Pomôžte: Čo spôsobuje bolesť nôh u trojročného dieťaťa?
Ahojte. Moj troj rocny ma velmi nekludne noci, nemoze spat, ze ho boli nohy, dnes sa zobudil s velkym placom, chytal sa za ne,hlavne v okoli clenkov. Toto sa udialo druhy krat, cez den sa nestazoval. Krc nemal, nechcel na ne stupit... Niekto podobnu skusenost a co to bolo, co pomohlo, prosim?
@miriam11 z vit.D sa nespi?
@babulkomale ano,nejako (neviem presne nazvy casti mozgu😅) ovplyvnuje to centrum kde sa uvolnuje melatonin a naozaj moze ovplyvnovat kvalitu spanku
Rastie, treba dat nurofen od bolesti, ak by to bolo moc berie sa aj krv pre istotu.
Rastova bolest....dcera mala okolo 3 rokov a potom okolo 6 rokov....trvalo to dlhsie ale nie kazdu noc...niekedy raz za 2 tyzdne potom aj 3noci za sebou potom o mesiac tak rozne niekedy pomohol chladivy gel inokedy nurofen....potom to preslo...je to v obdobi ked najrychlejsie rastu ja si to tiez ako dieta pamatam ze ma tak v noci nohy boleli...
Môj syn má 6rokov a máme to už skoro 3 roky. Dávala som nurofen, tiež som myslela hneď na rast kostí. Niekedy to bolo 2x do týždňa, niekedy 3 týždne nič. V rámci prevencie mu brávala pediatrička krv a keďže tam nič nevybehlo, rástol a priberal, nechali sme to tak. Minulý rok ale už mal také večeri, že sa nedal utíšiť, nurofen nezaberal, tak sme išli k doktorke. Zobrala mu krv, skontrolovala vit.D a vápnik a ešte nejaké veci a všetko jej vyšlo v norme. Vitamín D dávam každý deň rybí olej. Poslala nás na ortopédiu, tam mu urobili ultrazvuk, všetko ok, bol na RTG, tiež všetko ok. Dostal ortopedické vložky do topánok na mieru a odvtedy máme pokoj. Neviem, či je to len náhoda, ale už 2 mesiace nič. Ale nosí poctivo tie vložky vonku a doma má papuče Rak.
@brankovamama zaujimave. Nas nosi ortopedicku obuv, ma ploche nohy ale zeby az teraz sa to objavilo, ved uz kolko chodi... On ma ortopedicke od dvoch rokov. Vas mal dovtedy dobre nohy, ked mu do 6tich nik nedal ortopedicke? Tak, budeme skusat....
Nie, nosil aj predtým ortopedické, ale.bolo to kvôli tomu, že síce nemal ploché nohy, ale mal nábeh. A bolo to v lete, kde sme striedali sandále a otvorenou špičkou, zatvorenou, kroksy, botasky. Nenosil stale tie vložky. Tieto ďalšie už nosí stále, dávam na to pozor.
Ak máš pochybnosti, treba ho dať vyšetriť. 100 deti má rastové bolesti a 1 môže mať niečo iné.
Keď to spomenies doktorke, nerieši to?
U nas obe deti bolest noh z rychleho rastu. Ja si tiez pamatam ze som ako mala mavala silne bolesti noh aj ruk, velmi rychlo som rastla. Moje deti mali/maju to iste. Ale je to velmi individualne v kazdej rodine.

Pravdepodobne rastie. Porad sa s dr. o užívaní liekov proti bolesti - Nurofen, Paralen.