Potenie so zápachom octu. Máte skúsenosť?
Môj skoro 8 mesačný syn sa v noci vždy potí a smrdí to strašne octovo. Môže to znamenať nejakú chorobu? Nikto z rodiny nemá takýto problém, malého stále kojím.
tiež sa mi vidí, že je to problém cukrovkárov....skús dať urobiť vyšetrenia, určite o tom oboznám svoju detskú lekárku 😉
Myslim ze ten dojem o cukrovkaroch si mylite so zapachom acetonu s pusy.ja osobne si nemyslim ze IDE o nejaku poruchu.skor by som prihliadla na castejsie kojenia v tychto teplach a odsledivala co som jedla moze to mat spojitost.kazdopadne za opytanie dr.nic nedas ;) tak isto upravit pitny rezim ked asi pine uz aj vodicku v tomto veku ;) aaaaa v neposlednom rade over si ci sa este k Tomu pridruzuju ine symptomy...nechut do jedla,suche plienky,nadmerny prijem tekutin,zvysena horucka,farba stolice,mocenie (farba,vona mocu )a pod...;)
mňa napadá... v čom spáva? môže to byť tým čo má oblečené, mm má pár tričiek a tie neskutočne páchnu, keď ich žehlím aj keď ich nosí a spotí sa... ja by som skúsila zohnať iné pyžamko, alebo obliecť niečo ozaj kvalitné, ozajstnú bavlnu
Treba dat pre istotu urobit testy u Dr. pri takomto sa vezme krv a moc. Nemusi to nic znamenat, len prechodnu nerovnovahu v tele ale moze to byt aj nieco co treba podchytit. Najcastejsie poruchy stitnej zlazy alebo cukrovka.
môj manžel sa takto jeden čas potil,ale už to prešlo.tiež by ma zaujímalo čím to bolo.Cukrovku by som asi vylúčila kedže to odyšlo tak ako tto prišlo
neboj urcite to nie je cukrovka, ta nesmrdi octom ale acetonom a v moci a v ustach ne v pote. moc sa mi paci ked tu odpovedaju maminy ktore s tym nemaju skusenost len niekde nieco poculi ci citali a pomylia si aceton s octom a rodic ide zblaznit z toho, ze ma doma cukrovkara. ale urcite zbehni k doky mozno ti ani testy robit nebude ale budes spokojna ze si tam bola. drztkajte sa 😉
Dobry den, dufam ze mi niekto bude vediet poradit.
Mam teraz uz 2 rocneho syna, ten problem na ktory sa chcem opytat trva uz asi tak od 8-10 mesiacov no vtedy som si to vsimla, stale ked zaspava, ci je leto ci je zima ci okno zavrete ci otvorene, ci je obleceny na tenko alebo na hrubsie, je to proste jedno stale sa pri zaspavani poti a spoti ma uplne mokre vlasky tam kde lezi a na cele ma rosu od potu v zahlavi takisto je spoteny a asi tak do polky chrbatika od vrchu niekedy az po zadok a tu cast tela co ma pod paplonikom tak spotenu nema, no nechapem. pytala som sa nato uz aj lekarky, ale nejako nato nereagovala, a vidim ze sa to opakuje kazdy den. Je to normalne,aby sa dieta pri zaspavani takto potilo? my s manzelom sme alergici,tak som si myslela ci nie je to nejaka alergia alebo co, chystame sa s nim aj na alergologicke,ale toto ma dost znervoznuje. moze mat nieco aj s oblickami? budem vdacna za kazdu radu
no tak ja osobne sa octovo potim okolo prs (teda medzi prsiami a pod prsiami (mam dost velke), samozrejme ked je teplo a mam ich narvane v podprde 😖 a teda naozaj ked si ich tam trochu "utriasam", tak hned citim ten desny ocot... ale teda inde na tele sa tak nepotim, len tu, netusim s cim to moze suvisiet, hadam s tym, ze to je cast tela, ktora sa nehybe a teda za cely den v podprde ten pot "skysne"..
predsa len pazuchou clovek hybe, detto ostatne casti tela sa striedavo spotia a vysusia, kdezto u mna su prsia miestom, ktore sa zial neda vyvetrat len tak... (bolo by cudne si ich nechat volne pobehovat v pracovnom kolektive ci na ulici 😀 )
tak ci to tak nie je aj pri detickach, ze to octovo zapacha tam, kde sa dlhsiu dobu "nepohnu" (po par hodinach lezania na chrbatiku napr..)
aj moja mala to mala, a na koniku som citala, ze to deticky mavaju, preslo to, asi z toho vyrastla. Neviem ci to bol ako ocot, ale bolo to kysle.
Moj maly sa nadpriemerne poti od malicka a teraz ma 4roky,ked bol babo musela som so sebou nosit aj 2ciapky aj ked bola zima vzdy mal celu hlavu mokru a hned mu smrdela,ci mal kratke alebo dlhe vlasy,vankus mava tak prepoteny ze ho musim vzdy obratit a od pol pasa hore prezliect,a od kedy chodil do skolky mi ten pot zvlastne smrdi ako grcanica alebo nieco take ,taky slabi zapach ,aj ked ho okupem za chvilu mi to pripada rovnake ale nie take silne,ked som to hovorila doktorke nikdy tomu nevenovala vela pozornosti,na alergologiu chodim ale tam nic take nehovorila,tak neviem.Dufam ze z toho vyrasie.
@barcelonka ahoj,viem že stará téma,ale zistili ste z čoho sa tak octovo potil?
@dollyzv ahoj, prešlo to samo, po pár týždňoch. Takže sme nič neriešili, u niektorých malých detí je to normálne.

takto sa potia diabetici .... myslím ,ten ocot ...