Podráždenie slepého čreva u 15-ročného
Vo štvrtok sa syn zobudil s bolesťou brucha a zvracal , teplotu mal 37,1. Doktorka nás poslala na chirurgický urgent. Tam ho vyšetrili, pohmat atd , krv a sono. Dospeli k názoru , že nie je nutný chirurgický zákrok, je to hraničný appendix, akurát mal v tej oblasti zväčšené lymfatické uzliny. Poslali nás domov, odvtedy dodržujeme diétu. Vcera bolo všetko fajn, dnes ho cca raz za hodinu pichne a potom presrane. Aj keď sa zohne ho pichne.
Je možné aby sa zápal začal zhoršovať, alebo sa to ešte zotaví a kedy ísť na pohotovosť Teplotu nemá
Zatial sa netreba bát je to v poriadku?
Zatial sa netreba bát je to v poriadku?
@anonym_autor urcite by bila bolest intenzivnejsia a stala, keby sato zhorsilo. zapalene tkanivo boli, je to normalne. aj hrdlo ked mas azapalene boli.
@anonym_autor urcite by bila bolest intenzivnejsia a stala, keby sato zhorsilo. zapalene tkanivo boli, je to normalne. aj hrdlo ked mas azapalene boli.
@majamat Ďakujem
@anonym_autor nechcem strašiť, nie som dr...no moju sestru poslali z pohotovosti domov a doma jej to slepé črevo prasklo a ltt ju zachránili..bolo to už dávno pred 25r, určite doba aj technológie už pokročili. Mňa si pri podobných problémoch neskôr nechali pre istotu na pozorovanie...a nakoniec neoperovali, ale tie symptómy aj rýchlo odzneli. Sl.črevo sa mi znovu zapálilo až po 30-ke, keď sa obsah "zaryl" do steny, to ho už vvyoperovali.
@anonym_autor nechcem strašiť, nie som dr...no moju sestru poslali z pohotovosti domov a doma jej to slepé črevo prasklo a ltt ju zachránili..bolo to už dávno pred 25r, určite doba aj technológie už pokročili. Mňa si pri podobných problémoch neskôr nechali pre istotu na pozorovanie...a nakoniec neoperovali, ale tie symptómy aj rýchlo odzneli. Sl.črevo sa mi znovu zapálilo až po 30-ke, keď sa obsah "zaryl" do steny, to ho už vvyoperovali.
@fion22 Ďakujem, preto hľadám odpovede, lebo nemám skúsenosti.
Vyšetrenia mu robili, krv, palpačné, sono, neposlali nás domov na základe ničoho. Povedali , že keď sa to zhorší tak máme prisť Dnes ho to začalo pichať tak uviďime.

ak to neboli stale, len chvilkovo, este zrejme netreba.
apendix je zapaleny, moze boliet, je to normalne, ak by to bolo zle, bolest by bola podla mna trvala, neprestavala by.
na pohotovost rreba, ak by sa stav zhorsil - vyskocili by teploty vysoko, boli by silne bolesti, ktore neprestavaju, opat vracanie ( asi nie jednorazove, skor opakovane ), stvrdnute brucho a moze byt aj cleovo taky ten stav, ked je clovek schvateny, krcovita poloha, studeny pot na tvari, bledost a pod. to uz su ale stavy vhodne aj na RZP.