Dá sa zlepšiť ploché nohy u detí?
Syn bude mat 4 roky a zial ma 4. (najvyssi) stupen plochonozia a vpadnutne clenky.
Zaujima ma, ci tu je niekto, kto mal takto velni.ploche nohy a podarilo sa to aspon trosku zlepsit...
Nosime uz dlho ortopedicke vlozky, ale bez zmeny. Teraz zaciname s cvicenim, lebo doteraz sa s nim cvicit nedalo...
Tak len hladam nadej ze raz to bude lepsie 🙏
Cvičiť, cvičiť a cvičiť. Ideálne pod dohľadom súkromného fyzioterapeuta, ktorý sa venuje tomuto problému a pozrie ho celého (možno nájde aj ďalšie chyby v pohybovom aparáte, ktoré majú na Váš problém vplyv ) . Cvičenie cez poisťovňu nemusí mať taký efekt.
@koniarova Aj on ma 4. stupen? Ma bolesti?
Chodite k fyzioterapeutovi? Odporucam najst si dobreho detskeho fyzio, uplne idealne fyziopodologa. Plocha noha je nieco uplne ine ako vpadnute clenky, takze bud mate dve diagnozy, alebo ma valgozne clenky, ktore sposobuju “ploche” nohy. Valgozita clenkov je len dosledok problemu vyssich etazi tela, celkoveho zleho drzania tela, slabych brusnych svalov, problem v oblasti bedier, kolien atd. Bezne ortopedicke vlozky tento problem nevyriesia, treba v prvom rade cvicit a to cvicenie nemusi byt vyslovene cvicenie, u deti je to formou hry, preliezania, pohybovej aktivity, nic, co by dieta malo odmietat… pomoct moze aj tejpovanie (ako doplnok k cviceniu). Ortoped je sice lekar, ale nie vzdy je to to co dieta potrebuje.
Ahoj,môj syn mal 4st a cvičením,najmä cvičením a nosením vložiek sme na 1st, ešte pokračujeme.
Nejde len o cvičenie plochých nôh ,ale najmä je to o zlom držaní tela,oslabené brušne svalstvo,diastáza.
Objednajte s ak fyzio,nech minimálne zhodnotí stav a plus ukáže zakladne cviky
Mával bolesti ,najmä členkov a píšťal
Ešte doplním,veľmi dobre je na to lezenie,ak máte v okolí lezecké steny,horolezectvo .je to ideal
@pe_mi Fakt? Zo 4. stupna ste na prvom? To je uzasne! Ako dlho vam trvalo kym ste sa tam dopracovali? Ako dlho cvicite?
My sme u fyzio boli uz velakrat, ale tym, ze bol maly, tak sa s nim absolutne nedalo spolupracovat. Az teraz sa to uz ako tak da.
Mame doma rebrinu, kazdy den na nu lozime, planujem ho dat aj na lezecky kruzok. A dalsie veci. Ja som len hladala realny pribeh, ze niekto sa dopracoval s tymto aj k pozitovnym vysledkom...
Cvičíme piaty rok ,cca za 2 roky sme to dopracovali na 1st
prve roky sme to flakali,že však máme vložky,potom som pochopila,že treba makať a pravidelne.tak máš real príbeh,dá sa to.vytrvajte
@pe_mi Dakujem. Pre mna bude uspech ak sa prepracujeme zo stupna 4 na stupen 3... asi budem plakat od radosti ked sa to stane.
Vlozky ste mali od ortopeda? Aj sandalky?
Postupne to pôjde.tiez sme mali 3, potom prišla 2 a teraz 1st.
Áno,vložky od ortopéda a plus korytkove papuče v škole .(to sú tie také škaredé vysoké ortopedické, pre tých čo nevedia)
@pe_mi ano, tie mame aj my. Nosi to uz viac ako rok, ale efekt takmer nulovy. Dufam ze to cvicenie pomoze.
ahojko moja ma 3 stupna a vpadnute clenky, po pravde nezlepsilo sa to velmi stale je na 3 st. a to uz ma 13r od 2r nosi ortovlozky. co jej ako tak pomohlo boli proprio vlozky su to specialne senzoricke vlozky a hlavne vysoke topanky nad kotniky kvoli vpadnutym clenkom drzim palceky.

Jediné cvičenie. Môj je lenivý a nemám silu ho stále núťiť. Tvoj je ešte malý,veľa sa dá zlepšiť. Držím palce ❤️