icon

Pozitívny test u dcérky

petrakapriova
5. feb 2022

Dievčatá dcéra mala pozitívny ag dnes zajtra odchádzajú na výlet n vrátia sa v piatok. Pochopiteľne nepôjde budeme jej triednej ešte písať sms teraz boli 2 týždne v karantene ze nechodili do školy. Pediatricke to hlásiť neplánujem lebo nepotrebujeme potvrdenie ale chcela som sa spýtať ci to škola bude nahlasovať na hygienu resp. Či sa tým vôbec bude zaoberať keď nebola v škole lebo podal mna by to nemali nejako riešiť. Aký máte vy nazor ?

simona1998
5. feb 2022

@petrakapriova taký , že keď je pozitívna by sa mala doktorke nahlásiť a nie to tajiť 😀u nás škola každé covid dieťa nahlasuje nakoľko sa to posiela na ministerstvo školstva

zienka966
5. feb 2022

Prečo to nechceš nahlasit doktorke? Čo ked bude nebodaj velmi chora, kto jej predpiše atb?

majamat
5. feb 2022

dr. by sa to malo hlasit, je dobre, ked bude mat aj zaznam v karte. triedu by to nijako ovplyvnit nemalo, ak neboli v kontakte 2t.
ci sa to nahlasuje na hygienu, to neviem.

petrakapriova
autor
5. feb 2022

@majamat v podstate to môžem nahlásiť. Lebo manžel bol tiež pozitívny pred týždňom ale on to iba povedal riaditelke ta ho nikde nenahlasila a takisto ani lekárke nič nenahlasoval

katrin21
5. feb 2022

@petrakapriova nahlasovanie pediatrovi je povinne a okrem toho,o takom ochoreni by v karte mala byt zmienka...nikdy nevies... nechapem,ze ani manzel to nenahlasoval..ste dost nezodpovedni voci sebe...

martina123s
5. feb 2022

@petrakapriova vasa dcera je ockovana?

seahorse27
5. feb 2022

Ja by som to pediatricke urcite nahlasila uz len z dovodu moznych komplikacii pocas ochorenia alebo nasledkov s odstupom casu - aj ked verim, ze bude vsetko v poriadku. Je dobre to mat zapisane v karte…

carmenuska
5. feb 2022

@petrakapriova samozrejme, nahlásiť to musíš.A kto poslal muža do roboty?Teraz to môže odobriť jedine obvodný,ak už nie sú príznaky.To isté máš s dcérou a ucitelke to hlas čím skôr.Ja som učiteľka a hlásime každé dieťa,je jedno či bolo,alebo nebolo v škole.Jednak na ministerstvo a jednak sociálnej poisťovni.Oni potom podľa toho priznávajú aj ocr a overujú si to u nás v škole.A ak náhodou bola dcéra so spolužiakmi počas týchto týždňov (čo mal skúsenosť ,že sa stretávajú,aj keď je škola zavretá) ,tak sa výlet zruší. A tiež si myslím,že mať v karte záznam o čo ide treba Nikdy nevies nevieš čo zas vymyslia aké pravidlá....Napr.mojej dcére covid udrel na srdce,čiže tie záznamy nie sú iba tak...Sa čudujem teda tvojmu mužovi z akého dôvodu to nepovedal lekárovi.Co je to pohlavia choroba,že by sa hanbil?

tosomja
5. feb 2022

@petrakapriova máš to hlásiť dr. Véd tam ti to aj píše, že kontaktujte doktora. A z hygieny by ti mali volať, ale nemusia. Doktorka ma ukončiť karantenu, bez toho by nemala ísť do školy.

luliu
5. feb 2022

@petrakapriova je povinnosť hlásiť pozitivitu lekárovi. Mal to nahlásiť manžel a máš to nahlásiť aj ty pediatrovi. Nechápem takéto spravanie

vlastnynazor
5. feb 2022

@luliu viackrat som pocula, ked sa (bez vakciny, s vakcinou i prevakcinovani) rozpravali o tom, ze mali antigenovy test pozitivni (dokonca i dnes som pocula taky rozhovor na zastavke, to bol tusim chlapik s viacnasobnym pozitivnym samotestom) zobrali si homeoffice a ked im nadcha/chripka presla, prip.mozno dodrzali 10 dni, tak isli opat do roboty. Vyzorovo neslo o starsich ludi, z kt.by niekto teoreticky mohol skoncit v nemocnici. Jednoducho ludia uz maju po krk opatreni, obmedzovani a z kazdeho rohu len same informacie o covid19. Ja ich spravanie celkom i zacinam chapat. Tiez mi uz lezie na nervy pocuvat o korone, ako keby snad neexistovali aj ine choroby a ine problemy...