Je dostupná pomôcka na dusenie aj u nás?
Ahojte. Videla som to na niektorých videách zo zahraničia, takú pomôcku ktorá sa priloží dusiacemu na ústa a podtlakom pomôže uvoľniť zaseknutý predmet alebo sústo. Neviem ani pod akým názvom by som to vygooglila. Predáva sa u nás niečo také? Máte to doma alebo viete kde to kúpiť? Ďakujem.
Vyggoglis to pod nazvom Lifevac.
Objednas to normálne za doláre alebo majú aj eú stránku.
@doriiis Ďakujem 🙂
@haggard_222 mrkni na ig dvorak155, prispevek z 29.10.2022, vysvetluje proc to nefunguje 🙂
@haggard_222 nauc sa Heimlichov manever, ten je na uvolnenie dychacich ciest ucinnejsi a mal by ho ovladat kazdy
https://lekar.sk/clanok/heimlichov-manever
Pri astmatickom alebo panickom zachvate je ucinnejsie dychanie do vrecuska
@bluemoon24 ...a potom sú tu desiatky výpovedi,svedectiev a záznamov,kde práve tento prostriedok zachránil život.Dokonca som videla aj záznam,kde človek Lifevacom zachránil sám seba.
@viestta ...lenže netreba zabúdať nato,že Heimlichov hmat nie je vždy možný a tak isto ako masáž srdca ho nedokáže poskytnúť každý.
@bluemoon24 ďakujem, minule som to u neho na profile hľadala a nevedela som to nájsť
@doriiis Dýchacie cesty sa uvoľnujú aj záklonom hlavy, pozdvihnutím brady a aj Heimlichov manever na to slúži.
To len pre info.
Ahojte, ja som čítala, že takéto pomôcky môžu byť skôr na škodu. Kočka, čo učí prvú pomoc, o tom dávnejšie písala

@haggard_222 myslim ze je to hlavne pre astmatikov ked maju záchvat. Ale určite to mozes použiť aj ty. Videla som to aj u nas