icon

Posúdiť, kedy ísť s dieťaťom na pohotovosť?

4. jan 2025

Ahojte, dcera (18 mesiacov) v pondelok zacala soplit ako normlana bežná nádcha, vo stvrtok sa pridružil kašeľ hlienovy take vykašliavanie ale nie časté zakasle pár x za deň dych ma čistý čiže priedušky to nie sú a v piatok od rana mala teplotu cely deň - v noci bola bez teploty a dnes v sobotu ma teplotu opat ale až od poobedia. U doktorky som nebola ani som jej nevolala lebo okrem toho co opisujem je plná energie, papá, pije dostatočne takze som si vravela že načo veď bežná choroba. Sme ale momentálne ešte stále od sviatkov u rodiny mimo nášho mesta a všetci ma strašia že už je dlho chorá a že by som mala ísť na pohotovosť. Ja ani neviem co by som na tej pohotovosti povedala veď je normálne že dieta sopli aj že ma teplotu zatiaľ len 1 a pol dna alebo je zle že teploty nastúpili až v podstate na piaty deň choroby ? Mam ísť teda radšej predsa na tu pohotovosť nech jej urobia crp ? Snáď mi poradíte skúsenejšie mamicky 😀 samozrejme ak by teplotovala aj ďalšie dni tak už by som kontaktovala lekárku ale do teraz tento priebeh co opisujem ja osobne by som sa s tym teraz nehnala na pohotovst

4stanka4
4. jan 2025

Pokiaľ dosť pije, nie je malátna a nemá vysoké teploty tak by som s týmto určite na pohotovosť nešla. Nachyta tam ešte niečo horšie.

patka06
4. jan 2025

Nie je to stav na pohotovosť
Dávaj jej veľa tekutín a nech má trošku kľudnejší režim

nika23t
4. jan 2025

Ja by som šla, ale to som ja. Pre mňa moje rok a pol ročné dcery som nenechávala takto dlho s nejakým príznakom, a ešte k tomu zvýšená teplotapo niekoľkých dnoch. Ja nie som dr, nevedela som posúdiť zdr stav, potrebovala som sa uistiť. Ale tak keď sa Ti zdá dieťa čulé a máš pocit, že vyšetrenie nepotrebuje, tak počkať do utorka a uvidíš. Niečo sa tam rozbieha, alebo teda naplno prebieha, možno to zvládnete aj s domácou liečbou.

zuzinka888
4. jan 2025

Ja nie, ak je cula papa hra sa tak nie. Dala by som len nurofen ak treba od teploty a nieco na imunitu. A do nosteka nieco.

autor
4. jan 2025

@4stanka4
@patka06
@nika23t
Ďakujem to ste ma upokojili 😃 mala je naozaj spokojná pekne sa hra, keby nebola horúca a nemala červene líčka ja ani neviem že ma teplotu takze ozaj ja nemám pocit že toto je stav kedy by som ju mala ťahať medzi chorých a vlastne riskovat že tam chytí ešte niečo horšie samozrejme ak to neustúpi do utorka kontaktujem jej lekárku 😊
Teplotu mala dnes najvyššiu rovných 38 čiže dnes som jej nepodala ani nurofen, teraz spinka a na dotyk nie je vôbec horúca tak premýšľam či ju vôbec mam budiť a merat teplotu keďže podľa dotyku ju nemá, toto je naša prvá takáto choroba takze ja vôbec neviem riadim sa skôr svojimi pocitmi ale bola by aj počas spanku horúca keby mala vyssiu teplotu nie ?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
msnesquik
4. jan 2025

Toto urcite nie je pripad na pohotovost...od utorka uz bude urcite fungovat aj vasa detska dr..ale myslim si, ze je to normalny priebeh choroby

lonely66
Odpoveď bola odstránená
nika23t
4. jan 2025

Len ju sleduj, ak by teplota neklesala a bola vysoká, striedaj napr Nurofen s paralenom aj častejšie. Ale to si myslím, podľa Tvojho popisu, že nebudes musieť. A stále dosť tekutín núkať. Skoré uzdravenie prajem.

nika23t
4. jan 2025

@lonely66 ja mojim od bábätka, od narodenia v podstate som merala klasickým, digitálnym v podpazuší , aj v spánku, ani sa nebudili na to. Ale tak niektoré deti majú jemný spánok, chápem. Tam je bezdotykovy najlepšia cesta.

autor
4. jan 2025

@lonely66 áno aj naša vraví že 3 dni teplota až tak respektive sledovať aj iný stav či papa, či ma energiu a teda choro nevyzerá, tak ďakujem za komentar
@msnesquik tak áno, uvidím do utorka snáď nebudeme musieť ísť teraz je dosť chorôb nerada by som ešte niečo iné chytila v čakárni
@nika23t zatiaľ som nemusela striedať lebo teplota nebola vyššia než 38,5 a po podaní cipku vždy pekne klesla 🙂 dakuejme

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
4. jan 2025

@nika23t mame aj bezdotykový ale je hrozný, nepresný našla som akurát na nete taky monitorovací nalepí sa pod pazuchu a do aplikácie ukazuje teplotu to by bolo pre nás lepšie lebo ma veľmi jemny soanok ju budilo aj to svetlo na čelo z teplomeru 😃 nehovoriac o meraní v ritke preto sa pýtam ci mam merat v noci aj keď nie je na dotyk horúca lebo ona sa mi hneď zobudi

nika23t
4. jan 2025

Ja v noci nemeriam, ked nie je horúca. Ale väčšinou sa vrtí, kruti,vzdychá, keď má zvýšenú teplotu.

henka123123
4. jan 2025

Nie nesla by som na pohotovost..klasicky by som znizovala teplotu nurofenom(ten je aj protizapalovy) kvapky na kasel na sopel a hotovo...a keby teploty neprechadzali tak utorok by som zavolala pediatricke

luliu
4. jan 2025

Načo merať teplotu a budiť ju, keď nie je horúca? Toto stav na pohotovosť rozhodne nie je .....

oblecenie99
4. jan 2025

No takto ti poviem, my v piatok ešte pred Vianocami sme leteli so synom, lebo z ničoho nič ho začalo večer bolieť brucho až sa rozplakal, a kebyže nie sme tam prví, otočím sa na päte. Lebo po nás prišlo milión ľudí a deti s takými vecami, že tam zvracali na chodbe žlté aj zelené prúdom a podobne, tak sme odtiaľ pelasili het. Čiže kým sme čakali, čo s ním, dostal niečo na uvoľnenie, ja som s ním sedela v aute alebo sa prechádzala s ním pred nemocnicou, lebo som si hovorila, že čo sme nemali, ešte budeme mať ,našťastie ho ta bolesť prešla, ako prišla, tak odišla (čiže zbytočný poplach) a manžel čakal pri dverách a modlili sme sa, aby on neschytal niečo. Ak si si veľmi neistá, skús tam zavolať, ja som to tuším dvakrát takto využila a boli veľmi nápomocní a nemuseli sme nikam chodit. Skoré uzdravenie

really8
5. jan 2025

Su 4 pripady kedy sa chodi na pohotovost. Ked ma novorodenec vysoke teploty, ked ma dieta problem s dychanim, ma petechie alebo zjedlo baterku. vsetko ostatne pocka do pondelka