icon

Pomáha hyperbarická komora pri mentálnej zaostalosti dieťaťa?

vivi291018
2. nov 2025

Zdravím, mám dcéru 7 ročnú a ma mentálnu zaostalost ktorá hranici so stredne ťažkou mentalnou zaostalostou je rozumovo niekde na dvoch rokoch, ďalej ma aj sluchovo postihnutie tzv.percepcnu stratu sluchu tiez na strednej ťažkej úrovni a rada by som vedela, keďže som veľa čítala o hyperbarickej komore, ze pomáha takýmto deťom, viem ze ten sluch to nenapravi ale po mentalnej stránke to môže pomôcť? Keďže mi vôbec nerozpráva, a ma poruchu pozornosti Adhd. Nechcem sa do toho veľmi púšťať lebo je to aj finančne náročné ale ak je aj ked mala nádej na to aby jej to aspoň trosku pomohlo. Ma s tým nejaká mamička skúsenosti? Dakujem

pribinak
2. nov 2025

Kto vám to odporučil?

kacena4
2. nov 2025

moj nazor, nie nema to vyznam, MR je poskodenie mozgu a ak by hyperbaricka komora pomohla pri poskodeniach tak by to nebolo tolko postihnutych ludi. najma ak je v 7r na mentalnej urovni 2 rokoch. ono je pekne citat co to vsetko "lieci" ale ak je nieco nezvratne poskodene velmi tazko to napravit. drzim palceky v zivote

vivi291018
autor
2. nov 2025
@pribinak

Kto vám to odporučil?

@pribinak v postate nikto z odborných len obyčajný ľudia

pribinak
2. nov 2025
@vivi291018

@pribinak v postate nikto z odborných len obyčajný ľudia

@vivi291018 aha….ja že nejaký lekár alebo terapeut

anonym_edf0ff
2. nov 2025

Ee, nieje to vedecky dokázané
jedine trening mozgu

martinmmartin
2. nov 2025

Tu sa miesaju rozne veci a myslim ze viem odkial vietor fuka-

Mentalne diagnozy mozu naozaj vzniknut po nedostatku kyslika pri porode (omotane snury, plodova voda v plucach atd....)
Ak sa dostane do hyp komory taketo dieta hned alebo do velmi kratkeho casu tak sa poskodenie da zvratit (tak isto ako ked sa clovek nadycha CO a stihnu ho zobrat do nemocnice)

V tomto bode sa ale konci realita a zicinaju neodborne kecy....Cize komora by mohla zvratit urcite postihnutia nie vsetky a iba ked by bola po ruke pocas porodu