icon

Prasknutá pera

dievcacitajucelist
24. júl 2022

Ahojte maminy,
Bola som so synčekom na ihrisku a kopec deti tam bolo. Môj behal akoby ho elektrika kopla, tešil sa z deti. Nestihla som ho chytiť a vbehol dievčatku pod hojdačku ma z vnútornej strany celkom prasknutu peru v tvare ypsilonu. Stačilo keď som to oplachla, priložila studene? Teraz už neplače len to ma opuchnuté.
Som sa riadne zľakla mal plnú pusu krvi.
Treba ešte niečo na to?

dada0902
24. júl 2022

Zajtra to bude mať chudacik ubelene a ešte 2 dni potom nás keď si prekusol Peru on to ako mal riadne ze dokonca aj teraz po 5m je vidieť na pere taka čiarka od prednych zubkou ostala mu jazva on nam uz v ten deň nechcel jest ani piť na druhý deň to bolo ešte horšie to sme ho až po polke dňa namotali na vodičku ktorú sme mu museli cez slamku dávať do úst jest sme mu dávali po leziacky takto to bolo 3dni a na 4 deň už pomalú začal sam všetko aj sa začal hrať už bol potom zas nás divoký neplesko držím palce nech to nemá až také zlé muž bol v tedy v lekárni a poradila len nejakú masticku na odreniny to sme mu dali ale to len 2x a mokru vreckovku som mu dávala na peru on tam mal až chrastu všetko zlepené mal to veľa strašne na to spomínať

dievcacitajucelist
autor
24. júl 2022

@dada0902 No malinky je teraz tichúčko ani sa napohne, boli ho to. Vyzerá to dosť bolestivo, piť som mu dávala len čistú vodičku zajtra polievočku navarím. Dufam, že bude aspoň piť. Je mi to hrozne ľúto bola to iba sekunda

mijunik
24. júl 2022

@dievcacitajucelist je tá pera len prasknutá alebo rozseknutá? Lebo ak je tam naozaj otvorená rana, bolo by to asi aj na šitie kvôli budúcej jazve. Synovec tak mal. Takú trojuholníkovú ranu, sestra mu to umyla, už to ani nekrvácalo, ale foto poslala ujovi, čo je ORL lekár a on, že zašiť (rýchlejšie, ľahšie a pekne sa to zahojillo). Tak to zváž, prípadne hneď teraz zbehnite na pohotovosť, šitia sa neboj, je to lepšie, ako dlhohojaca sa rana. Ak šiť, tak to treba behom pár hodín od úrazu, pokiaľ viem. Držím palce.

dada0902
24. júl 2022

@dievcacitajucelist tomu verím u nás to bolo tak ze sa tesil do deckeho centra a pred dverami bol obrubník a zakopol ale náš plakal dlho nemusí to mat vážne keďže aj mu prestala krv tiecť a je kľudný len zajtra ten prvý deň to bude bolieť najviac

jaskolka
25. júl 2022

Tak bude to bolieť, pery sú veľmi prekrvene, takže aj mala ranka vie dosť krvácať. Ono deťom sa koža hojí veľmi rýchlo, sú "prispôsobené" na úrazy, rany, pády a podobne, dospelému sa už hojí to ťažšie a dlhšie.
Syn si raz tiež prerazil pery, točil sa dookola, tancoval a potom ako sa mu za krútila hlava, tak sa skydol priamo na roh gauča, a zahryzol si do pery, komplet rana cez celé ústa, rev na raty, krvi ako na zabíjačke. Takisto umyť, dala som.mu kocku ľadu na to, uboleny mi sedel asi pol hodiny, fnukal, potom ústa akoby zhltol včelu.
Jedol aj pil normálne, neviem, či mal taky prah bolesti alebo nejako to zvládol, po pár dňoch už nič mu nebolo.
Najhoršie je to vždy za čerstva, pripadne na druhý deň

dievcacitajucelist
autor
25. júl 2022

@jaskolka Ja som bola dnes na urgente, ráno som mu kukla do pusy a tam mu trcal kúsok pery a bol celý biely. Som sa zľakla, ale dr povedal, že je to úplne v pohode a že telo sa s tým vysporiada samo