Pohrýzla som syna do líca
Najradšej by som si to hodila čo som dneska spravila. Syn má rok, je neskutočne živé dieťa, dnes má pri uspavani búchal,raz veľmi trafil a ja som mu od nervov kusla do líca. Nespoznala som sa , v živote som mu nič neurobila,hlasok nezvýšila,viem neospravedlňuje ma to. Som naňho sama. Mám hrozné výčitky. Som najhoršia matka na svete
Preco pohryzla? Preco si mu nedala jednu po riti?
Ak je to pravda, tak si to naozaj prehnala…
Kusla? Normálne zubami? Čo si zviera? Neviem si to ani predstaviť. Keby udrela, nepoviem, tiež mi už ruka vystrelila občas. A v živote si hlások nezvýšila hej? Tak to neverím asi tej téme ani. Ak je to pravda potrebuješ asi pomoc, od rodiny, kamarátky, lekárov...
Neviem čo na to povedať.
Čo už stalo sa....nechaj to tak a neopakuj to už 🙂
nie si najhorsia matka na svete, len si sa prestala ovladat. zrejme je toho na teba vela, ked si nanho sama. pouc sa a uz to nikdy neurob. ani ho nebi po riti ani nic podobne, pracuj na sebe a na svojom sebaovladani. a dopraj si v ramci moznosti aspon 5-10 min denne pre seba ako psychohygienu. tu ti len nalozia, neviem, ci ti tato debata pomoze, alebo ta este viac zdepta.
(pre ostatne, nie, nikdy som syna neuhryzla, ale stalo sa mi, ze som ho napr. silnejsie schmatla a tiez som mala potom vycitky.)
nie si najhorsia matka na svete, len si sa prestala ovladat. zrejme je toho na teba vela, ked si nanho sama. pouc sa a uz to nikdy neurob. ani ho nebi po riti ani nic podobne, pracuj na sebe a na svojom sebaovladani. a dopraj si v ramci moznosti aspon 5-10 min denne pre seba ako psychohygienu. tu ti len nalozia, neviem, ci ti tato debata pomoze, alebo ta este viac zdepta.
(pre ostatne, nie, nikdy som syna neuhryzla, ale stalo sa mi, ze som ho napr. silnejsie schmatla a tiez som mala potom vycitky.)
@deedol ďakujem 🙏
peknú blbosť si spravila... teda ak si nevymýšľaš, lebo normálna matka takéto niečo nespraví ...
kúp si aspoň niečo na ukľudnenie v lekárni.
peknú blbosť si spravila... teda ak si nevymýšľaš, lebo normálna matka takéto niečo nespraví ...
kúp si aspoň niečo na ukľudnenie v lekárni.
@deti95060810 áno máš úplnú pravdu, potrebujem nejaké sedenia, priznávam si to ,po dnešku to potrebujem toto nebolo normálne čo som urobila až som sa sama zľakla že čo to je vo mne
pokial si mu nevykusla lice tak uz neries, ukazala si hranice ako zviera, moze byt, ze si zapamata a nebude uz cirkusovat, zase neosalis sa z toho, klud, deti vedia cloveka niekedy pekne vytocit, ale povedz samej sebe, ze uz to neurobis, na druhej strane dat po zadku bitka je to iste, nabuduce na nho radsej nakric
To si ho akoze kusla tak velmi ze tsm ma ranu alebo modrinu? 🤦🏻♀️
Nabudúce kusni do vankúša, ja som to neraz urobila 😃
To si ho akoze kusla tak velmi ze tsm ma ranu alebo modrinu? 🤦🏻♀️
@vanilkovazmrzka nie preboha
Myslíte si že tak malé dieťa si to bude pamätať? Bude sa má báť? :(
nebude sa ta bat, ale zapamata si, ze nema co cirkusovat - mozno, lebo si to spoji s bolestou
Nie si psychopat. Si totálne preťažená. Nerieš to kusnutie, ale to, čo ťa do toho stavu dostalo. Mozog sa pri obrovskom strese môže prepnúť do "zvieracieho režimu“. Logické myslenie sa vtedy vypne a fungujú len pudy. V prvom rade sa musíš dať do kľudu. Požiadaj niekoho o pomoc.
nebude sa ta bat, ale zapamata si, ze nema co cirkusovat - mozno, lebo si to spoji s bolestou
@zobaka chlapec ma rok.
Tak potom co tu riesis?
Nie si psychopat. Si totálne preťažená. Nerieš to kusnutie, ale to, čo ťa do toho stavu dostalo. Mozog sa pri obrovskom strese môže prepnúť do "zvieracieho režimu“. Logické myslenie sa vtedy vypne a fungujú len pudy. V prvom rade sa musíš dať do kľudu. Požiadaj niekoho o pomoc.
@mamamasama áno,po dnešku som s plačom napísala máme že musí prísť
Tak potom co tu riesis?
@vanilkovazmrzka že som totálne zlyhala ako matka a zachovala sa ako zviera
Kusla? Normálne zubami? Čo si zviera? Neviem si to ani predstaviť. Keby udrela, nepoviem, tiež mi už ruka vystrelila občas. A v živote si hlások nezvýšila hej? Tak to neverím asi tej téme ani. Ak je to pravda potrebuješ asi pomoc, od rodiny, kamarátky, lekárov...
@svokrinjazykmonika Nevidím rozdiel medzi kusnutím a bitkou. Je vtipné,ze ty ano. Za mna je to rovnake zlyhanie a vypnutie rozumu.
@zobaka ďakujem 🙏
Aha dobre no
Asi to nebolo len kvôli cirkusu pred spánkom, že? asi sa toho nazbieralo o čosi viac, keď si sa neovládla a takto nevhodne zareagovala.. máš kamarátku? sestru? mamu? potrebuješ trošku vypnúť, zmeniť vzduch, s niekým sa aspoň porozprávať, keď ťa takto vytočí ročné dieťa....
autorka, pozri na ig vedoma_vychova, jedna z tem, ktore riesi (ma k tomu tusim webinar) je presne toto nase rodicovske sebaovladanie, co sa vtedy v nas deje, ako to zastavit, ako si pomoct... inak pre mna je tiez uplne rovnake zlyhanie toto tvoje uhryznutie a napr. bitka alebo facka. samozrejme treba to podchytit, aby sa to neopakovalo, aby si mu neublizila viac. inak pamatat vedome si to nebude, podvedome neviem (a nevie to nikto). nabuduce ked budes mat nervy, tak ho radsej zabezpec (napr. daj ho do postielky, do ohradky, na ine bezpecne miesto) a na minutku-dve sa vzdial. je to lepsie ako riesit veci fyzicky. a hadam pomoze aj mamina, ked pride 🙂
Naposledy moja pubertáčka dostala dve vzduchom chladené. Týždeň sme potrebovali na spracovanie. Hold, občas je toho na nás cez hlavu. Nič sa neje také horúce ako sa navarí a ak je možnosť, treba dieťatko niekomu aspoň na hodinu zveriť na stráženie na všetko sa vyprdnuť, uvariť si kávu a vyložiť nohy.
Boze klud no stalo sa
Nemusis to vesat na nos cudzim ludom.
Si vyhorena
Do buducna sa kontroluj
Ahoj,kúp si magnézium
Dokáže stiahnuť napätie, uživaj ale pravidelne.
Ty si riadna levica

Tak toto som ešte nepočula 😀😀