icon

Pomalé hojenie pupku u 8-dňového bábätka

gaba029
12. sep 2025

Ahojte, boli sme už aj u lekára dal nam masticku na okolie a spiritusom čistíme vnútro. Pupok stále nie je suchý, vyzerá takto. Máte niektorá s tým skúsenosť, zahojilo sa to alebo trebalo ísť na nejaký zákrok ešte, alebo lieky?

Pomalé hojenie pupku u 8-dňového bábätkaPomalé hojenie pupku u 8-dňového bábätka
tanyan
12. sep 2025

Ten "špiritus" je veľmi agresívny. Pamätám, že keď našej na kontrole sestrička dala toto, tak sme sa vrátili v hojení o pár dní. Používala som Dettol a Dermochlorophyl gél a zahojilo sa to pekne.

deti95060810
12. sep 2025

mali sme s tým tiež menšie problémy. po čase sa to dalo do kopy. - daj tomu čas

kitycat
12. sep 2025

@gaba029 no hlavne ten pahylcek odpadava aj 2 tyzdne takze po 8 dnoch sa ani nedovim, ze to takto vyzera. Vy ste to nejak nasilu dali prec?

Ja som pouzivala Octenisept tak nejak na cisteniw

gaba029
autor
12. sep 2025
@kitycat

@gaba029 no hlavne ten pahylcek odpadava aj 2 tyzdne takze po 8 dnoch sa ani nedovim, ze to takto vyzera. Vy ste to nejak nasilu dali prec?

Ja som pouzivala Octenisept tak nejak na cisteniw

@kitycat v nemocnici to dali preč na 4 deň 🤦

anavixy
12. sep 2025
@gaba029

@gaba029 v niektorych porodniciach sa to este stale zrezava…
Za mna je to ok, chce to cas. Cisti bud liehom, alebo niecim menej agresivnym ako je nestipava dezinfekcia na rany - napr dettol alebo hocico tomu podobne. Standardne pupcek odpadava za 7-14dni.

pribinak
12. sep 2025
@gaba029

@gaba029 ale veď to vôbec nemá škaredé. Nirmalne sa mu to hojí.

gaba029
autor
12. sep 2025
@pribinak

@gaba029 ale veď to vôbec nemá škaredé. Nirmalne sa mu to hojí.

@pribinak a to žlté vo vnútri a okolie červené, má to byť také? 😶

pribinak
12. sep 2025
@gaba029

@gaba029 však to ešte nie je úplne vyhojene. Už tu niekto spomínal že skús napr Dettol

anavixy
12. sep 2025
@gaba029

@gaba029 áno, to žlté je ešte tkanivo pupka, červené je normálne, nie je to začervenané ako pri zápale, takto to bežne vyzerá. Jedine ak by pupok hnisal, zapáchal, okolie až na brušku by bolo červené, tak by to nebolo ok.

weleda123
12. sep 2025

Mojej malej odpadol sám na 17ty deň až. Extrémne dlho. A potom sa tiež rovnako dlho hojil. Natierali sme betadynom (dr kázala). Takže treba tomu dať určite ešte čas.

gaba029
autor
12. sep 2025
@anavixy

@gaba029 áno, to žlté je ešte tkanivo pupka, červené je normálne, nie je to začervenané ako pri zápale, takto to bežne vyzerá. Jedine ak by pupok hnisal, zapáchal, okolie až na brušku by bolo červené, tak by to nebolo ok.

@anavixy ďakujem ❤️verím že to bude mať ok 🙂

gaba029
autor
12. sep 2025
@weleda123

Mojej malej odpadol sám na 17ty deň až. Extrémne dlho. A potom sa tiež rovnako dlho hojil. Natierali sme betadynom (dr kázala). Takže treba tomu dať určite ešte čas.

@weleda123 ďakujem ❤️

anonym_bc7168
12. sep 2025

Ako dr. Vam hovorim, ze je to tak v poriadku 🙂 a na 8my den dokonca aj velmi pekne. Kludne ten spiritus pouzivajte dalej a nezakryvajte plienkou nech to dycha 🙂

gaba029
autor
12. sep 2025
@anonym_bc7168

Ako dr. Vam hovorim, ze je to tak v poriadku 🙂 a na 8my den dokonca aj velmi pekne. Kludne ten spiritus pouzivajte dalej a nezakryvajte plienkou nech to dycha 🙂

@anonym_bc7168❤️