Potrebujete psychologickú poradňu na výchovu dieťaťa?
Ahojte. Zaujima ma, či existuje niečo ako psychologická poradňa, kde mi všeobecne vysvetlia a povedia názor, pripadne nejaký “manuál” na dieťa v rôznych obdobiach (vzdor, negovanie všetkého, neustály plac a hnev…). Inak povedané nechce sa mi citat psychologické knihy, no zaujima ma názor odborníkov ako reagovať na niektoré situácie, pripadne do akej miery je správanie dieťaťa v poriadku. Nechcem klasické sedenia, nakoľko to nechcem len na aktuálne obdobie mojich detí, ale mať to tak všeobecnejšie vysvetlené.
@pribinak samozrejme toho som si vedomá. Mám 3 deti a každé je úplne iné 😁 preto som dala manuál do úvodzoviek a viacmenej chcem vedieť názor psychológa na niektoré situácie a ako reagovať. Je mi jasne, že to čo platí na 1. dieťa, môže robiť presný opak a dieťaťom číslo 3, len možno niektoré názory by mi otvorili oči a donútili ma reagovať trochu inak. Napriklad môj muž stále kričí, nevie veci riešiť v klude a nevysvetľuje, denno denne sa s ním kvôli tomu hadam a snažím sa mu otvoriť oči aj ja a teda našťastie už sa to lepší v niektorých situáciách 😁… no a keďže môj muž je ten horsi, rada by som aspoň ja počula názor niekoho iného, ideálne toho, kto sa tomu venuje a má skúsenosti s tým a s rôznymi deťmi 🙂 preto som chcela niečo všeobecnejšie si vypočuť

Manuál na vychovu neexistuje. Lebo každé dieťa je iné. Každý rodič je iný, inak reaguje. Mozu Ti dať nejaký rady a povedať skúsenosti, ale Ty ich musíš správne aplikovať
Skús CPPaP