icon

Potenie u 6-ročných dievčat. Poraďte!

zubalka
27. apr 2009

Rada by som poprosila o radu, mam 6 rocne dvojcata - dievcata a v poslednych mesiacoch som si vsimla zvysene potenie sa v podpazusi. Na kolko su dievcata, bola by som nerada, aby sa trapili s tymto problemom uz v deckom veku a hlavne aby ich neodsudzovalo okolie. Aj ked dodrzujeme hygienu kazdy den, nepomaha. Prosim poradte........dakujem

najax2
27. apr 2009

Ja mám podobný problém u 8 ročnej. Vyriešila som to neparfumovaným guličkovým dezodorom.

zubalka
autor
27. apr 2009

takto to riesim momentalne aj ja, ibaze sa bojim, ci nejde o nejaku poruchu.

kacka.l
28. apr 2009

Holky nebojte se, malá má 6 let. Je vysoká 130 cm, a začalo ji růst prsíčko, potit se, šli jsme tedy na endokrinologii, kde nám udělali snad milión krevních testů, zda se nejedná o předčasnou pubertu, pobyli jsme v nemocnici a závěr je, že je vše v pořádku, prostě je tepleji a holky se holt začínají potit, a nejíst prý moc kuřecího masa, neb je vyhnané hormóny a to způsobuje růst toho prsa a i to pocení.

venuse333
28. apr 2009

Poznamka na okraj:
Hormony se uz u kurat pouzivat nesmeji od te doby, co parizskym reznikum zacali rust prsa, asi 50.,60. leta, jenom to pretrvava to jako mytus.

karotky
28. apr 2009

venuse,..................není to mýtus.Moje mamka dělala v drůbežárně,takže vím o čem mluvím.Kdyby to tak nebylo,tak by se upečeným kuřatům nerozpadaly kosti. 😉
Věřila bych max. Selskému kuřeti,které je krmené kukuřicí.

ukana
28. apr 2009

zubalka, ja by som im dala spravit krvne testy a pripadne na endokrinologiu sa pytala, ty nemas problem so stitnou zlazou? u dievcat je to dedicne 😒

dadulka19
28. apr 2009

moja sa tiež potí,má 7,5r.Nenapadlo ma,že by bolo treba s tým ísť dokimu.Myslela som,že je to normálne,keďže teraz deti dospievajú skôr 😒

jaku
28. apr 2009

Já mám 9,5 letou slečnu, taky se potí. Taky byla sledována na endokrin. kvůli předč. pubertě, ale je vše v normě. Co se týče toho kuřecího masa, to mi řekla endokrinoložka, už když byla dcerka malinká , že by měla jíst max 2xtýdně kuř.maso právě kvůli hormonům. Na pocení mi doporučila omývat ráno podpaží buď vodou s octem, nebo gelem na intim. hygienu nebo použití kul. deodor. bez alkoholu. ptala jsem se jí hlavně kvůli těm deod., protže se nemluví zrovna o nejlepších vlivech hliníku, který je součástí antip., ale řekla mi, že se nemusím bát, lepší jsou kuličky typu nivea. Tak dnes jsem takovou kuličku koupila a uvidíme.

zubalka
autor
28. apr 2009

Dakujem za vsetky odpovede, moc ma potesili, na tu endokrinol. sa urcite popytam. Ja stitnu zlazu nemam ani neviem o tom ze by to niekdo v rodine mal. Napadlo ma, ze by to mohlo byt predcasnou pubertou, ale uz v 6 rokoch?Baby su sice na svoj vek dost vyspele, chovaju sa jak 10 rocne a su aj dost vysoke, ja mam 184 cm a otec 190, asi bude najlepsie spytat sa pediatricky a dat im spravit krvne testy, len ma to dost prekvapuje, v mojom okoli som sa s takym problemom v 6 rokoch nestretla tak ma to dost zaskocilo.

junovka
28. apr 2009

ja mam skoro 8 rocnu dcerku, ta sa poti uz od narodenia, nic jej nezistili a uzavreli to ako rastove potenie.Inak, som to aj odpozorovala, ze ked rastie tak vtedy sa strasne poti.Ma 136 cm.....a co sa tyka tych dezodorantov v podpazusi uz takym malym kockam....tak tie by som urcite uz od teraz nedavala, nakolko deti do 10-12 rokov , ked sa potia, tak ich pot nezapacha, nakolko sa im este netvori urcity hormon-dievcatam progesteron a chlapcom testosteron. 😉

zubalka
autor
29. apr 2009

junovka, ale problem je ten ze pot uz zapacha, nejde len o bezne potenie hmmmmmmm

junovka
29. apr 2009

zubalka, tak to by som fakt riesila bud na endokrynologii, alebo na metabolickej ambulancii 😒

sumienka2525
7. máj 2009

No to kura zacnem jest asi kazdy den a konecne mi narastu prsia 😀
My sme mali taky isty problem a aj ja. Kupila som si DRICLOR v lekarni a po pote ani stopa. Skusila som to dat malej a ani ona sa vobec nepoti ale vobec. Je to gulicka ako deodorant ,davam si to raz za tyzden a malej cca raz za 10 dni a mame pokoj...... Len ze niekoho to stipe zo zaciatku, nas to nestipalo vobec tak neviem . Ja som si to kupila pre seba a malej som to skusila a pohodka, len neviem ci to je normalne urcene aj pre deti. treba sa informovat v lekarni alebo na nete ale zabera to jak slak

kveta
7. máj 2009

AKurát včera dávali na Zone Reality o detskom potení, že detský pot nie je cítiť a cítiť ho je až v puberte vďaka zložkám vylučovaným až v puberte. V preklade povedané: ak citíť detský pot, treba ísť k lekárovi.

dada1212
8. máj 2009

Súhlasím s tým, že ak je to potenie naozaj extrémne, treba ísť k lekárovi.

ivanavit
Autor odpoveď zmazal