Ploché nôžky - chôdza naboso
Ahojte žienky. Moja malinká má ploché nôžky. Pozerala som na internete niečo o chôdzi naboso, konkrétne značku vivobarefoot. Má celkom pekné modely pre detičky chcem sa opýtať, či máte s tým niekto skúsenosti. Tie štúdie, ktoré značka predvádza, hovoria o posilenní svalstva na chodidle a následnej tvorbe klenby. Je natom niečo pravdy?
Má 5 rokov. Keď tie názory ortopedov sa líšia. Bola som u troch, z toho jeden mi chcel nanútiť ortopedickú vložku a zvyšný dvaja hovorili práve o chôdzi na boso s tým že detské chodidlo je ešte dobre prispôsobivé a vie si vytvoriť tú klenbu samo práve ak mu dám volnosť a nebudem ho obmedzovať topánkou. Preto som sa pozerala po značke vivobarefoot a chcela by som vedieť, či sa mi oplatí investovať, či s tým máte niekto už skúsenosti.
@6zuzanka6 Pridaj sa do tejto skupiny, tu s tym ma vela bab skusenosti:
https://www.modrykonik.sk/group/4501/
ahoj zuzanka, minuly rok som riesila tento isty problem, moja mala ma ploche nozicky. Tiez som navstivila ortopedov, ale najst naozaj odbornika je fakt problem. Nakoniec som dostala kontakt na podologicku Denisu Mertl, ktora je jedina certifikovaná podologička na Slovensku.
Aj ja som zvazovala kupu tejto znacky topanok, ale pani doktorka ich v ziadnom pripade nedoporucila, lebo sposobuju nedostatocnu stabilitu clenku a neabsorbuju tlak, z coho mozu vzniknut problemy s klbmi. Na zaklade vysetrenia vytvorila pre moju malu vlozky na mieru a musim povedat, ze po pol roku poctiveho nosenia sme videli vyrazne zlepsenie. Som jej naozaj za to velmi vdacna.

nepises vek dietata do nejakych 3 rokov plochost nohy nevidno je tam tukovy vankusik. a co sa tyka reklamy popisu kadeco. ak ma ploche nohy diagnostikovane lekarka ti najlepsie poradi, lebo s tym by som ja neexperimentovala, pre zdrave deti mozu byt dobre ale s plochou nohou mozno treba zaobchadzat inak a prip. nieco spevnit a nie uvolnit, cize jednoznacne odporucam poradit sa s lekarkou. drzim place