Pomáha žltý Trifed pri suchom kašli u detí?
Je na suchy kasel?ked nema sople uz len kasle mozem nasadit.
Mali vase decka neziaduce ucinky?ked citam o nom nieje mi vsetko jedno
Nie je na suchý kašeľ je na uvoľnenie dutín, skôr na sennú nádchu, prechladnutie,alergickú nádchu
Na suchý kasel nasad radšej tussin,paxeladine alebo robitusin
@hipuska predpisala mu ano,ale pred 3 dnami a teraz ma zmiesany kasel ,nic nezabera ,ani paxeladine ospevovany
@123miaa123
Ak je zmiešaný kašeľ treba podporiť vykašliavanie napr. Solmucol, bromhexin...keď už nebude mať čo vykašľavať a bude ho stále dráždiť na kašeľ tak niečo na zastavenie napr. už spomínaný ospevovaný paxeladine alebo tussin🙂 (treba len použiť v správny čas správny sirup )...a žltý trifed nie je ani na vlhký ani na suchý ani na zmiešaný kašeľ
@123miaa123 a na aky
Ja som kedysi dávno čítala tu na MK hrozne scenáre, čo urobil ten žltý trifted s deťmi. Zapísala som si ho do poznámok, že ten synovi v živote nedám. Vtedy mal asi 2m🙈
Teraz, o dva roky neskôr, bol chorý, mal hrozný kasel, nič nepomáhalo, až mu doktorka predpísala žltý trifted. A vtedy som si povedala, že ja som ten názov niekde počula. Samozrejme som začala googlit a spomenula som si, no aj tak som mu ho dala lebo jeho doktorke 100% dôverujem, je to odborníčka, a ja nie som zdravotník. Do troch dní syn prestal kašľať, nemal žiadne vedľajšie účinky, nebol ospalý, nebol agresívny, jedine co ten sirup urobil bolo to, že pomohol. Čiže ja by som sa toho triftedu nebála, ak ho dr odporučila.
@lucia13022023 hej ale na suchy kasel,on ma zmiesany a bez soplov
Ved si sa pýtala, či je na suchý kašeľ a aké mali naše deti vedľajšie príznaky. Syn mal otrasný suchý kašeľ, trifted pomohol. Je jasne ze zo suchého kašľa sa stane následne vlhký a začne vykašlievat.
Ten zlty Trifed je skor naozaj na prejavy alergickych reakcii, na odpuchnutie sliznic, stiahnutie ciev, blokuje ucinky histaminu. Ono toto vsetko v konecnom dosledku moze zastavit ten drazdivy kasel, napriklad aj ten astmaticky, alergicky. A asi aj ten z choroby, ak je drazdivy, lebo za tym je tiez histamin. Ale ja by som to dietatu nedala primarne na kasel.
Nasi mali ten zeleny, ti starsi, ale davala som ho len do 17.
Ak nezabera Paxeladine, ani mne nezaberal veru, tak skus davat na noc Tussin, nebolo to idealne, ale kaslali naozaj menej a ked zaspali, tak uz takmer vobec a cez den podavaj nieco na riedenie hlienov.
Ja osobne napriklad nemozem ani cez den vykasliavacky, lebo ma ide rozdrapit a pridem o hlas z toho, neda sa mi jest, rozpravat, hroza. Takze ani Stoptussin. Ked som si nedavala nic, bolo to lepsie.
Ale nasim detom dobre zabera Solmucol cez den a dcera mava taky drazdivy prieduskovy, k veceru, ona asi bude mat nabeh aj na astmu, tak jej musim davat na noc ten Tussin. A este chcem Pleumolysin kupit, ak by Tussin nezaberal.
@123miaa123 ono tym, ze blokuje histamin, a pri chorobe mas prekrvene a opuchnute sliznice, nielen nosa, ale aj hrdla, tak moze nepriamo utlmit aj kasel. Ale primarne kasel by som ho nedavala, ked mozem pouzit nieco ine.
@nevenka jasne beriem blokuje histamin ale to aj obyčajný fenistil a nemusí sa k tomu hneď dávať aj pseudoefedrin ktorý teda skôr uvoľňuje upchatý nos, antihistaminikum je v tomto prípravku triprolidin...ale autorka sa pýta najprv na suchý kašeľ a potom tu píše o zmiešanom ..takže vychádzam z toho, že toto na zmiešaný kašeľ určite nepomôže ak už tak zelený trifed 🙂
Ved uvidis, nie kazde dieta zle reaguje... U nas zla.reakcia aj na zlty, aj na zeleny. Kazde dieta malo iny. Obe deti boli tak nervne, zlostne ako nikdy.
@123miaa123 to hej, ale nemoze ho dat zas na noc. Ja som sa dlho Trifedu branila, ale tym starsim detom som teraz dala, ale ten zeleny mali. Malickym - to by som bola opatrna, jasne, ze Fenistil je tiez moznost. I ked aj ten nie je tak super, ja uz by som radsej mozno Aerius, len doktorke nemozem povedat, predpiste mi to a to...🙃.
Ale moze kludne podavat co ja viem, daky Stoptussin cez den, ked ma zmiesany kasel a Tussin na noc, pripadne to poistit tym Fenistilom, ale uz by som ani ten asi nedavala. Uz teraz mam nervy, ked malej 2 rocnej ho davam, lebo sa skriabe do krvi, co ma atopicku kozu a nie a nie to dopremastovat, nech ju to nesvrbi.

Môj mal. Brutálne sa vysypal po celom tele, bol apaticky a ospaly. On je na predpis, dala.vam ho lekárka? Prečo vlastne chces siahnuť práve po nom?