Pomohli cvičenia na vpadnuté členky a ploché nohy?
Ahojte, je tu niekto, koho dieta malo vpadnute clenky a ploche nohy a podarilo sa vam to aspon ciastocne vyriesit? Teda napr. ze ste cvicili a po rokoch sa to aspon ako-tak zlepsilo ze to nie je take viditelne.
Pytam sa, lebo chcem pocut aspon nejaky pozitivny pribeh, ze to ide. Lebo vacsinou pocuvam, ze aj po rokoch snahy ziadny vysledok.
Moj takmer 5-rocny syn má vpadnute clenky a velmi ploche nohy. Zlepsenie je zatial len velmi malicke a iba na jednej nohe. Najviac ma trapia tie clenky, lebo to aj esteticky blbo vyzera a ked citim, ze citam, ze castokrat deyom nepomohlo noc, chyta ma z toho zufalstvo.
My nosime ortopedické obuv, cvicime na nohy aj na posilnenie celeho tela, mame sensorineural podlozky, no vsetko mozne...
moja ma 14r a bojujeme s tym od maleho malicka. ale teda za tych viac ako 10r sa to vyrazne zlepsilo no ona mala problem aj s rovnovahou napadala do predu a stale sa podkynala o nohy. zo zaciatku nosila vysoke ortotopanky na 4 lepky, teraz uz len nizke a uz nepada a chodi ok, dokonca mala aj 1 nohu kratsiu o 2cm aj to sa upravilo, no ortotopanky nosime stale vobec to neriesim uz len sledujeme chrbticu aby sa neskrivila a aby nemala nasledky z nestabilnej chodze kvoli noham, vobec neriesim esteticky vzhlad total kravina na trapenie sa. dolezte je aby netrpela chrbtica drzim palceky
Tu bude veľa názorov. Podľa mňa je dôležitá správna diagnostika. Málokedy je problém priamo v chodidle a ide z inakadiaľ ( kolená ,bedrové kĺby ,bruško...). Preto je dôležité cvičenie,ktoré ovplyvní najme miesto ,kde sa problém nachádza. Ďalej správna obuv. Detská noha sa formuje do cca 6-8r. Netreba ju dávať do ortopedickej tvrdej obuvy.
@kacena4 dakujem za skusenost. To padanie a nestabilita boli problem aj u nas, ale to sa nastastie zlepsilo okolo 4 rokov.
Od 2,5r s tym chodime k ortopedovi, dlho to bolo bez zmeny, zatiaľ jedine zlepsienie bolo okolo 4,5r - na lavej nohe sa ukazal malicky naznak klenby na podoskope.
Okrem toho nic moc, zostava len verit ze sa to aspon trosku upravi.
Tiez nosime vysoke sandalky a do topánok vlozky. Cvicime tak 3-4x tyzdenne aj ked mali by sme viac.
U nas takto bez zmeny, rehabilitacie sme rokmi vycerpali, operaciu ma naplanovanu na letne prazdniny, (spevnovanie clenkov srubom)
@livka_
Ou, to ma mrzi a zaroven drzim palce pri operacii.
Kolko ma rokov tvoje dieta?
O tych operaciach vela neviem, byvaju uspesne? Nebyvaju bolesti alebo nieco?
7. Samozrejme ze je to uspesne. Ziadny velky zakrok to nie je. Len liecba je extrem na nervy a cas.
@milka1988 dakujem
@nina004 Toro uz diagnostikovane mame. Barefoot sme nosili asi prve 2 roky a skoncili sme tak ako sme skoncili...
Pomohlo len cvičenie
Plus plávanie 1 x do týždňa a v lete denne doma v plaveckom bazéne.
Zo 4 najhoršej kategórie sme v 1 kategórii.
Už to len udržujeme
@pe_mi to je parada. A mali ste len ploche nohy ci aj clenky vpadnute? V akom veku sa to zlepsovalo asi najviac?
My sme boli stupen4 a teraz ma stupen3 na jednej nohe, druhy stale 4.
Obuv ste aku nosili? Ortopedické ci barefoot?
Obuv ortopedicku vysokú až do 4rocnika, myslím papuče tie škaredé.
Obuv ako takú obyčajnú a do nej každého polroka nové vložky od ortopéda
Barefoot nie, nič proti nim ale.mladšia nosi len barefoot.
Mal veľmi vpadnute členky, ono je to ale spojené s držaním tela,oslabenými brušnymi svalmi,preto sme začali s plávaním intenzívne.
Mával aj bolesti nôh, nechcelo sa mu cvičiť ,ale malo to význam .
Začali sme asi v 5ich rokoch so všetkým,ortopédov,cvičením ,vložkami a skončili sme minulý rok,keď bol štvrtak
@milka1988 toto som riesila pri dcere. Tiez detska dr mala podozrenie ze ploche nohy. Tak sme isli ma ortopediu. Tam dr povedala ze jej sa to nezda ze by ro malo byt zle. Ale poslala nas do vedlajsich dvere-tam bola protetika. A tam nam pan povedal aby chodila cim viac naboso. To mala cca 2-3roky. Ze minimalne kym pojde do skoly nech chodi naboso. Ze ziadne topanky ani papuce upravene na nohu. Ze to je az vtedy ked sa nohe neda pomoct-zrejme u starsich. Ale ze u dietata je zbytocne resp ja skodu ak sa noha formuje takto pasivne topankami.
A veru. Potom dr detska ze sa ho krasne upravilo aj tym ze dieta este rastie.
No teraz som spozornela u syna on ma vpadnute clenky. Hlavne na jednej nohe je to viditelne.
V rehabilitacnom centre Napreduj sa venuju plochym noham. Maju aj lekara a spolupracuju aj s ortopedom, ak je treba. Za nas super pomoc. My sme riesili ploche nohy s nimi- cvicenia, stielky na mieru a mali sme aj konzulatciu s lekarom
Moja ma "len" vpadnute clenky. Cvicila som s nou 3x denne pol a roka pod dozorom fyzio, dva cviky z vojtovky ked mala rok pol. Vyrazne sa jej to upravilo. Nie je to uplne ok, ale teda urcite nastalo zlepsenie - viditelne.
Teraz ma skoro 3,5 a clenky ma stale jemne vpadnute, no uz viem, ze musi posilovat brusne svaly aby sa to nezhorsovalo + vyberam jej barefoot s pevnou patou.
@banalu prosím vás aký model ste vybrali dieťaťu na leto, máme niečo podobne a som zufala neviem vybrať
Ak máš Instagram sleduj túto mamičku zaoberá sa vpadnutym členkom , teraz som si objednala od nej aj pomôcky na cvičenie a ona sama má dieťa s týmto problémom. Ortopedicku obuv vyhodiť
@milka1988 pridavam sa do tejto diskusie po dlhsom case a zaujali ma tieto cvicenia od “vnimave_koberceky”. Ako to prosim hodnotite po dlhsom case? Cvicite podla toho? Mate pocit, ze to po dlhsej dobe pomaha?

Moja ma "len" vpadnute clenky. Cvicila som s nou 3x denne pol a roka pod dozorom fyzio, dva cviky z vojtovky ked mala rok pol. Vyrazne sa jej to upravilo. Nie je to uplne ok, ale teda urcite nastalo zlepsenie - viditelne.
Teraz ma skoro 3,5 a clenky ma stale jemne vpadnute, no uz viem, ze musi posilovat brusne svaly aby sa to nezhorsovalo + vyberam jej barefoot s pevnou patou.