icon

Pomôžu probiotiká pri ekzéme u bábätka?

pato88
28. feb 2025

Ahojte, myslite, ze probiotika mozu pomoct s ekzemom? Minule som videla taky prispevok na IG, ze je to z nezdraveho prostredia v crevach alebo nieco take tak splietala. Maly ma 5m a je kojeny a z prikrmov mal este len zeleninu. Spravilo sa mu to a ani to memizne ani nerastie, neviem ci je to z jedla alebo dokonca z niecoho, co som ja zjedla, ale my sa trapime uz od jeho 3 tyzdnov s krvou v kake, takze ja uz mam tak zabehnuty a odsledovany moj jedalnicek, ze si nemyslim, ze by mu zrazu zacalo nieco vadit z toho mojho jedla. Takze myslite, ze ak by som zacala ja brat probiotika alebo rovno dala jemu mohlo by to s tym pomoct? Dakujem

nikoleta999
28. feb 2025

Ak ma vyrážky a aj krv v stolici, odporúčila by som sa zamerať na ABKM môj syn mal presne toto isté a dokonca bol strašne uplakané babätko ... Akonáhle začal ochutnávať mliečne, vyrážky sa začali zhoršovať na pohotovosti ma odbili, že je to infekčné a ani sa ho dr. nedotkla a kukala na moje dieťa z jedného metra. Napísala kortikoidy a hneď z lekárne som ich hodila do koša 🙂)) Začala som mu vybavovať vyšetrenia na ABKM a hľa dieťa nemôže mliečne ... Vyrážky samozrejme zmizli 🙂

pato88
autor
28. feb 2025

@nikoleta999 ano aj nas ma podozrenie na ABKM, ideme este v maji na krv a dalsiu konzulatciu ohladom zavadzania mliecneho, ja som nejedla nic mliecne alebo nieco, co ma mlieko alebo mliecnu bielkovinu uz skoro 5 mesiacov kvoli tomu. Nebude to teraz z mlieka. Nas je zase uplne vysmiaty, ziadne bolesti bruska nezvykne mat.

anavixy
Autor odpoveď zmazal
anavixy
28. feb 2025

Ak budu dobre zvolene (teda nie biogaia alebo nejaky probiomaxik), tak ano, mozu zmiernit prejavy, urcite nevyliecia, ale zlepsit mozu. Pokazit tym nic nepokazis kazdopadne. Pozri tu kedy ake probioticke kmene, pripadne aj komentare.
https://www.instagram.com/share/_r1HCIlV0

simona92101
28. feb 2025

@pato88 obe dcerky od narodenia krv v stolici,no nikdy z testov ABKM potvrdena nebola,no napriek tomu deti reagovali nakoniec na alergo potvrdena alergia aj na vajcia,soju (pozor je skoro vsade),kakao (dcere zacal ekzem v skolke),a hovadzie maso.pozor na skrizene alergie.nemyslim si,ze sa probiotikami zbavis ekzemov,ale mozes dopomoct spravnemu fukgovaniu creva.len orosim ta nedavaj ziadne biogaia a ine marketingove sr💩cky. My mame Infant Dophilus.

sono2
28. feb 2025

@pato88 nemyslím, skôr myslím, že ma nejakú intoleranciu alebo alergiu. Treba zistiť príčinu

pato88
autor
28. feb 2025

@simona92101 u nas tiez, kym sa prislo na to, ze iba mlieko vadi, som nejedla dva mesiace sojove, ovsene, vajcia, ryzu, kakao… a postupne nasadzovala do jedalnicka mojho, vajcia tiez vadili, teraz mam uz pomaly davat do mojej stravy ako napr v kolaci, priamo vajcia nie, pred krvnymi testami mi kazala skusit trocha mliecneho, lebo inak moze vyjst falosne negativny. To maso skusim odpozorovat, aj ked cervene maso jem len 1x tyzdenne a to vacsinou telacie. Easy drops u nas predpisuju, nepoznam ani ine.

pato88
autor
28. feb 2025

@sono2 no ved to som myslela, ze ci to moze byt len zo zleho prostredia criev alebo nie. Neviem ozaj co z jedla zase :(

anavixy
28. feb 2025

Urcite to nie je len zo zleho pristredia criev ani len z jedla.
Ak nemas dostatok informacii o atopickom ekzeme, odporucam ti precitat ti prispevky tejto pani doktorky dermatologicky, ma o ekzeme cely “serial”, od popisu, pricin, liecby, mytov, coho sa vyvarovat, co pomaha, ako na jar, v lete, ktore hracky su nevhodne atd.. posielam link na prispevok o mytoch, neviem ako poznas ig, ale ked si kliknes na jej meno, dostanes sa k ostatnym prispevkom - musis hladat vzdy takuto podobnu uvodnu fotku, je tam asi 8-9 prispevkov. Pozri si to, verim, ze ti to pomoze.
https://www.instagram.com/share/BANYPDdf2W

pato88
autor
28. feb 2025

@anavixy dakujem!

pato88
autor
28. feb 2025

@anavixy pozeram jej profil a prispevky a dakujem za tip! Co pisa sa zhoduje s tym, co odporucali doktori aj som sa docitala kade tade, nielen tento ekzem, ale aj ine temy.

anavixy
28. feb 2025

@pato88 ma perfektne prispevky, o vsetkom moznom, za mna must-follow pre mamicky🤭

nikoleta999
1. mar 2025

@pato88 U syna vyšli všetky testy ale negatívne a volal mi dr. z nemocnice, že pokojne dajte synovi mliečne, nemá to z mlieka. V ten deň som dala mliečnu kašu a chudák do hodiny vracal dokopy 3 hodiny a keď to na neho prišlo, išlo to prúdom... Tak som mu volala na ďalší deň, že mlieko to asi predsa len bude ! Odvtedy bol na bezmliečnej strave a potom sme sa mohli po tejto diete vrátiť k mliečnym po testoch ich dobre toleroval. Rok bol pokoj a znova syn celý vyhádzany. Ja som kupila, ale kvalitnejšie probiotika od LR vraví sa, že su najlepšie na trhu ( čo ďakujem pekne, ak by neboli za tú cenu) opäť som mu vysadila mliečne a je to na 80% lepšie, tak ja netuším, či sa to vrátilo a chce to asi dlhšiu pauzu od mliečnych ..