Pomôcka na správne držanie tela pre dcéru, ktorá má skoliózu
Ahojte, dcéra má skoliozu, lekár jej nedal ortézu, je preto vhodné nosiť aspoň niečo takého? Pretože chodí strašne zhrbená...Myslím ci jej to dáko neuškodí keď lekár nedal

@0silvia0 15, boli sme na rehabilitáciach cvičí ale keď v škole sedí 6 hodín tak to tie posledne hodiny flaka to držanie tela
V škole by to aj tak dala dole, potrebuje posilniť svaly aby ju tak držali samé.
Boli ste na rehabilitacii je jedna vec, ale druha vec je, ci aj denne cvici. Podla mna by to v skole aj tak nenosila.
Skusali ste aj sm-system?
Mala som to. Nic moc, po case som sa dokazala zhrbit aj a tou vecickou
a co ortoped? mal soravit rtg a zistit zakrivenie a ak je dost velke dava sa korzet insk podobna bandaz je na mieru cez poistovnu toto je o nicom
Musi zacat cvicit, co sa tyka skoliozy kontroloval aj dlzku noh? Moja ma jednu kratsiu a ako nosi speci vlozky skolioza zastala. Pomohli aj kupele. Ma specialnu stolicku ako fitlopta. A co sa tyka cvicenia jedine , ktore pomahaju su SM cviky. Treba sa naucit s fyzioterapeutom. Cim skor tym lepsie.
Pocula som ze svaly pri tomto zoslabuju a problem to neriesi zaklad je cvicenie
@kacena4 rtg bolo, zakrivenie nebolo až tak veľké
@palculienka40 cvičí, fyzioterapeut by bol určite dobré riešenie no niesme na tom finančne tak dobre že by sme si ho mohli dovoliť, pozerala som ceny u nás v meste, 30€ vstupné vyšetrenie, 25 potom každý tréning, koľko tréningov je potrebné absolvovať??
Zalezi ako rychlo by sa naucilq cviky zqcina sq postupne, robiq cviky na mieru tam kde som bola ja a ja mam 5 cvikov zatial a bola som 5 krat ale v tyzdennom bloku inac sa chodi asi raz dva krat di mesiaca zalezi na dohode, lebo cviky sa musia cvicit sprave a ine mi nepimaha vyskusala som vsetko, len musi byt dobry terapeut.
Ale vylucili kratsiu nohu?
@palculienka40 nevylúčili na nabudúcej kontrole poviem nech skontroluje
Mne na to prisli az v dospelosti krd uz chrbat aj kolena nanic. U mojho podchytene od malicka a skolioza zastavena. Len cvicit sa nechce.
Určite odporúčam ortopédiu a odtial pošlu na rehabilitácie,tie sú potom zdarma,tiež som chodila,mala som aj rôzne tieto pomôcky,ale vedela som sa zohnúť aj cez ne,najlepšie je cvičiť
@krisstinkaa na ziadnej necvicia sm system
@palculienka40 neviem čo sa cvičí,ale mne rehabilitácie veľmi pomohli ,už len keby sa mi chcelo aj doma tak,ako som makala tam pod dohľadom 🙃
@krisstinkaa mne rehabky vobec nepomohli
@palculienka40 tak ja som chodila 2x,prvýkrát o ničom,druhýkrát som chodila inde a 2 mesiace a cvičila som tak,že celý čas som bola pod dohľadom,keď som niečo robila zle,cvičili so mnou dovtedy,kym som to nevedela na 100% ,takže prístup úžasny ,extrémne svalovky som mávala po cvičeniach a aj super zlepšenie,skoliozu som mala takú,že mi hrozil korzet
@krisstinkaa no davaju tak cvicenie 5x a dost a to je malo
@palculienka40 ja som cez poistovnu mala rehabilitacie 10x. A po niekolkych mesiacoch (treba zistit) mas narok ich zopakovat.
Skus ine rehabilitacne stredisko.
Ja som momentalne v kupeloch a cvicim tu denne sm system.
Autorka, ak sa vam neda platit fyzioterapeut, skus ist cez ortopeda alebo najdi skupinove cvicenie. Vacsinou tam byva cca 5 ludi a aj suma za skupinove cvicenie je mensia.
Skontrolovať nohy, či nemá jednu kratšiu a cvičiť. Tieto srágoriny na držanie tela sú somarina. Dcéra potrebuje SVALY! A najlepšia cesta je dobrý fyzioteapeut. Ja malm za sebou rok a pol veľmi intenzívnej rehabky, ale k fyziovi stále chodím raz za mesiac. Ja som mala veľké problémy s chrbticou, ale tiež som bola zhrbená. No pointa. Mňa učil dýchať, stabilizovať trup a posilňovať hlboký stabilizačný systém a medzilopatkové svaly sme veľa cvičili. Ale základ je to brucho! Toto spôsobilo, že chodím vystretá ako pravítko. Keď sa zhrbím, je mi to nepríjemné. Mne sa chrbát sám vystiera, normálne cítim prácu svalov pri tom. Ja však cvičím doma veľa, stále pracujem na posilňovaní core a to potrebuje tvoja dcéra.
@palculienka40 aku prosim vás špeciálnu stoličku ako fit lopta?syn 14 ročný ma problem s držaním tela,neviem si s nim poradiť.cvicit nechce,odmieta
@januska12323 ja som ako dieta nosila takyto namieru sity a praveze v skole mi to kazali nosit. Samozrejme,ze aj cvicit sa musi,ale tuto pomocku musis nosit vacsinu dna. Ona ta uci navyknut si na spravne drzanie.
@misienka123 my mame vertebro stolicku stala cca 500 eur fakt uz neviem. Nrda sa zaertovat teda je pohybliva stale
@misienka123 ale aj tak tteba cvicit a do 20 rokov sa da chrbat upravit cvicenim potom kostra stvrne to povedal fyzioterapeut
@misienka123 skus ho poslat do kupelov deti maju Ackove poukazy tam ho naucia cvicit
@palculienka40 cez poisťovňu?.skusim sa opýtať,ale to sa asi dlho čaká,predpokladam..ja už som zufala,nechce cvičiť,ani rozprávať na tú tému..ma napominací pás,ale to nemá efekt žiadny, čo badám..
@misienka123 kupele cez poistovnu. Odporucanie pise ortoped alebo neurolog a vypisuje detskar. To nema takto vyznam. Treba ho zobrat k fyzioteraoutovi nech mu to vysvetli. Kamoskin syn ma uz nabeh na hrb. Zakriveie cca 25 stupnov dopredu. Ked dosiahne 20 mu to zostane a urobi sa mu hrb. Ukazte mu fotky na nete. Operacie su uz drasticke. Voperuvaju tyc a to sa uz nezohne.mozno ho treba vystrasit. A stolicku sme si kupovali. Co sa tyka kupelov niekedy to ide rychlo. A je tam aj skola ak by siel cez skolu.

Dcera ma kolko rokov? Radsej k fyzioterapeutovi nacvicit spravne cviky.