icon

Použitie rektálnej rúrky u mesačného novorodenca

21. máj 2025

Ja som si nevšimla tu menšiu stranu.. ma 1 mesiac .. snad som mu nič zle neurobila.. dakujem

Použitie rektálnej rúrky u mesačného novorodencaPoužitie rektálnej rúrky u mesačného novorodenca
evka258
21. máj 2025

Nie, jasne, preco sa pytas?

evka258
21. máj 2025

My sme pouzivali pri vsetkych 3 detoch a su uplne OK, najviac pri prvom synovi. Pomaha aj masaz bruska, cvicenie do kriza, lezkanie na brusku, prikladanie teplej plienky na brusko. Alebo aj termofor, ale nie s takou horucou vodou, aby si ho nepopalila

autor
21. máj 2025
@evka258

Nie, jasne, preco sa pytas?

@evka258 admin mi zmenil otázku. Nevšimli sme si tej menšej vyznačenie strany a dali sme mu tu väčšiu. Že či to nevadí. Ďakujem pekne. Ano pomáha to, sme dnes skúšali s mojim otcom. No môj muž sa toho boji a dnes keď prišiel z roboty mi nechcel pomôcť mu to urobiť.. takže chudacik ma nafúknuté bruško … a stále chce byt na prsníku takže ešte viac ho to boli. A ešte som sa bála povedať mužovi že sme mu dali to dlhšie..

luccija
21. máj 2025

Tiež sme ju používali občas... niekedy stačilo iba na to, aby sa vyprdela...aj plače, priťahuje si nohy k brušku?lebo veľa detí má nafúknuté opticky veľké bruško a, keď kojis nemusí kakať aj viac dni

autor
21. máj 2025
@luccija

Tiež sme ju používali občas... niekedy stačilo iba na to, aby sa vyprdela...aj plače, priťahuje si nohy k brušku?lebo veľa detí má nafúknuté opticky veľké bruško a, keď kojis nemusí kakať aj viac dni

@luccija áno ma problémi s bruškom trapi ho krčí sa.. ukľudni ho len prsník.. celý deň je skoro na prsníku.. dr mu nasadila probio - fix baby a sab simplex no on kaka len tie prdiky ma zastavené

janetinka27
21. máj 2025

Ahoj, aj ja som omylom uz strcila tu hrubsiu cast.
Rurka je len obdobiektore prejde.aj my sme ju jeden cas pouzivali.muz tiez moc nechcel, ale bez rurky to neslo.potom sa to upravilo samo.

autor
22. máj 2025
@janetinka27

Ahoj, aj ja som omylom uz strcila tu hrubsiu cast.
Rurka je len obdobiektore prejde.aj my sme ju jeden cas pouzivali.muz tiez moc nechcel, ale bez rurky to neslo.potom sa to upravilo samo.

@janetinka27 ahoj, ale ja myslím tu dlhšiu časť

elz1920
22. máj 2025

Niekedy majú deti problémy s bruškom kvôli vigantolu. Stačí vymeniť za iné déčko.
Ja som zvykla dávať čaj z rasce, stačí pár zrniečok zaliať v malej šáločke a scediť. Po lyžičkách som dávala a bábo sa vyprdelo.

A neboj sa, nestresuj sa, teraz už vieš, ako s rúrkou. Nikto učený z neba nespadol.

evaplev
22. máj 2025

Ak má zastavené prdíky treba mu určite pomôcť. Vidíš či sa krčí a tak. Niekedy stačí chytiť pokrčiť nožičku a z kríža spojiť kolienko z lakťom ručičky . Teda ľavú nohu pravú ruku a potom pravú nohu ľavú ruku , párkrát zopakovať a to boli potom riadne prdy. Ale ak nepomôže tak samozrejme aj rúrka je ok. Pri synovi som používala. Ale ak nemá, zastavené prdy, a kaka tak je to zbytočné. Ak je kojeny nemusí kakat každý deň. Moja najmladšia dcéra bola iba kojena a nekakala aj mesiac. Je to normálne.

janetinka27
22. máj 2025

Ahoj, nerozumiem, aku cast? Akoze ste mu to pichli hlboko abo co?

autor
22. máj 2025
@janetinka27

Ahoj, nerozumiem, aku cast? Akoze ste mu to pichli hlboko abo co?

@janetinka27 áno , to čo je na fotke, to dlhšie vyznačené

autor
22. máj 2025
@elz1920

Niekedy majú deti problémy s bruškom kvôli vigantolu. Stačí vymeniť za iné déčko.
Ja som zvykla dávať čaj z rasce, stačí pár zrniečok zaliať v malej šáločke a scediť. Po lyžičkách som dávala a bábo sa vyprdelo.

A neboj sa, nestresuj sa, teraz už vieš, ako s rúrkou. Nikto učený z neba nespadol.

@elz1920 ahoj, nasadila nám vigsntol ale pár dnom som mu ho nedala tskze to nemá z toho . No napriek tomu by som mala zmeniť za iné d? Z iného ho bolieť nebude? 🥲

autor
22. máj 2025
@evaplev

Ak má zastavené prdíky treba mu určite pomôcť. Vidíš či sa krčí a tak. Niekedy stačí chytiť pokrčiť nožičku a z kríža spojiť kolienko z lakťom ručičky . Teda ľavú nohu pravú ruku a potom pravú nohu ľavú ruku , párkrát zopakovať a to boli potom riadne prdy. Ale ak nepomôže tak samozrejme aj rúrka je ok. Pri synovi som používala. Ale ak nemá, zastavené prdy, a kaka tak je to zbytočné. Ak je kojeny nemusí kakat každý deň. Moja najmladšia dcéra bola iba kojena a nekakala aj mesiac. Je to normálne.

@evaplev snažím sa mu sčítať nôžky cvičiť s ním no niekedy tak place že pomôže ako hovorím ten prsník a znova sa napapa a potom ťažko s napapanym bruskom

evaplev
22. máj 2025

Keby si mu ublížila už by sa to nejako prejavilo, krv. A kedysi naše babky a mamy nemali rúrky používali ortuťovy teplomer to čo sa dáva pod pazuchu tu tenšiu časť a tá je asi ešte dlhšia ako to na tej tvojej fotke.

zuzanka.zuzu
22. máj 2025

neboooj nič sa mu nestalo, je úplne ohybná, túto istú sme mali aj my, je FANTASTICKÁ 😎 kľudne dávaj koľko treba, mesačné si prdnúť ešte nevie, treba mu pomôcť... a ty si 4 týždne po pôrode, vtedy mi išli hormóny na milión percent, teraz to všetko prežívaš, nič sa neboj, nič si mu neurobila

autor
22. máj 2025
@zuzanka.zuzu

neboooj nič sa mu nestalo, je úplne ohybná, túto istú sme mali aj my, je FANTASTICKÁ 😎 kľudne dávaj koľko treba, mesačné si prdnúť ešte nevie, treba mu pomôcť... a ty si 4 týždne po pôrode, vtedy mi išli hormóny na milión percent, teraz to všetko prežívaš, nič sa neboj, nič si mu neurobila

@zuzanka.zuzu ďakujem pekne. Veru. Sme ss s muzom stihli pohádať pritom 🤣🫣

ena1903
22. máj 2025

Moja, to kludne mozes strcit hlboko, je to ohybne, o to aj ide, aby si dostala vzduch z vacsej hlbky crievka, nie len z konca. Neublizis mu. A muza sa nepytaj, urob to sama, nie je to nic, cim by si mu ublizovala, pomahas mu.

motorkarka1
22. máj 2025

Ahoj nevadi, neboj sa. Kedysi zeny nemali rekltalnu rurku, resp. Ju ani nepouzivali, alebo namiesto toho pouzivali ine predmety. Moja mama pouzivala napr. teplomer a aj mne sa stalo ked som merala teplotu ze pri teplomery sa mu uvolnili prdiky. Nic sa neboj. Mam 3 deti a vsetky su v poriadku. Toto je tazke obdobie ked ma babatko koliky. Poradim ti. Nam velmi pohlo masaz bruska - kup si krem Pupik. Tteba masirovat aj 20 minut 4-5x denne. Najdi si na youtube masaznu techniku pre koliku babatiek. Spociva asi v tom ze masirovat babatko
trosku jemne zatlacenim v smere hodinovych ruciiek asi 5x zakruzit. Potom celou dlanou pohyb od pecienky cez zaludok smerom na pravu stranu babatka ale nekruzit ukladat jednu ruku hned za driuhou tiez 5x. Potom zdvihnut nozky, skricit v kolenach a pritlacit na brusko 5x. A toto opakovat 20 min. Zaroven si spravt silny odvar z fenikloveho caju do dojcenskej vody a davaj mu po lyzickach aspom 3 male lyzicky pred kojenim. Mam 3 deti a ver ze keby som toto vedela skor usetrila by som si kopu trapenia s bolesti bruska pri prvom synovy. A muz nech sa z tebou za rektalnu rurku nehada. Je to velky pomocnik ved babo ma sialene bolesti. Pisu sice ze pouzit len par krat do tyzdna, ale my sme pouzivali aj 3 -5x za den, ale samozrejme s rozumom. Ked sa to uz zlepsovalo obmedzovali sme aby sa naucilo krasne kakat a prdkat same a nemaju problem ziadny. Jeden ma uz 10 rokov, druhy 8 a malicka 18 mesiacov a vsetci su uplne v poriadku.

elz1920
22. máj 2025

Vigantol má nežiadúce účinky rozpísané v príbalovom letáku, myslím si, že aj nejaké diskusie o tom boli. Ja som zmenila a neľutujem.