_konecna_verze.pdf) a potrebuje vyhľadať pomoc, alebo totálne nevie zvládať situácie a potrebuje pomoc... čo preboha bude robiť, keď si o rok odrie koleno prvý krát???

lenka889210
autor
31. aug 2020

normálnym mamičkám ďakujem za odpoveď a ostatným kravam co si robia srandu odkazujem aby sa starali sane o seba a nekomentovali niečo ak si mienia robiť z toho srandu a vyvrsovat sa nie nebolo to vymyslené načo by som to robila nemám čas pri bábätku si vymýšľať veci na modrom koniku. a fotku som preto je pridala ako som písala malý spal!!!!!!! a áno bola to len spinka. no bože tak som sa zľakla vy sa o svoje deti nebojíte? je to moje prvé dieťa a áno som preposrata co sa týka jeho zdravia (a ešte ak by ste si chceli rypnut niesom žiadna biomatka a nebojím sa keď si prvý krát suchne kolienko)

hariet
31. aug 2020

@lenka889210 ale neboj, to v zaciatku sa stava. Casom ako bude babo rast sa trosku ukludnis, mne sa tiez stalo, ked mal maly trosku ekzemik, ze som s hrozou pozerala, ze co to ma zas na licku a mal to len spinave. Ano stres, unava a obava o babatko niekedy zatemni myslenie, stava sa to. Drz sa 🙂

lenka889210
autor
31. aug 2020

@hariet ďakujem 🙂❤️