icon

Potrebujú deti okuliare pri 1.25 dioptriách?

Včera o 21:19

Dobrý večer.chcel aby som vedieť váš názor dcéra začala mať problém zo zrakom,teda takto vo štvrtok že nevidím na písmenká aj v piatok sobota bola taká spáva. Aj sa sťažovala na oči že ju bolia ma diagnostikovanu epilepsiu možno vpliv na zrak .Nedeľa v pohode pondelok tiež že už ju nebolia očká ani utorok ani streda.Ale šli sme pre istotu k očnej dala jej čítať v pohode čítala videla všetko aj z blízka aj z diaľky .Ako jej dali kvapky na rozšírenie zrenic pozrela ju cez tie stroje všetky tak povedala že má problém na blízko 1.25 dioptrie predpísané .Neviem mám jej dať tie okuliare? Veď číta v pohode,oči ju už nebolia .Ak jej dám okuliare oči si zvyknú na dioptrie .Neviem ak nebude mať problém nasledujúce dni s čítaním nebude problém tak jej ich mám dávať aj tak? Aký máte názor? Ďakujem

anonym_1e3290
Včera o 22:08

Že určite dať okuliare

anonym_f5d030
Včera o 22:23

@anonym_autor to sa fakt pýtaš vážne? 1,25 dioptrie nevidí pomaly dospelý do knihy a na displej mobilu, tobôž nie dieťa.

andrea_82
Včera o 22:33

Boze, to je taky hrozny mytus, ze oci si zvyknu na dioptrie. To ako keby si nemala nohu a nechcela nosit protezu, aby si si na nu nezvykla. Ved ak raz potrebuje okuliare, tak nech ich nosi. Ano, dokaze fungovat aj bez nich, ale s nimi to bude komfortnejsie a jednoduchsie.

biba_18
Dnes o 04:20

ak nechceš aby si oko na dioptrie “zvyklo”, rob s ňou cvičenia na oči. dioptrie jej to nezmení, ale tréningom bude mať menej unavené oči…

minenkaa
Dnes o 04:55

Citát dokáže ,ale koľko námahy ju to stojí

terezka1947
Dnes o 05:01

Koľko problémov a úplne zbytočných si vyrobia dospelí ľudia, lebo okuliare nenosia, aby si oči nezvykli....a trápiť takto deti😏

ariannazara
Dnes o 05:14

Ano dat dietatu okuliare a nevymyslaj, tym ze jej tie okuliare nedas jej to len zhorsis.

bbbublina
Dnes o 05:17

Dieťa má schopnosť zaostrovat aj bez potrebných dioptrii- z vlastnej skúsenosti hovorím. Vtedy sa oko námaha, preto aj tá bolesť hlavy, oči. Okuliare berte ako korekciu. Keď bude nosiť okuliare, tak oko sa bude vyvíjať správne a pri takých malých dioptriach je dosť možné,že v dospelosti ich bude môcť odložiť. Ak okuliare nosiť nebude, zrak sa bude kaziť.

anonym_a31998
Dnes o 06:07

prosím ta zakladas tu furt temy o tom, ze dieta ma epi a problem so zrakom, vysvetlili sme ti ze epi a zrak su dve rozne veci, sama pises ze ju bolia oci... tak ked ste uz boli u dr preco jej ich nedas? vsak dobre nevidi, ked pozera bez nich unavi si oci a potom ju bolia z toho je unavena vycerpana a moze ju boliet aj hlava 1,25 uz je dost takze urcite jej ich daj a nevymyslaj, ver dr ak povedal ze treba tak ich nasad a nediskutuj o tom na socialnych sietach

anonym_971eb2
Dnes o 06:10

Tak bud veris lekarke, alebo nie. Ak veris, daj dcere okuliare, ak neveris, najdi druhu a daj dceru vysetrit znova a riad sa jej pokynmi. Ale nerozhoduj sa sama, mozes narobit vela skody aj s ohladom do buducna.

anonym_3a4527
Dnes o 06:35

Dieta ma plusky, moze sa stat, ze oko dorastie a bude ok, za rok, dva. Nase deti obe nosili okuliare a uz davno nenosia. Neviem, co sa toho bojis. Ale nebojis sa bolesti oci, hlavy, zhorsenia epi...nuz dobre.

anonym_6a2163
Dnes o 07:28

má 1,25 . ak mínus - tých sa už nezbaví. Časom najmä v puberte sa zrak pokazí ešte viac.

autor
Dnes o 07:59
@anonym_a31998

prosím ta zakladas tu furt temy o tom, ze dieta ma epi a problem so zrakom, vysvetlili sme ti ze epi a zrak su dve rozne veci, sama pises ze ju bolia oci... tak ked ste uz boli u dr preco jej ich nedas? vsak dobre nevidi, ked pozera bez nich unavi si oci a potom ju bolia z toho je unavena vycerpana a moze ju boliet aj hlava 1,25 uz je dost takze urcite jej ich daj a nevymyslaj, ver dr ak povedal ze treba tak ich nasad a nediskutuj o tom na socialnych sietach

@anonym_a31998 lebo mi je divné že keď čítala nemala nakvapkane v očiach nič bola v pohode s čítaním.Az keď jej nakvapkala.do oči ten roztok a podľa stroja ktorý vyhodnotil že má mať 1.25 dioptrie.Ja sa pýtam zisťujem na to sú tie diskusie tu nie ? Pýtam sa či má niekto skúsenosť názor na to lebo lekár nie vždy ma pravdu.Ja som šla na vyšetrenie k očnému preto že mala pár dní bolesť oči a nevedela som čomu to pripísať či jej v hlavke sa odohral nejaký záchvat alebo je tam problém .potom jej bolesť zmizla aj čítala v pohode bez problému.

autor
Dnes o 08:00
@anonym_6a2163

má 1,25 . ak mínus - tých sa už nezbaví. Časom najmä v puberte sa zrak pokazí ešte viac.

@anonym_6a2163 nie plus má

zuzubb007
Dnes o 08:03

Toto sa vážne pýta matka ??? Tam jej nedaj a keď bude nosiť 8čky tak potom plač, ten prístroj neukazuje dioptrie zo vzduchu moje nervy mne sa zastavuje rozum, zrak a epi sú úplne odlišné veci

anonym_1363ad
Dnes o 08:08
@anonym_autor

@anonym_a31998 lebo mi je divné že keď čítala nemala nakvapkane v očiach nič bola v pohode s čítaním.Az keď jej nakvapkala.do oči ten roztok a podľa stroja ktorý vyhodnotil že má mať 1.25 dioptrie.Ja sa pýtam zisťujem na to sú tie diskusie tu nie ? Pýtam sa či má niekto skúsenosť názor na to lebo lekár nie vždy ma pravdu.Ja som šla na vyšetrenie k očnému preto že mala pár dní bolesť oči a nevedela som čomu to pripísať či jej v hlavke sa odohral nejaký záchvat alebo je tam problém .potom jej bolesť zmizla aj čítala v pohode bez problému.

@anonym_autor presne tak, roztok do oči je lobby očných lekárov a optikov a umelo vytvára potrebu dioptrii. Och bože. Utekaj jej dať urobiť tie okuliare. Svagrinej maly mal do blízka 0,75 a už poriadne nevidel citat a mal unavene oči. Neviem si predstaviť ako sa musí namáhať s 1,25

anonym_93f3cc
Dnes o 08:10

No takto, viem ze sa tu mnohe pohorsuju, ale dcera mala tiez 1 na blizko na citanie, ale nevedela som ju donutit ich nosit, Nema ziadne problemy, ani bolesti hlavy ani unavu. Takze ich nenosi. Ale ak tvoja dcera ma fyzicke problemy, tak asi nech ich nosi. A je pravda ze si oci zvyknu, ja som nosila od mala poctivo a uz mi prischli. Ale je to asi individualne. Moje oci si urcite na okuliare zvykli. A ine tu porovnavaju s dospelymi, dospeli uz nemaju taku akomodaciu, mne doktorka povedala, ze deti maju velmi velku schopnost akomodacie, takze dieta s +1 vidi lepsie bez okuliarov ako dospely s +1

anonym_07fede
Dnes o 08:17

Ja mam dioptrie 1,25 a 1,5 na citanie. Ano vidim citat aj bez okuliarov ale pre mozog je to namahave - lebo vlastne on to skoriguje. Ovela skor sa unavim, su dni kedy bolia oci jak slak a mam migrenu su dni kedy mi nic nieje.
Vacsinou okuliare nosim v praci tam ich mam 8 hodin, doma na to zabudam ked pozeram napriklad do mobilu a potom sa deje toto vyssie spomenute.
Takze ano ak je jej s nimi lepsie dala by som jej ich.
Ale napriklad knihu dlhodobo by som bez okuliarov necitala, dokazala by som to ale po case mi nieje dobre.

Syn mal 1ky na dialku. Nosil ich na tabulu na prvom stupni - zacal ako druhak ked mal problem s prepismi z tabule. Po 4 rokoch ocna uzavrela ze oci ich uz nepotrebuju a funguje dalej bez nich.

terezka1947
Dnes o 08:33
@anonym_autor

@anonym_autor ruky a nohy bozkávaj lekárke,kt. tvojmu dieťaťu rozkvapkala oči pred meraní zraku. To je práve znak kvalitného očného lekára. U detí sa to musí a nie každý lekár to robí.

vevesh
Dnes o 08:36
@anonym_autor

@anonym_autor lenze to odmeral pristroj, to si lekar nevycucal z prsta,to meranie nie je ziadny individualny nazor, ale presne odmerane technikou - takze ano, potrebuje tie okuliare. Ci chces usetrit na dietati? A ja mam problem s +0,75 - som nevedela soferovat (krizilo mi zrak) a ani citat a ty zaplachtis, ze "vidi dobre s 1,25"...🙄🙄🙄🙄🙄

anonym_e8ab17
Dnes o 08:50

Čo znamená, že si oči zvyknú na dioptrie?
Nosím okuliare už dobrých 30 rokov s dioptriami 1,5 - keď sa mi zahmlia a dám ich dole, vidím rozmazane a veľmi mi to vadí. Doma ich nenosím, ale vonku a v práci ich potrebujem. A ty váhaš pri dieťati s epilepsiou? senzorické podnety ti nehovoria nič?

katusik456
Dnes o 09:44

@anonym_autor nosím okuliare od 12. Mám ale dioptrie do diaľky jedno oko -1,5. Druhé -2,25. A poviem ti sakra by som bez nich nevidela. Určite jej daj okuliare, veď môže nosiť aj šošovky ako ja. Okuliare mám len večer, keď dlho šoférujem, inak nosím šošovky. Urobíš jej tým práveže zle. Kebyže mala -0,5 dioptrie tak ok no. Ale 1,25 určite treba nosiť. Máš niečo proti ľudom čo majú okuliare? Lebo inak nechápem z akého dôvodu sa pýtaš. Či jej chceš spôsobovať bolesti hlavy? Prestane ti citát všetko úplne, nie je to mic príjemne nevidieť.

anonym_b19548
Dnes o 09:51

@anonym_autor okuliare potrebuje.Nechapem tvojej otázke.Samozrejme,ze ich ma nosiť.Ani tým,ze ich bude nosiť,neznamená,ze dioptrie zmiznú.Ale tým,ze ich nebude nosiť,sa oci este viac pokazia

januska12323
Dnes o 10:42

Tvoje dieťa potrebuje zdravotnú pomôcku nie dizajnovy kúsok. Bolela ju hlava niekoľko dní! Chceš aby sa to opakovalo?

anonym_cab3c9
Dnes o 15:21

@anonym_autor ja snad snivam... a na keru rit si isla k ocnej, ked vyhodnocujes na fore, ci 1,25 dioptria je potrebna? vies kedy nie je potrebna... 0,25 ked nastavis spravnu vzdialenost u dospeleho 30cm... ale to ti isto povedala aj ocna... takze ano, mas jej dat okuliare... a hlava ju bude boliet aj s nimi.... tyzden urcite

viera77
Dnes o 15:42

Tak raz keď má človek dioptrie (a je jedno, či v správe svieti číslo 1 alebo 5,5), tak okuliare potrebuje. Mne sa snáď sníva! A samozrejme, že tie okuliare sú na to, aby si oči na ne čo najskôr zvykli....panebože, mňa dnes už asi nič neprekvapí 🙈🙉🙊

anonym_63ae3c
Dnes o 16:15

1,25 dioptrie nie je nič strašné... Ale tie duoptrie si doktorka nevytiahla z prsta. Namerala jej ich, rak asi ich má. To znamená, že tie okuliare je treba.

autor
Dnes o 16:27
@anonym_cab3c9

@anonym_autor ja snad snivam... a na keru rit si isla k ocnej, ked vyhodnocujes na fore, ci 1,25 dioptria je potrebna? vies kedy nie je potrebna... 0,25 ked nastavis spravnu vzdialenost u dospeleho 30cm... ale to ti isto povedala aj ocna... takze ano, mas jej dat okuliare... a hlava ju bude boliet aj s nimi.... tyzden urcite

@anonym_cab3c9 mne nikto nič nevysvetlil lebo na vysvetľovanie nikto nemá čas jednoducho bum okuliare nosiť.K očnej som šla aj kôli tomu že týždeň do zadu mala problém s očami čo trval asi 3 dní a do teraz je v pohode a tiež preto že neurologička odporúčala skontrolovať zadné pozadie oka.Ja nenosím okuliare a ani neviem či to je veľa 1.25 dioptrie plus mínus nezaujímala som sa o to a nikto mi to nevysvetlil tak prepáčte že som za hlupaňu no že sa informujeme pýtam...A nie nejde o šetrenie ako bolo vyššie spomínané jasné že jej kúpim brile len som myslela že či to nie vplivom epi nejakého záchvatu ju boleli očká ustálili sa to a nemá problém uvidím ako bude s okuliarmi ktoré dostane asi až o 2 týždne .zatiaľ je ok nebolia ju oči nič sa nesťažuje

anonym_97c9fe
Dnes o 19:51
@anonym_autor

@anonym_cab3c9 mne nikto nič nevysvetlil lebo na vysvetľovanie nikto nemá čas jednoducho bum okuliare nosiť.K očnej som šla aj kôli tomu že týždeň do zadu mala problém s očami čo trval asi 3 dní a do teraz je v pohode a tiež preto že neurologička odporúčala skontrolovať zadné pozadie oka.Ja nenosím okuliare a ani neviem či to je veľa 1.25 dioptrie plus mínus nezaujímala som sa o to a nikto mi to nevysvetlil tak prepáčte že som za hlupaňu no že sa informujeme pýtam...A nie nejde o šetrenie ako bolo vyššie spomínané jasné že jej kúpim brile len som myslela že či to nie vplivom epi nejakého záchvatu ju boleli očká ustálili sa to a nemá problém uvidím ako bude s okuliarmi ktoré dostane asi až o 2 týždne .zatiaľ je ok nebolia ju oči nič sa nesťažuje

@anonym_autor kolko ma tvoja dcera rokov? Lebo +1.25 nemusi byt tak vela, ale zavisi od veku. Moj ma 5 a +2.00 a doktorka povedala, ze to je normalne. Mojho vsak bolieva hlava a nevieme preco, tak sme okuliare skusili nosit (zatial teda bez vysledku). Ak však už tvoja chodí do skoly a musi vela pozerat do blizka, tak jej to uz naozaj moze vadit.

autor
Dnes o 20:23
@anonym_97c9fe

@anonym_autor kolko ma tvoja dcera rokov? Lebo +1.25 nemusi byt tak vela, ale zavisi od veku. Moj ma 5 a +2.00 a doktorka povedala, ze to je normalne. Mojho vsak bolieva hlava a nevieme preco, tak sme okuliare skusili nosit (zatial teda bez vysledku). Ak však už tvoja chodí do skoly a musi vela pozerat do blizka, tak jej to uz naozaj moze vadit.

@anonym_97c9fe dcéra má 7 rokov.Pozrela som si staršie príspevky a písala tam jedna pani že tiež dieťaťu predpísali dioptrie 2 nosilo to dieťa asi rok a potom mama sama prestala dávať okuliare dieťaťu chodili n a kontroly s tým že doktorke nevraveli že nedávajú okuliare a zrak sa zlepšoval bez okuliarov .Preto som sa pýtala či má niekto skúsenosť či je to nutné dávať.Ved jasné ak bude mať problém s očkami že nebude vedieť čítať bolesť oči okuliare bude nosiť ale zatiaľ je v pohode mala také 4 dní problém potom to prešlo zatiaľ no je kľud .Mali sme aj s bruškom problém asi mesiac ju bolelo brucho kŕče nevedeli sme pre čo rôzne vyšetrenia intolerancie odbery krvi moc stolica všetko ok...tak preventívne dala doktorka lieky proti parazitom či tam nie je niečo skryté čo neodhalili odbery...bolesti zmizli pre to sa pýtam či jej nezhorsim tým zrak ak jej dám okuliare zvykne na ne a oko sa nezregeneruje samé a bude závislé na okuliaroch ..Okuliare pôjdeme vybrať budeme ich nosiť oskušame to aj snimi, ak sa objavia problémy bolesti očí nebude vidieť tak jej ich dám ale zatiaľ není problém bolo to také jednorazové ako to bruško