Podozrenie na Perthesovu chorobu
S lekarkou som len telefonovala dieta nevidela. Dieta boli noha a kríva. Nebolo choré, nemalo úraz. Hned lekarka v telfone oznamila ze rano mame prist ideme do nemocnice lebo to je asi perthesova choroba. Ja by som bola za ambulantne vysetrenie. Nechcem dieta stresovat nemocnicou pokial to nie je nevyhnutne. Mimo to mam este jedno dieta doma. To jej plánujem dnes oznamit. Len teda ona asi nie je ochotna vziat dietatu ani krv ani spravit crp ona vidi len nemocnicu. Chcem sa spýtať vyvrátil ortopéd niekomu túto diagnózu s tým, že to je niečo iné? Alebo sa to väčšinou potvrdi? Boli sme aj u chururga a ten teda povedal ze ekdze este len nastupil do skolky tak kludne to moze byt psychicke ako reakcia na odlucenie a nove prostredie aj ked place len pri luceni a v skolke sa uz tesi. Od vcerajsku len googlim o diagnoze ktoru nam viac menej urcila lekarka po telefone. Prosim môže sa to ešte vyvrátiť? (Akoze teoreticky viem ze by sa mohlo skor hladam niekoho kto mal tiez vysetrenia na turo chorobu a nepotvrdilo sa to 🙏🏽)
my sme mali podozrenie. Nemusi dieta vidiet. Staci jej RTG, sono, co je prvy krok. Ak su zmeny viditelne, casto to je postacujuce. Dalej sa robi MRI, ktore to uplne potvrdi. Ja by som nevahala, isla do nemocnice. Mas tam predsa vsetkych lekarov pod jednou strechou. Aby si si dalej nevycitala. Dietatu by som od dnes nedovolila chodit. Mozes sa pytat na postup. A stale sa mozes rozhodnut podpisat reverz a odist.
@martinaju veď to že ona ti dá lístok dnes, neznamená za tam dnes aj musíš ísť.. a nemyslela skôr do nemocnice na vyšetrenie, nie hneď na hospitalizáciu?
@martinaju takze asi preto aj vasa obvodna chce nemocnicu, aby sa urobili komplexne vysetrenia. Vsak uvidis. V nasom pripade napr ortoped synovi urobil sono a povedal ze je vsetko v poriadku 🙈
Chapem ze sa Ti do nemocnice na hospitalizaciu nechce. Obvodna postupuje spravne.
tebe sa to mozno nezda, ale z mojej skusenosti je, ze ked ta hospitalizuju, tak ti vsetky vysetrenia hned urobia a stanovia diagnozu. ale ked mas chodit vsade, cakat na termin u lekara, potom na termin vysetrenia, potom zase na termin u lekara, na odbery, atd...
tebe sa to mozno nezda, ale z mojej skusenosti je, ze ked ta hospitalizuju, tak ti vsetky vysetrenia hned urobia a stanovia diagnozu. ale ked mas chodit vsade, cakat na termin u lekara, potom na termin vysetrenia, potom zase na termin u lekara, na odbery, atd...
@martinaju no, moze to byt aj ta reuma. alebo virusovy zapal klbu po viroze. zalezi, kde ho to boli, ci je tam opuch, treba zobrat krv, atd. ale ano, najrychlejsia cesta je ist k ortopedovi a na sono. my sme to vlastne tiez tak riesili, ze najprv sme sli k oropedovi, ten ale nenasiel nic, potom sme zli zas k obvodnej a ta zopakovala podozrenie na reumu a poslala nas na hospitalizaciu, aby sa vsetko ostatne vylucilo.
ak ortoped nic neuvidi, tak ta hospitalizacia bude asi nevyhnutna, aby sa prislo na to, co sa deje.
drzim palce, aby to nebolo nic vazne.
@martinaju no, moze to byt aj ta reuma. alebo virusovy zapal klbu po viroze. zalezi, kde ho to boli, ci je tam opuch, treba zobrat krv, atd. ale ano, najrychlejsia cesta je ist k ortopedovi a na sono. my sme to vlastne tiez tak riesili, ze najprv sme sli k oropedovi, ten ale nenasiel nic, potom sme zli zas k obvodnej a ta zopakovala podozrenie na reumu a poslala nas na hospitalizaciu, aby sa vsetko ostatne vylucilo.
ak ortoped nic neuvidi, tak ta hospitalizacia bude asi nevyhnutna, aby sa prislo na to, co sa deje.
@soldi ved ked bude ok ja ju neodmitam uplne len som si vybrala odbornika a celkovo budeme v nudch takze za mna najlepsia moznost medzi okolitymi nemocnicamu. Ďakujem
@soldi prosim ake vysetrenia robili dietatku?

@martinaju čo sme za čias covidu aby lekári vyšetrovali cez telefón ? Ja osobne by som tam s dieťaťom šla nech ho vyšetrí ..