Pleseň u mesačného bábätka
dievčatá dnes som spozorovala na rukách nášho bábätká v záhybov na ruke pri palci čiernu škvrnu strasne si to vyčítam stále mal chudák rukavice lebo sa skrisbal a doposial som si to nevšimla co to môže byť neviete prosím? naozaj mal stále rukavice samozrejme každý deň mal nové čisté ale je to na pohľad hrozne v tom zahybe také čierne osobne si myslím, že to je tým, že mal sparenu rúčku ale az čierne žeby to mal? och som hrozna matka
@miskooo1987 aby sa neskriabal lebo aj keď sme mu ostrihali nechty tak sa doskriabal idem to odfotit spi ale odfotim
@miskooo1987 priateľ mu zaviazal rúčky do zavinovačky natreli sme mu to masťou tak sa mi to nedá odfotit
@lenka889210 a o k tomu to obviazal ešte reťazou, zamkol na dva zámky a kľúče prehltol, že?... a plesne nie sú čierne... to bude len začervenané s odlupujucou sa kožou...
No naolejuj si tampon s olivacom alebo mastnym kremom a pretri mu tu zajdenu spinu v zahyboch😂 (to len taky moj tip). Aj horsie veci sa stanu 😉
@ladyvi ozaaj ja si to strašne vyčítam, ze som to nepostrehla podľa mňa sa mu parilii ručičky... myslíte, že to je zájde a špina 🤔😂 ved ho kúpené každý deň preboha
@miskooo1987 takéto reči si nechajte ja potrebujem poradiť a nie si robiť srandu z toho je to moje prvé dieťa tak sa bojiiim!
@lenka889210 tak sa boj dalej a odfot to...
Ako by k tej plesni prisiel.....
@lenka889210 Netrap sa... ani chybu si neurobila ved v kazdej knihe sa pise ze rukavice su dobre proti skriabaniu. Vobec nie si hrozna matka.
Ak ho aj kupete, take male deticky si drzia rucky zatate v pastiach a voda sa tam nemusela dostat ak si mu rucky neotvorila. Skusila by som mu to umyt vodou a mydlom alebo tym olejom?
Ak je to stale tam, daj sem fotku.
Ja som musela nechty po ostrihani opilnikovat lebo stale boli ostre a poskriabal sa.
.
@evkakozickova ...- - -...
@lenka889210
Nie si hrozná matka, pleseň nechytí len tak.
@miskooo1987 ak ťa zaujíma prečo som tu dala tu bodku tak preto lebo ma zaujímajú odpovede mamičiek.
@evkakozickova na to máš hore v právo taký zvoncek
@miskooo1987 aha,to má nenapadlo díki.
Vyber mu tie ručičky z tej zavinovačky von. Nech sa mu pokožka vetra na vzduchu.
@lenka889210 no zase ma ruky v zavinovacke, predtym v rukaviciach, nechaj mu ich prirodzene volne a na vzduchu
ja si tiez myslim, ze to je spina v zahyboch. Obe moje deti ako babatka mali cca prvy mesiac tak silno zatate pasticky celu dobu, ze aj napriek kupaniu, som ich musela zvlast otvarat a umyvat.
Aj podla mna spina v zahyboch, Nam uz v nemocnici napriek skrabaniu sa malej neodporucali rukavicky lebo sa zas naopak mozu zacat lamat nechty a to je horsie ako skrabance. Mesiac ci dva sme prezili a zlepsilo sa to. A treba umyvat poriadne vsetky zahyby, Nie len ospliechat vodou ako to ukazuju v nemocnici. A preco ste to natreli mastou ak si myslite ze je to plesen? A natriet mastou, dat rukavice a este do zavinovacky.. No v tomto teple teda nic moc..
@mondolina ďakujem ozaj to bola len spinka dnes som mu to poriadne utrela a nic mu nieje 😍
@tulipanicek ďakujem za radu veľmi pekne bola to adi len spinka lebo dnes som mu to očistila a nic tam už nema
Ako rozmyslam tak rozmyslam nedokazem jakziv pochopit ako si moze jedna dospela zena mysliet ze cierne v zahyboh je plesen a vlastne si pomylil plesen so spinou???Toto je bud vymyslene alebo je tu niekto riadne...🤦♀️
ale tak stres robi svoje, hlavne ze je male v poriadku. Tiez by som mu nechala trosku tie rucky von na vzduchu a v spanku trosku opilnikuj, aby nemal tie nechtiky take ostre.
@nini1010 preto som hneď na začiatku pýtal foto... ktorú som nedostal... ktovie prečo... lebo čierna môže byt spina, znamienko, alebo nejaký kusanec od hmyzu so začínajúcou gangrenou... nie pleseň....
@hariet No keď ma mamička takýto stres, zároveň to odmietne odfotiť, tak sú len dve možnosti... buď si vymýšľa lebo jej to robí dobre(https://is.muni.cz/th/optdf/Bc_konecna_verze.pdf) a potrebuje vyhľadať pomoc, alebo totálne nevie zvládať situácie a potrebuje pomoc... čo preboha bude robiť, keď si o rok odrie koleno prvý krát???
normálnym mamičkám ďakujem za odpoveď a ostatným kravam co si robia srandu odkazujem aby sa starali sane o seba a nekomentovali niečo ak si mienia robiť z toho srandu a vyvrsovat sa nie nebolo to vymyslené načo by som to robila nemám čas pri bábätku si vymýšľať veci na modrom koniku. a fotku som preto je pridala ako som písala malý spal!!!!!!! a áno bola to len spinka. no bože tak som sa zľakla vy sa o svoje deti nebojíte? je to moje prvé dieťa a áno som preposrata co sa týka jeho zdravia (a ešte ak by ste si chceli rypnut niesom žiadna biomatka a nebojím sa keď si prvý krát suchne kolienko)
@lenka889210 ale neboj, to v zaciatku sa stava. Casom ako bude babo rast sa trosku ukludnis, mne sa tiez stalo, ked mal maly trosku ekzemik, ze som s hrozou pozerala, ze co to ma zas na licku a mal to len spinave. Ano stres, unava a obava o babatko niekedy zatemni myslenie, stava sa to. Drz sa 🙂
@hariet ďakujem 🙂❤️

@lenka889210 načo má dieťa rukavice?? A vieš to odfotiť?