Pomočovanie 12-ročnej
Ahojte mam 12, som z Bardejova. Niekedy keď sa smejem, sa jednoducho počúram alebo si cvrknem. Je to nepríjemná situácia, rodiča o tom nevedia. Teda vedia ze si niekedy cvrknem, ale nie po každé to vedia. Co s tým? Keď na záchode cikam, tak viem v pohode prestat čurat a zase začať. Moč v tedy udržím. Nejaké rady co robiť? Ďakujem
Treba ist s mamou k lekarovi
@snehulak77 moč mam v pohode. Ak myslite tak ze vzorka odobratá
@lalalala98753 takže lekár ho kontroloval? V každom prípade, treba mu objasniť problém a nech ta nasmeruje. Ženy s inkontinenciou rieši gyneko-urolog. Takže u teba detský. Zhodnotí co a ako. Ale môže to byť problém aj obličky, močový mechúr. Treba to prekontrolovať
@lalalala98753 moc môžeš mať v pohode ale môžeš mať iné problémy takže nehanbí sa pred mamou povedať ako sa veci majú a pýtať sa na nefrologiu, tam urobia viac vyšetrení. Ja som chodila s dcérou na nefrologiu, následne na fyziterapiu a problém sa odstranil
@lalalala98753 ahoj. Ja som mala presne to iste ako ty. Bolo mi vždy veľmi trápne keď sa mi to stalo pri kamaratkach (s ktorými som sa vždy veľa smiala). Hanbila som sa to povedat rodičom. Vedeli o tom len moje kamarátky dve (ktoré sú moje najlepšie kamarátky doteraz a to mam skoro 30 😉). Prešlo to samé časom asi okolo 13-14 roku. Riešila som to vložkami. Ak máš otázky kľudne napíš. Každopádne súhlasím s vyššie uvedenými názormi že najlepšie bude vyšetrenie nech sa to nepodceni.
@lalalala98753 toto,čo pises tu,povedz svojej mame.
Ozaj sme cudzí ľudia a toto je dosť dôležitá informácia pre rodičov,aby to vedeli riešiť.
@mimi408 a iba si si cvrkla alebo si sa aj pocikala niekedy?
@majkamia a prešlo to iba tak? Z dňa na deň?
@lalalala98753 aj pocikala samozrejme
Mrkni na kelegove cviky a plus normalne oznamit mame, ze mas problem, ktory musi riesit gynekolog/urolog - tak snad mas normalnu=rozumnu mamu.
@mimi408 okej veľmi ďakujem. Aspoň v tom nie som sama
@lalalala98753 zase damto veri ze to pise 12 rocne dievca?? 🤣🤣🤣🤣
@lalalala98753 sú to kegelove cviky, ja som to mala asi v tvojom veku a aj jedna moja dcéra tiež v 12, prešlo to samo, už sa nesťažuje, ale za vysetrenie nič nedáš
@miankass máš problém? Prečo by som to nemohla písať? 🥴
@danielle21 koľko mala rokov keď jej to preslo?
@lalalala98753 13-14,tak nejak
@lalalala98753 kdesi som citala,ze prerusovane curanie nieje dobre,,ok,ked potrebujes na vysetrenie stredny prud mocu ale nie to robit hocikedy len tak... tiez som za,aby to vedeli rodicia,nieje to hanba ale mozny zdravotny problem o ktorom nielenze maju pravo vediet ale aj musia vediet..zdrav.stav maloleteho musia rodicia poznat...
Mne sa zas pred rokom stalo ze som po chorobe (ocivdne covid19) dva mesiace neovladatelne pokasliavala a vzdy som si cvrkla a dost az tak ze som musela nosit nahradne gatky a pouzivala som slip vlozky..niekolkokrat denne ,, a to ma 35rokov,dve deti a zrazu toto,,,bolo mi doplacu,,uz sim zvazovala tiez navsetvu dr ked ma prestal trapit kasel a skoncil aj tento problem..odvtedy pokoj.
Zdover sa mame a popros ju o pomoc
@mimi408
A prestalo to iba tak ze ste sa prestali smiať? Alebo ako?
Pri cikani moc nezadrzuj! Je to viac na skodu. Najdi si cviky na posilnenie panvoveho dna. A zver sa mamke. Mozno bude treba lekara.
@lalalala98753 prestalo to ale ako to si nepamätám 🙂

@lalalala98753 ahoj. K doktorovi s močom. Ďalej ta nasmeruje. Bud nefrolog alebo detský gyneko-urolog.