icon

Poraďte niečo učinné na vši

28. aug 2022

Ahojte,poraďte mi niečo účinné a čo rýchlo spôsobuje na vši.Dnes som našla dcére 12 r vo vlasoch veľké a aj veľa hnidov.Pozrela som aj synčekovi 3r a tiež som pár našla mu vo vlasoch.Syncek dnes má horúčku 39 ,ráno ešte bol dobre,na obed už celý horúci.Moze byť tá horúčka od vsov?Poraďte mi čo zaberá.Takto týždeň pred školou a škôlkou.Normalne som nahnevaná odkiaľ to dostali

Strana
z2
marci77
28. aug 2022

teplota, horucka so vsami by nemala suvisiet
co som ja citala diskusie, tak PARANIT odporucali .....su aj sampony aj spreje od tej znacky
treba to nastriekat na vlasy, pockat 10minut, potom napenit a umyt .....tie, co su vo vlasoch by mali odumriet a potom to este treba vycesat a mal by byt pokoj.....ale odporucaju po tyzdni preventivne znova pouzit

a vsetky paplony atd....treba vyprat aspon na 60stupnoch
resp. niektori odporucaju aj dat do igelitoveho vreca a pockat 2 tyzdne a potom prat
tie vsi by za 2dni bez hostitela mali odumriet

levandulova111
28. aug 2022

Ja som takýto problém mala s dcérou. Spolužiak doniesol vši pred vianocami do školy a odvtedy nie a nie sa zbaviť. Umývala som, prala všetko na 90tku, vysávala... Najlepšie nám pomohlo a naozaj som to použila len dvakrát, elektrický odvšivovač 👌 malej som umyla vlasy Paranitom, a ešte také mokré/vlhké aby neťahalo ale ani nekvapkalo, som ju tým vyčesávala asi 20min naozaj precízne a pramienok po pramienku. Na druhý deň to isté a odvtedy nemáme jedinú voš... Klop klop klop 🙏
Už je to vyše pol roka..
Nájdem na nete a vložím link

levandulova111
28. aug 2022

Je to aj v lekárni, ale oveľa drahšie, ja som našla aj na iných stránkach ten istý (podľa loga) a lacnejší.. v balení by mali byť 3 filtre, bolo až nechutné sledovať, ako sa ten filter plní, ale stálo to za to 🙂
Ak by ste mali záujem vygoogliť si o tom viac, stačí do vyhľadávača zadať ELEKTRICKÝ ODVŠIVOVACÍ HREBEŇ a vyskočia aj iné alternatívy. Držím palce nech sa tej hávede čím skôr zbavíte 🙏

stasim
28. aug 2022

https://www.pilulka.sk/nyda-plus-proti-vsiam-a-... nam najlepsie zabral tento pripravok

autor
28. aug 2022

@levandulova111 V lekárni koľko by to stálo ten elektricky nevieš povedať?Moja dcéra má vlasy skoro po zadok to by som sama asi nevycesala.A horšie je že sa bojím či som nedostala to od nej aj ja.Malemu som vybrala všetky hnidy ktoré som mu našla vo vlasoch.No on má krátke vlasy.

simsalabim
28. aug 2022

Dolezite je aplikaciu hocicoho este 2x zopakovat! Je to preto, lebo pripravok zabije len zive vsi. A zivotny cyklus vsi je 7dni hnida, 7 nymfa, 7 dospela (vajicka kladuca) vos. Na toto mnohi zabudaju.

marcellka32
28. aug 2022

Odporúčam vlhké vlasy cesat vsivakom a zakaždým utrieť do servítky, plus na konci suché vyžehliť žehličkou na vlasy

anabel2341
28. aug 2022

Ja si pamätám že mamina kupovala lekárni šampony a všelijaké prípravky, ale tuším že aj ocot s vodou pomáha len niesom si istá prajem vám rýchlo aby ste sa ich zbavili

levandulova111
28. aug 2022

Moja dcéra mala tiež vlasy po pás, bohužiaľ som prípravky nestíhala kupovať a bolo to kvantá €, tak som ju ostrihala. 🙈 Najskôr sme sa báli, ale tak sa jej to zapáčilo, že vlasy už dlhé ani nechce a udržujem jej to po plecia 😅
V BENU lekárni mi ukázalo 43€, čo je dosť... Tak som zvolila s tým istým logom lacnejšiu stránku a nám to fungovalo 🤞
A ešte k tým vlasom, ono keď človek nechce ubrať z dĺžky z akéhokoľvek dôvodu, možno stojí za pokus nájsť nejakú ochotnú kaderníčku a investovať aj tam, držím palce 🙏

marcellka32
28. aug 2022

@levandulova111 dcéra má husté vlasy a po pás, ja som myslela že sa zbláznim... investícia 50 eur, denne umývanie, vycesavanie, žehlenie po týždni bol pokoj

klaudulixx
Autor odpoveď zmazal
levandulova111
28. aug 2022

@marcellka32 my sme s tým bojovali 3 mesiace 🙈🙈🙈 ale chvalabohu mi niekto tiež tu na MK poradil ten elektrický odvšivovač, za skúšku nič nedám, nám sa osvedčil 😊
To ostrihanie ma moc mrzelo, lebo tie vlasy mala krásne, ale všimla som si, že jej strašne zhlustli po skrátení a rastu jej ešte rýchlejšie 😀 vždy sa jej pýtam, či nechce svoje vlasy spať (dĺžku), nechce o tom ani počuť 🙈 hold puberta no 🤷 snáď si to raz rozmyslí, lebo ich má nádherné vlnité ❤️

marcellka32
28. aug 2022

@levandulova111 aj moja dlhé a vlnité a husté ako 3 hlavy, ja som kúpila taký olej paranit to sa dávalo na 2 hodiny, potom šampón, a vycesavat po pramienkoch, suché žehliť, no týždňova robota ale už to nechcem zažiť

autor
28. aug 2022

Ja som to s ňou už raz riešila keď mala 6 rokov,no hrozne každý deň vycesavat.Len už som zabudla aký šampón som jej vtedy dávala.Dnes som kúpila paranit a pýtala som sa v lekárni nemali ten elektricky.No škoda ,asi si objednám z netu.Lebo toto je moja nočná mora keď deti majú vsi.

autor
28. aug 2022

Ak viete poradiť z ktorej stránky objednať ten elektricky odvsivovavac?Ktorá značka je dobrá či to je jedno?Radšej to objednám dobuducna.V lekárni kukali na mňa že čo chcem,že ony také nemajú a prvý krát to počujú že niečo také existuje.

levandulova111
28. aug 2022

Ten link, čo som poslala, to je ten ktorý mám ja 🙂 ale kľudne popozeraj aj iné, také, aby ti vyhovovali a hlavne nech je spokojnosť 👌

mirro
28. aug 2022

Šampón pre psy. Bez srandy. Najučinnejší a najrychlejšie zaberajúci.

anos18
28. aug 2022

@mirro u nás tiež zabral Orthosan pre psy, pre ľudí sa už nevyraba. Je účinný a lacný, oproti kadejakým drahým šampónom z lekárne,ktoré ani nepomohli

tinky2552
28. aug 2022

Ja som pred pár rokmi taktiež mala vši. Žiaden šampón nepomohol jedine ocot. Je to síce agresívne na pokozku hlavy ale mne to pomohlo a použila by som ho opäť keby náhodou mám vši.

autor
29. aug 2022

Chcem sa spýtať synček má 3 roky,on má krátke vlasy včera aj dnes ráno som mu vybrala všetko čo som našla vo vlasoch.Aj jemu mám umyť vlasy s tým samponom proti vsiam?Či nestačí že mu všetko vyberem z vlasov,potom nemajú ako sa vyliahnut nové.Lebo jemu ťažko umyjem s tým samponom vlasy a nechať spôsobiť 10 minút,on si chytá vlasy aj šampón pri umývaní a aby to nedal do očí alebo niečo.Preto sa pytam

marci77
29. aug 2022

ano, aj synovi treba umyt.....ten paranit to je najskor taka olejova konzistencia .....nechat posobit 10minut a az potom dat trochu vody, napenit a umyt
moze sa stat, ze tam nejake zostali, to vycesavanie nie je 100%ucinne ....a potom o tyzden, o dva este zopakovat......
pripadne ak nechcete pouzit sampon, potom je este aj taky sprej .....ale to tiez sa mi zda potom treba umyt

a ako sa pise v prispevku vyssie, kopirujem
Dolezite je aplikaciu hocicoho este 2x zopakovat! Je to preto, lebo pripravok zabije len zive vsi. A zivotny cyklus vsi je 7dni hnida, 7 nymfa, 7 dospela (vajicka kladuca) vos. Na toto mnohi zabudaju.

autor
29. aug 2022

@marci77 Ja som mu nevycesavala ale pozerala prameň po prameni a s nechtami som mu vybrala aj čo sa hýbalo aj vajíčka hnidy som odlupla z prameňa vlasy a vybrala aj to.Dcere vycesavam lebo ona má dlhé vlasy,to nemám šancu prameň po prameni kontrolovať.Len jej ten vycesavaci hrebeň také malé hnidy vôbec nezachyti.No budem im každý deň ráno aj večer pozerať a vyberať.Len sa bojím aby som to ja nedostala.

marci77
29. aug 2022

ten sampon tie vsi udusi ....ked ich iba vycesavate, mozu prezit
a tiez z vysavaca treba vyhodit vrecko (to boli take tie odporucania na nete
ak si chcete byt ista, napr. tymi oblieckami .....tak do igelitoveho vreca na par dni zatvorit .....oni by tam mali zdochnut a potom vyprat na min. 60tke
ono to mozete dostat hocikde, ked je to v domacnosti, staci si sadnut napr. na gauc, stolicku a pod.
a v zime sa to dobre siri cez ciapky, vetrovky a pod.
syn to tiez raz doniesol zo skoly .....no mesiac sme s tym bojovali

autor
29. aug 2022

Chcem sa vás este spýtať ten elektricky odvsivovavaci hrebeň to obsahuje v balení 2 filtrov,to keď sa naplní so vsiami sa to má vyhodiť však?A na ďalšie použitie si dať nový filter?Lebo toto nepíšu na nete

martul
29. aug 2022

Určite to spolu nesúvisí
Kúp šampón na blchy pre psov. Možno to znie divne, ale dcéra mala husté dlhé vlasiska ja som vykupila asi všetky lekárne nič nezaberalo. Nakoniec som kúpila vo zveroobchode šampón pre psov. Zabralo okamžite, všetko mŕtve, len som to vycesala.
Garantujem ti to, fakt.

autor
2. sep 2022

Ahojte,poraďte niečo s čím postriekat nábytok postele gauč a podobne aby tam neostali vši?Niečo na lezuci hmyz ako biolit alebo s čim?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
autor
2. sep 2022

@miriam11 Vyskúšam to majú v lekárni?A nábytok s čím vystriekat? Pomaly sa toho zbavíme len sa bojím že sa to uchytí niekde na gauči alebo posteli a zas to dostanú deti,či to sa už nedá dostať naspäť?

levandulova111
2. sep 2022

Dá sa to dostať opakovane, mne doktorka povedala, keď som jej kvôli tomu volala, že to treba zničiť do poslednej hnidy.. stačí, keď jedna prežije trebárs aj v koberci, vyliahne sa, a si tam kde si bola... Držím silno palce 🙏 vši sú strašná oštara

Strana
z2