Pomoc s laryngitídou u detí. Sú antibiotiká potrebné?
Ahojte,co vam pomaha na laryngitidu u deti? Davaju sa ATB ? Dali nam Megamox duo Nam akokeby studeny vzduch a inhalacie este viac zhorsuju vtedy sa strasne rozkasle je to oki? Alebo neinhavovat radsej
Kalciovy sirup, 3x denne , tussin na spanie, pripadne fenistil na celkove upokojenie, pri zachvate kaslu, ked "piska" tak dychat chladny vzduch pri okne (dieta teplo oblecene) alebo pri otvorenej chladnicke , ten studeny vzduch roztahuje dychacie cesty .
Kalciovy sirup, 3x denne , tussin na spanie, pripadne fenistil na celkove upokojenie, pri zachvate kaslu, ked "piska" tak dychat chladny vzduch pri okne (dieta teplo oblecene) alebo pri otvorenej chladnicke , ten studeny vzduch roztahuje dychacie cesty .
@anonym_6a4e2a ale nam akokeby studeny vzduch zhorsoval ,skusala som otvorenu mraznicku ale dlho nevydrzi ,aj vincentku inhalovat no vtedy sa este vuac rozkasle a fenistil davame
@anonym_6a4e2a ale ju uz z toho kasla boli hlava a vsetko,tiez ma teploty
ak jej to zhorsuje studeny vzduch tak to nebude laryngitida, nanu ma studeny vzduch opacny efekt. nieco na riedenie hlienu berie?
ak jej to zhorsuje studeny vzduch tak to nebude laryngitida, nanu ma studeny vzduch opacny efekt. nieco na riedenie hlienu berie?
@amonet sinocod sirup este berie, tie ATB som este nezacala davat ,neviem ci dat ci jej vobec zaberu
@anonym_6a4e2a ale ju uz z toho kasla boli hlava a vsetko,tiez ma teploty
@anonym_autor na teploty brufen, a aky ma kasel ? Vykasiava alebo len suchy drazdivy? Maly maval larryngitidu casto ...ale nikdy mi nevraveli inhalovat. Nam vzdy zabral kalciovy ...ten som davala hned ako som pocula prvy "hrncovy" kasel.
Pri inhalovani sa rozkasle a rozsopli každý to je normálne ale pri laryngitide je dôležitý vlhký vzduch. Tam to pomáha rýchlo prejsť larynditidou. Laryngitida nie je bakteriálny zápal takže antibiotiká sú úplne zbytočne a vytvaras dieťaťu len rezistenciu. Už sa hovorí že 2050 nebudemu účinné antibiotiká pre časté užívanie 🤷 laryngitidu má syn cca 4-5 razy do roka a stále nám pomôže chladiť čo najviac izbu, celé dni máme pustený zvlhčovač vzduchu (difuzer) a dávam piť chladnú vodu a inhaluje aspoň 2 razy denne vincentku alebo aj ambrobene neskôr.
@anonym_autor na teploty brufen, a aky ma kasel ? Vykasiava alebo len suchy drazdivy? Maly maval larryngitidu casto ...ale nikdy mi nevraveli inhalovat. Nam vzdy zabral kalciovy ...ten som davala hned ako som pocula prvy "hrncovy" kasel.
@anonym_6a4e2a len suchy drazdivy
Pri inhalovani sa rozkasle a rozsopli každý to je normálne ale pri laryngitide je dôležitý vlhký vzduch. Tam to pomáha rýchlo prejsť larynditidou. Laryngitida nie je bakteriálny zápal takže antibiotiká sú úplne zbytočne a vytvaras dieťaťu len rezistenciu. Už sa hovorí že 2050 nebudemu účinné antibiotiká pre časté užívanie 🤷 laryngitidu má syn cca 4-5 razy do roka a stále nám pomôže chladiť čo najviac izbu, celé dni máme pustený zvlhčovač vzduchu (difuzer) a dávam piť chladnú vodu a inhaluje aspoň 2 razy denne vincentku alebo aj ambrobene neskôr.
@mullerova46 len ked u nas aj tie hrozne teploty su este
@mullerova46 len ked u nas aj tie hrozne teploty su este
@anonym_autor A kedy sa rozhodnes nasadit tie antibiotika, ked uz boli odporucene? Ked budu febrilne krce? Ci?
Syn mal teraz laryngitidu, mal aj antibiotika, teplotu len 2 dni, este aj obidve usi zapalene, tak aj do ucha, ale celkom rychlo mu to preslo, este ma trosku sopel aj odkasle, ale po tyzdni uz je to celkom v pohode

@anonym_autor ked povedali inhalovat?